Kredi Kartı Borcu Kalanına Uygulanan Faiz?
-
Fatih bunu yazdıirwa bunu yazdı
kredi kartının ekstresinin tamamını değil de kısmi kısmıni yatırdığında, kartın asgari bakiyesi üzerinden faiz işler.
asgari bakiye ne demek?
minimum ödeme tutarı demek.
örneğin 100tl ekstre borcun warsa bunun %20 si minimum ödeme tutarıdır. Kartın gecikmeye geçip geçmemesini bu tutar belirler.
yani 100 tl nin 20 tl si asgari bakiye oluyor
-
irwa bunu yazdıFatih bunu yazdıirwa bunu yazdı
kredi kartının ekstresinin tamamını değil de kısmi kısmıni yatırdığında, kartın asgari bakiyesi üzerinden faiz işler.
asgari bakiye ne demek?
örneğin 100tl ekstre borcun warsa bunun %20 si minimum ödeme tutarıdır. Kartın gecikmeye geçip geçmemesini bu tutar belirler.
Yani bu hesaba göre 5 lira eksik yatırdığımız 1005 lira için 5 liranın değil 200 liranın faizini öderiz doğru mudur?
-
Fatih bunu yazdıirwa bunu yazdıFatih bunu yazdıirwa bunu yazdı
asgari bakiye ne demek?
Yani bu hesaba göre 5 lira eksik yatırdığımız 1005 lira için 5 liranın değil 200 liranın faizini öderiz doğru mudur?
o kadar cani değiller ,) benim dediğim asgari bakiye yattığı durumdu ,) asgari bakiyeyi geçen ödemelerde
toplam ekstre- ödenen bakiye= çıkan sonucun faizini alır ,)
senin soruna göre 5 tl üzerinden faiz işler
-
irwa bunu yazdıFatih bunu yazdıirwa bunu yazdıFatih bunu yazdıirwa bunu yazdı
asgari bakiye ne demek?
o kadar cani değiller ,) benim dediğim asgari bakiye yattığı durumdu ,) asgari bakiyeyi geçen ödemelerde
toplam ekstre- ödenen bakiye= çıkan sonucun faizini alır ,)
senin soruna göre 5 tl üzerinden faiz işler
Peki teşekkürler :)
-
Fatih bunu yazdıjanni bunu yazdı
5 lira lire üzerinden uygulanıyor. Her ay gö..müz açık kaldığından biliyom. O faizlerle bir araba alırdım zaten.
hocam cümleyi öyle bir bitirmişsin ki sanki 1005 lira üzerinden alınıyor.
İş yerinin harcamalarıda kk yapılıyor o yüzden meblağ baya yükseliyor dolayısı ile. 2 ay tam kapatamadığımda rahat bir 150- 300 civarı faiz yiyoruz değişiyorda harcamaya göre tabe.
@irwa biliyorum bankacısında, acımasız değillermi ? yorum yoq derim sadece.
-
1005 TL lik borcun 1000 TL sini ödersen kalan borç 5 TL olur fakat faiz 1005 TL üzerinden devam eder. ( Tüm borcu kapatmadığın için )
Diyelimki 5 TL yi ödemedin faiz le beraber toplam borç 10 TL oldu . Bundan sonraki faiz 10 TL üzerinden devam eder.
Bu şekilde olduğunu biliyorum.