Kriz Olan Ulkede Is Hangi İs Kurulmali ?
-
eyw hocam bilgilendirme icin bu konuyu ciddi sekilde dusunucem babamada danisim bakalim o nedicek baya kafama yatti gibi :)
-
hacı kırız olan ülkede hırsızlık çok olur hırsızlığın çok olduğu ülkede elektronik güvenlik işi çok oluyo
kamera alarm sitemi gibi -
Sana biraz yardımcı olayım, bundan bir kaç yıl önce krize giren ülkeler ve piyasalari ile bir çalışma, bir araştırma yapmıştım. %100 hepsini hatırlamıyorum ama sana özet geçeyim.
Türkiye gibi gelişme evresinde olan ülkelerde ve bizim gibi batıya özenme eğilimi gösteren ülkelerde kozmatik sektörühiç bir zaman sekteye uğramaz, yine bizim gibi ülkelerde alkol sektörüde devlet tarafından bir kısıtlama getirilmediği sürece fazla sekteye uğramaz. Örneklerle açıklamam gerekirse, dünyada hangi ülke ekonomik bir kriz geçirse (savaş vs doğal afetler hariç) kozmatik sektöründe büyük bir kayıp yaşanmaz hatta bazı ülkelerde bu dönemlerde kozmatik sektöründe yükseliş görülür. Basit bir mantıkla ülke fakirleştikce kadınlar zengin koca bulmak yada kendilerini iyi hissetmek için kozmatik yatırımlarını artırırlar. Alkol sektörü ise bizim milletimizde canın sıkılır içersin, seviyorsundur içersin, evlensen içersin, boşansan içersin yani içmek için hezaman haklı bir sebebin vardır.
Şahsen beni elimde biraz yüklü bir param olsa büyük şehirlerin birinde çok işlek bir caddede kozmatik mağazası açarım. Oje, rimel toka ıvır zıvır satarım. Üstelik kozmatik sektöründe kar marjıda çok yüksek en az kar marjı %100 - %200 ki % 2000 olan ürünlerde var.
Diğer bir alternatifte hizmet söktörüdür. Krizden en çok etkilenen sektördür aslında fakat hiç bir zaman ağır yara almaz. Kuaför, Masaj, Temizlik, Boyabadana gibi ufak çaplı işlerde sana yardımcı olabilir.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, umarım sıkıntılarını atlatırsın. -
Sigara kaçakçılığı yap. Getir Türkiye'de sat.
-
affinity bunu yazdı:
-----------------------------Sana biraz yardımcı olayım, bundan bir kaç yıl önce krize giren ülkeler ve piyasalari ile bir çalışma, bir araştırma yapmıştım. %100 hepsini hatırlamıyorum ama sana özet geçeyim.
Türkiye gibi gelişme evresinde olan ülkelerde ve bizim gibi batıya özenme eğilimi gösteren ülkelerde kozmatik sektörühiç bir zaman sekteye uğramaz, yine bizim gibi ülkelerde alkol sektörüde devlet tarafından bir kısıtlama getirilmediği sürece fazla sekteye uğramaz. Örneklerle açıklamam gerekirse, dünyada hangi ülke ekonomik bir kriz geçirse (savaş vs doğal afetler hariç) kozmatik sektöründe büyük bir kayıp yaşanmaz hatta bazı ülkelerde bu dönemlerde kozmatik sektöründe yükseliş görülür. Basit bir mantıkla ülke fakirleştikce kadınlar zengin koca bulmak yada kendilerini iyi hissetmek için kozmatik yatırımlarını artırırlar. Alkol sektörü ise bizim milletimizde canın sıkılır içersin, seviyorsundur içersin, evlensen içersin, boşansan içersin yani içmek için hezaman haklı bir sebebin vardır.
Şahsen beni elimde biraz yüklü bir param olsa büyük şehirlerin birinde çok işlek bir caddede kozmatik mağazası açarım. Oje, rimel toka ıvır zıvır satarım. Üstelik kozmatik sektöründe kar marjıda çok yüksek en az kar marjı %100 - %200 ki % 2000 olan ürünlerde var.
Diğer bir alternatifte hizmet söktörüdür. Krizden en çok etkilenen sektördür aslında fakat hiç bir zaman ağır yara almaz. Kuaför, Masaj, Temizlik, Boyabadana gibi ufak çaplı işlerde sana yardımcı olabilir.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, umarım sıkıntılarını atlatırsın.
-----------------------------yazdiklarin gercekten benim icin cok onemli yol gostericisi olucak tesekkur ediyorum kozmetik isini degerlendiricem ;)
@ ulquiorra hocam kacak sigara isi sakat bi sira baya gecirdik ama yakalaninca hem arabani bagliolar hem manyak ceza yiyosun hemde mallari kaptiriosun :D o yuzden 3-5 kere gecer 1 kere yakalanirsin kazandindan fazla sana geri girer :D tanidik gumrukcu cevre olmadikdan sonra cok zor bi is -
Tavukçuluk.
Burada yapanları gördüm, 1 tavuk 40-46 günde büyüyor :)
tabii bunlara tavuk şirketleri civcivi veriyor her civciv için 4 kilo yem de veriyor bedava.
Sen sadece bakıyorsun. Kilo başına da 25 kuruş veriyor. Her bir tavuk ortalama 2 kilo geliyor.
10 bin tavuk olsa, 20 ton eder 46 günde diyelim..
5 bin Tl ediyor galiba :| iyi para. Bizim burada çok var tavuk çiftliği. Bu işe giren bir kaç sene sonra bi yer daha açıyor.
Daha kapatanı görmedim :)