Krizden Konuşalım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

İlk başta yok teğet geçer dendi sonra bizi ocağa kadar vurmaz dendi sonra 2009un 6 ayı vurur dendi. alayı yalan çıkıyor.

televizyonda akşam haberlerine merak saldım bu aralar. fabrikalar kapanıyor şirketler kapanıyor. işçi çıkarılıyor. yavaş yavaş patlak veriliyor.

vehbi koç bile çarkın dönmesi yavaşladı diyor. hükümet esnafa yardım para verecekmiş. esnaftan alışveriş yapmayınca halk esnaf napsın parayı.

bankalar kredi vermiyor verse bile az. fabrikalarda elektrik harcaması düşüyor. düşüncede üretim düşüyor dersek sonuç hüsran.

zonguldakta çekilişle işe alınan insanları görünce üzülüyorum. öğretmen oldu diye sevinen baba vardı işsizlikten ağlıyordu. şükrediyordu :(

Halka yalan söyleyen ibne başbakan hamdolsun diye yalan söyleyip duruyor. utanma yok mu resmen kriz geliyor. sıcaklığını hissediyoruz şu an.

krizde ne yapılır? neyle yetinilinir? 2001i yaşayanların fikirleri paylaşırsa biraz açık oturum yapalım.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

bu sefer bütün dünyada bi kriz var.esnaf aldı kredileri aldı kredileri nasıl olsa bişey olmaz diye abdde kriz çıkıncada hem faziler arttı birden hemde ihracatlar azaldı kredilerde ödenemeyince millet batmaya başladı olur gider heralde bu günlerde :|

ayrıca vehbi koç değil rahmi koç...

l enfer c est les autres Sartre ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

bekara karı boşamak kolaydır. kolay sanıyonuz devlet yönetmeyi. 

ayrıca (bkz: gotumuze girebilir)

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

şemsiye girdi. açmaya çalısıyorlar....

AÇILIRMI ?

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

Mayrip;

bütün dünya ağlıyor. Bir biz değiliz. Koskoca bir delik oluştu kapatmaya çalışılıyor.

Öncelikle şunu da belirteyimde..

Rusyada çalışan bir arkadaşım var. Adam işler iyi işler iyi derken geçen konuştum yurda dönüyorum dedi hayırdır? Kriz vurdu burayı iş bitti dedi. 

Şimdi.

Rusyaya, inşaat firması, işçi, tarım ürünü, ıvır zıvır bir dünya ihracatın var. Kriz? Yavaşlattı bunları.

Avrupada bir dünya vatandaşımız var oralardaki kriz onları daha derinden etkiledi, adamlar her sene yurda bir şekilde para sokuyorlardı bu sene farkettinizmi bilmem gurbetçi yok denecek kadar azdı. 

Dünyaya 100 küsur milyar dolarlık mal satıyordun. Kriz bunları vurdu. Sanayide mercedese çalışan kaç tane tornacı biliyordum. Adam cayır cayır cnc tezgahı aldı. Şimdi? Kepenk kapatanlar var. Bunun suçlusunu içerde aramak biraz tuhaf gelir bana. Ha hiçmi içerdekilerde yanlış yok? Var. Mutlaka var. İstihdam yaratacak yeni yöntemler yeni buluşlar yapmadılar 

ötv kadv ktm zkk oks öys öss bilmem kaç çeşit bir dünya vergi şekliyle milletin burnundan fitil fitil getiriyorlar hayatı. Özel iletişim vergisi var yaa işe bakarmısınız. Çöp vergisi emlak vergisi bilemem ne vergisi bıktık ulan bıktık..

Geçtiğimiz aylarda abimle babam 3lira birim fiyatlı bir işe fatura bilemmne kesebilmek adına bir hesap yaptılar 6 lira birim fiyat çıktı işe bakarmısınız? E haliyle iş kaçtı onlardan. 

Mesele bu işte. İşçi sınıfına verilen önem az. Sonra yakasına yapışmayı kar zannediyor mevcut düzen. Vay efendim vergi numaran yokmu? Ulan hırsızlık mı yapayım karnımı doyurursam ne ala. Adam seyyar satıcılık yapıyor zabıta adamın sattığı malı saçıp arabasını kamyona kaldırmayı marifet biliyor. Afferin devam edin bir onlar kalmıştı dağa çıkmayan.

Millet zıvanadan çıkacak elbet ama bunun bedelini haklı haksız kimler ödeyecek bilmem. Uzun lafın kısası kurunun yanında yaşlarda yanacak.  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

hoca küresel kriz bu görüyoruz. lakin hiç tedbir almadan vatandaştan zamlarla kurtuluruz hesabında olanlar imfden borç alıp ümüğünüzü sıktırmıycaz diyorlar  fakat para almak zorunda. neden yalan söylüyorlar. başımıza dinini bilen müslüman olarak geldiler. yalan söylemek varmı kitabımızda. inan olsun acı batarsa internettende vazgeçeceğim böyle giderse. yazık değilmi bu insanlara. herkes ekmek peşinde.

Allah büyüktür diyoruz. lakin hiçbirşey yapmayalım sonra hamdolsun demekte gerizekalılıktır. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı:
    -----------------------------

şemsiye girdi. açmaya çalısıyorlar....

AÇILIRMI ?

-----------------------------

Hocam böyle olacağı geçen seneden belliydi çevremde samimi olduğum esnafa işverene aylarca anlattım kapatın dolar borçlarınızı dedim kimse kavalına takmadı, otomobilleri sattım ucuza gitti salaklık ettin dediler, nakitimi dolara çevirdim düşecek yanlış yaptın dediler. Önüne gelen ekonomist olmuş a.q. bak ne diyorlar süper reformlar yaptık ekonomimiz sağlam. hacı avrupayı taklit ettin abd yi taklit ettin onlar ne yaptı senin terk ettiğin sisteme dönüş! neden biliyormusun senin sistemde arıza yoktu yöneticilerde arıza vardı. kütür kütür devlet müdahalesi! ne oldu a.q. liberaller komünist mi oldu! avutmayın kendinizi hocam beklediğiniz kriz henüz gelmedi gelince ne demek istediğimi anlarsınız. Şubat ve Nisan aylarını merak ve endişeyle bekliyorum. İnşallah ben yanılıyorumdur yazdıklarım içimde patlar.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagilgurbuz
    cagilgurbuz's avatar
    Erkek
    2001 de dolar en cok kacı gördü???

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

tedbir tedbir dediğin nedir gülüm ben bu ülkeyi tedbirsizde yönetmeyi göze almışım..

trajikomik...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Erkek
    bu kriz 2001 de yaşanmış olsaydı dolar 5 lira olmuştu.

Ses Etme Hallederiz
Toplam Hit: 2331 Toplam Mesaj: 16