Kredimi Ödeyemedim Yasal Takip Aşamasında Ne Yapmalıyım
-
hocalar merhaba ,
15000 TL kredim vardı geri ödemesi 20000 TL şuanki borcum 10000 TL civarı bugun hukuk bürosundan aradılar ödeme yapmadığım için bu akşam yasal takip için dosyamı avukata göndericekler. hocalar size sormak istediğim avukatın önceki ağırlığı tabiki borcun tamamı olucak ama acaba uygun taksitlere bölüp yapılandırma yaparmı ? yada bundan sonraki aşamalar nelerdi. bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
-
Bence o aşamalara kalmamalısın.
-
Dosyan icraya düşerse artı vekalet ücretidir masraflardır falan biner üstüne. Düştükten sonrada icra dairesinden taksit yapılmaz fakat eline geçen parayı yatırdığın sürece 300 500 seni kasmayacak kadar yatırırsan sıkıntı olmaz icra avukatları peyderpey ödeyenleri daha çok sever sürekli faiz devam ettiği için. Banka dosyaları zaten onbinlerce gidip avukatla anlaşırsın sen sıkıntı yapma. İcraya düştükten sonra bi sorun olursa pm atabilirsin.
-
İcra edilebilecek bi malın var mı?
Borcu taksitlendirme yaparlar bu arada.
MiqRoP tarafından 19/Oca/16 18:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Yasal işlem daha başlamamış ve mümkünse başlamasın...
Borcunu kapattıktan sonra 5 yıl kırmızı çizgiyle yaşarsın. Kredi değil, kredi kartında bile sıkıntı yaşarsın.
Borcunu ödeme sürecinde bile (eğer belgelenebilir bir gelirin varsa) faiz üstüne faizle kat kat fazla para alırlar senden. Avukat ve dava masraflarından bahsetmiyorum bile.
Ne yap et öde bence. Bu boktan durumlara bulaşma...
-
-
Tahahhut verme avukatlara tehtit filan ederler sallama eline gectikce ode bi halt yapamazlar
-
bankayla anlaş.
hangi bankadan çektin krediyi. ?
ödeme yapıcaksan eğerki bankayla iletişime geç avukata göndermesinler ödemeyi yapmaya başla hesapta para bulundur. her bankanın tahsilat birimi olur bu işlerle ilgili. oranın numarasını almaya bak.
müşteri hizmetlerini ara ordan alabilirsin.
-
Şuanki şartlarda ödeme gücün yoksa yapılandırmanın gerekiyor. Faiz farkı olacaktır ama icra ile uğraşmasına. Hangi banka?
-
Garanti bankasindan cekmistim daha once yapilandirdigim icin yapilandirma olmuyormus. Benim amacim avukatada gitse buyumeden taksitlendirip adam gibi odemek simdi 700 tl istiyor hukuk birimi o zaman taksitlendirebilcekmis ama onu verme durumum yok suan
-
bi yerde çalışıyorsan yani sadece kuru maaşım var diyorsan
onunda 1/4 ünü haczedebilirler
ama onuda vermek istemiyorsan
güvendiğin bi arkadaşına senet ver
seni icraya verip maaşına haciz koydursun
maaşının 1/4 ü bu arkadaşının açtığı dosyaya yatar oda alıp sana verir