Küçük Bir Deney
-
Arkadaşlar deneye başlıyorum umarım elimde patlamaz bir şeyler :D
-
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar deneye başlıyorum umarım elimde patlamaz bir şeyler :D
-----------------------------veletken bilim ve insan mı ne vardı trt2de ordan ben de heveslendiydim.
bi cacık yapamadıydım ama 6 yaşındayken olmadıydı :W
yaz okulunda bende deneyem caps falan ver hacı :)
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar deneye başlıyorum umarım elimde patlamaz bir şeyler :D
-----------------------------veletken bilim ve insan mı ne vardı trt2de ordan ben de heveslendiydim.
bi cacık yapamadıydım ama 6 yaşındayken olmadıydı :W
yaz okulunda bende deneyem caps falan ver hacı :)
-----------------------------
Deney tırt yeşil ışığın y'si bile çıkmadı.
%3 a/h hidrojen peroksit ihtiva eder. Yazıyor üstünde çok az geldi herhalde yada başka bir şeyden.
Tüm malzemeler doğru, sosu aldım karbonat aldım peroksit aldım e e bir cacık yok :D -
erdem358 bunu yazdı:
Galiba bunu ariyorsun http://www.KendinYapSitesi.com/proje.asp?id=1330&isim=uv_sivili_neon_gece_lambasi_yapimi
-----------------------------Buysa çok basit bu ışığı elde etmek %100 sonuç veriyor denedim yaptım
Birde gene bu sitede soda peroksit ve kabartma tozu kullanılarak yapılan bişey var denedim olmadı
-
sRcN bunu yazdı:
-----------------------------Malzemeler;
Limon Sosu 250 ml.
Karbonat 5-6 gr. (1 çay kaşığı)
Hidrojen Peroksit 50-75 ml. (Yarım çay bardağı)
Limon sosu üzerine önce karbonatı atın çalkamadan ve oynatmadan ardından hemen hidrojen peroksiti atın ve kapatın ardından şişeyi çalkalayın ve izleyin. Yalnız dikkat edilmesi gereken birşey var hidrojen peroksitin ortaya çıkarmış olduğu H2O2' yi solumayın tahriş yapar dikkatli olun. Göz hariç herhangi bi yerinize bulaşırsa bol sabunlu su ile yıkayın göze giderse çütü tuttun demektir hemen bi acile gidin.
Hidrojen Peroksit için Antepli bi firma 65 Kg' de 150 TL istiyorlar. Parakende satışı varmıdır bilmiyorum bulursanız bana da pm atın.
Bu arada Hidrojen Peroksit o saç boyalarında kullanılan malzeme değil bunuda belirteyim :}
-----------------------------perakande olarak www.gbl.com.tr de vardı yanlız bakıma almışlar ama arkadaşım var orada çalışan fiyat alırız
Saç boyasında kullanılan ise aynı ama seyreltilmiş olanı o yüzden aynı tepkiyi vermiyor saf olanını kullanmak gerekiyor
-
fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------sRcN bunu yazdı:
-----------------------------Malzemeler;
Limon Sosu 250 ml.
Karbonat 5-6 gr. (1 çay kaşığı)
Hidrojen Peroksit 50-75 ml. (Yarım çay bardağı)
Limon sosu üzerine önce karbonatı atın çalkamadan ve oynatmadan ardından hemen hidrojen peroksiti atın ve kapatın ardından şişeyi çalkalayın ve izleyin. Yalnız dikkat edilmesi gereken birşey var hidrojen peroksitin ortaya çıkarmış olduğu H2O2' yi solumayın tahriş yapar dikkatli olun. Göz hariç herhangi bi yerinize bulaşırsa bol sabunlu su ile yıkayın göze giderse çütü tuttun demektir hemen bi acile gidin.
Hidrojen Peroksit için Antepli bi firma 65 Kg' de 150 TL istiyorlar. Parakende satışı varmıdır bilmiyorum bulursanız bana da pm atın.
Bu arada Hidrojen Peroksit o saç boyalarında kullanılan malzeme değil bunuda belirteyim :}
-----------------------------perakande olarak www.gbl.com.tr de vardı yanlız bakıma almışlar ama arkadaşım var orada çalışan fiyat alırız
Saç boyasında kullanılan ise aynı ama seyreltilmiş olanı o yüzden aynı tepkiyi vermiyor saf olanını kullanmak gerekiyor
Olur bende onu arıyorum ama bulamadım. Eczanedekilerin peroksitle alakası yok D -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------fifsonic bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
perakande olarak www.gbl.com.tr de vardı yanlız bakıma almışlar ama arkadaşım var orada çalışan fiyat alırız
Olur bende onu arıyorum ama bulamadım. Eczanedekilerin peroksitle alakası yok D
-----------------------------Zamanında aldım bende denedim ama olmadı o yüzden kaldırdım attım peroksit elime bulaştı bir kaç damla el derim beyazladı ve acı veriyordu o sinirle kaldırıp attım bende elim 1 güne düzeldi ama sonuç olumsuzdu ben 50 gr soda çeyrek çay kaşığı hamur kabartma tozu ve 3-4 kapakta peroksit kullanmıştım belki yanlış bişeyler yaptım farkında değildim neyse denemek istersen %100 saf peroksid ayarlarım tam olarak yapmak istediğinide video olarak kolaysan herkes hem yardım eder hemde kendi yapar ben bunu denemiştim
http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=215 -
fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------1-618-GR bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
perakande olarak www.gbl.com.tr de vardı yanlız bakıma almışlar ama arkadaşım var orada çalışan fiyat alırız
Olur bende onu arıyorum ama bulamadım. Eczanedekilerin peroksitle alakası yok D
-----------------------------Zamanında aldım bende denedim ama olmadı o yüzden kaldırdım attım peroksit elime bulaştı bir kaç damla el derim beyazladı ve acı veriyordu o sinirle kaldırıp attım bende elim 1 güne düzeldi ama sonuç olumsuzdu ben 50 gr soda çeyrek çay kaşığı hamur kabartma tozu ve 3-4 kapakta peroksit kullanmıştım belki yanlış bişeyler yaptım farkında değildim neyse denemek istersen %100 saf peroksid ayarlarım tam olarak yapmak istediğinide video olarak kolaysan herkes hem yardım eder hemde kendi yapar ben bunu denemiştim
http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=215
Bende bunu dendim dostum bundan bahsediyorum.
Ama ben soda kullanmadım, limon sosu, karbonat, içinde kıl kadar peroksit değeri bulunan oksijenli su :D -
fifsonic bunu yazdı:
-618-GR bunu yazdı:
http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=215-----------------------------
Ama ben soda kullanmadım, limon sosu, karbonat, içinde kıl kadar peroksit değeri bulunan oksijenli su :D
-----------------------------Neyse illa denemek istiyorsan istediğin kadar peroksit ayarlatırım
-
fifsonic bunu yazdı:
-618-GR bunu yazdı:
http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=215-----------------------------
Ama ben soda kullanmadım, limon sosu, karbonat, içinde kıl kadar peroksit değeri bulunan oksijenli su :D
-----------------------------Neyse illa denemek istiyorsan istediğin kadar peroksit ayarlatırım
Boşa kulaç atmıyorsak istiyorum tabi :)) sen yapmışsın olmamış limon sosu kullanmadın mı bende soda kullanmadım tam malzemeler sodamı limon sosumu + bana 1 lt lazım fazla değil.