folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kredi Kartı Asgari Ödeme Sorunu

Kredi Kartı Asgari Ödeme Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Kadına aynen şunu söyledim bakın hanfendi benim 200 tl borcum var siz bana günlük 2.29 tl faiz geleceğini söylüyorsunuz, bu demek oluyorki (anlasın diye 100 dedim) 100 tl için 2 buçuk liraya yakın paramı ödeyeceğim her gün ?

Kadın: Beyfendi ben size şunu diyorum asgariyi ödeseniz bile kalan miktar üzerinden günlük %2.29 faiz işler.

Yani,

Bi o kadar etmez diyemedi. Ezberlemiş konuşuyor.

o kadın geri zekalı o zaman :) ne diyim başka

o gerizekalıya göre hesap yapalım :P

diyelim ki benim 1000 lira borcum var günlük 22,9 tl faiz gelir aylık olarak da 687 tl gelir :)

yani 1000 lira borcum varsa asgariyi ödememe rağmen 30 günde borcum 1687 tl olur :D

oha diyorum çüş diyorum :D

birde düşün benim abimin kartına yaklaşık 6000 lira borcum var ve asgariyi zar zor ödüyorum :D

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Benim bir zamanlar 200 TL'lik İş'te Üniversiteli kredi kartım vardı. Bazı özel nedenlerden dolayı borcunu ödemedim (ödeyemedim değil, bilerek ödemedim). 6 ay sonra mahkemeden kağıt geldi, gittim ödedim :) Toplamda 30-40 lira faiz vermiştim 6 ay sonunda.

Kredi kartlarının gecikme faizleri eskiden bankadan bankaya değişirdi. Artık her banka için standart yaptılar diye biliyorum. Yani yüksek bir faiz olduğunu sanmıyorum.

Mesela bankaların kartlarını kullanan yüksek limitli müşterilerin genellikle ek hesapları olur. Bir ödeme yapman gerektiğinde hesabında para olmazsa ek hesabından ödenir, siz sonradan onu telafi edersiniz. Onların da faizleri oldukça düşüktür.

Bildiğim kadarıyla faiz oranı yüksek olanlar uzun vadeli çekilen krediler ve nakit avanslar. Ama bu konuda bilgi açısından tam donanımlı biri değilim, yalnızca bildiklerimi aktardım.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 2798 Toplam Mesaj: 13