Küçük Ve Çok Cami Mi? Büyük Ve Az Cami Mi?
-
ne çok ne az ne büyük ne küçük ihtiyaca göre yapılmalıdır...
-
Daha cok okul daha cok hastane.... nerede bu devlet demek yerıne kendı okullarımızı hastenelerımız yaptırmak..... acaba okullarımız buyukmu olmalı kucukmu olmalı bunu tartısmak.... bır sınfa enfazla kac kısı dusmelı 40-60 arasında kısı cok fazla bunu 20-25 e cekıp daha kalıtelı egıtım verdırelım demek.... ben o gunlerı gorecekmıyım bunu daha cok merak edıyorum.... bu tur tartısmaları gordukce aklıma "ZÜBÜK" gelıyor neden acaba....
-
burda büyüklükten ve küçüklükten kast edilende yazılmalı tabi
bu büyük ama az okulmu küçük ama çok okulmu sorusuna benzer hem bunları neden tartışıosunuz ki paranız var cami felan yaptırıcaksanız bilmemde ben pek öyle hissetmiorum
her ne kadar bazıları görmek istemesede bu devlet kaç asır islamiyetin sancağını taşıdı çok normal bu kadar cami olması büyük küçük orta farketmez...
-
emrow bu benim lise 2 deki felsefe ödevimde geçiyordu senin aklına nerden geldi?
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------hiç cami.hatta camiler ve ezan yasaklanmalı.
ne gerek var
-----------------------------doğru diyosun,ne gerek var hatta ayaktaki camileri de yıkalım.onların yerlerine kiliseler havralar yapalım.ondan sonra türküz diye gezeriz dimi
şerefsiz herif git amerikada yaşa o zaman
-
semihsenturk1 bunu yazdı:
-----------------------------
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------hiç cami.hatta camiler ve ezan yasaklanmalı.
ne gerek var
-----------------------------doğru diyosun,ne gerek var hatta ayaktaki camileri de yıkalım.onların yerlerine kiliseler havralar yapalım.ondan sonra türküz diye gezeriz dimi
şerefsiz herif git amerikada yaşa o zaman
-----------------------------
Türklükle dini karıştırma :| Türk=müslüman durumuna getirme lafı :S -
kusura bakma ama bu dediğin lafın karşısında başka bir seçenek bırakmıyorsun.kişi türk olur dini farklı olur.Biz onun dinine saygı gösteririz o da bizimkine gösterir.Ama böyle camiler kapansın ezanlar susturulsun deyince ,yaptığın apaçık bu ülkeye varlığına birliğine kastemek
-
Coğrafyaya göre değişir . Şehirlerde nüfusun yoğun olduğu yerlere iki-üç tane büyük cami yeter . Diğer yerlere küçük camiler konulabilir .
Türklük , Müslümanlık vs. gibi konularla ilgili saçma sapan mesajlar atıp , konuyu saptırmayın lütfen . Ülkenin %99'u Müslüman , cami olacak , olmazsa nerede kaldı laiklik . Caminin yanında kilise , havra vs. de olacak . Ama bunları devletin yapması gerekmiyor bence zira azınlıkların binlerce kilise ve havra yaptıracak gücü var .
Ayrıca İslâmcı görüşlü değilim fakat Çanakkale'de , Malazgirt Savaşı'ndan önce , savaşmadan önce namaz kılmış bir milletiz . Türk Milleti'nin tamamı Müslüman olmak zorunda değil tabiki fakat "Hiç cami" , "Ezan yasaklatılsın." vs. gibi beş yaşındaki çocuk lafları etmeyin lütfen .
-
kusura bakma ama bu dediğin lafın karşısında başka bir seçenek bırakmıyorsun.kişi türk olur dini farklı olur.Biz onun dinine saygı gösteririz o da bizimkine gösterir.Ama böyle camiler kapansın ezanlar susturulsun deyince ,yaptığın apaçık bu ülkeye varlığına birliğine kastemek
--------------------------------------------------------------------
amele ironi yaptı be kardeşim anlamadan dinlemeden...
-
semihsenturk boyle çivileme atlamasaydın keşke çakılırsın maazallah :D
köylerdeki camilerin hemen bitişiğindeki "köy odaları" olgusunu falan düşününce şehirlerdeki az camii cok camii muhabbeti biraz beyhude bence , sadece namaz kılınacak yerlere mescid denmiyor mu secde etme mekanı.. camii ise toplanma bir araya gelme yeri falan filan...
az camii cok camii olarak değil az mescid cok mescid üzerinden gitmemiz gerekiyor
cok(yeter) sayıda kücük mescidler olması daha işlevsel olacaktır