Küf Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Paranormal Activity ya da Rose Red House olabilir...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

uhp bunu yazdı:
    -----------------------------

@Prometheus hocam inşaat muh. öğrencisiyim senn kadar pratik çözüm vereni görmedim daha :D

duvarı felan yıkmaya gerek yok. en üst kattaysan ev sahibine dersn paraya kıyarsa çatı ve cephe izolasyonu yaptırır sorun hallolur. ayrıca küf mantarları duvarın içinden gelmez evi havalandırmak için pencereyi açtıgında dısardan gelir.

küfler içinde geçiçi bi çözüm  söylim. hocam önce o küfleri duvardan sıyır. sonra çamaşır suyunu suda az bi seyreltip duvarı onla temizle.bu o mantarların işini uzunca bi süre görür. bizde öğrenciyiz. alt kattaki arkadaslardada aynı problem vardı. onlarda boyle yaptılar. 5-6 ay oldu hani halen temiz duvar.

izolasyon işinide kısa zamanda görüş kabul etmiyosa ev değiştir. çünkü bu küf mantarları çok kötü kötü hastalıklar cıkarır adamda.

unutmadan temizlerken sağlık önlemlerini al ve dikkatli ol ki zarar görme.çamaşır suyunun gazını fazla soluma. ondanı da yeterli miktar hvalandırmayı unutma.

inşaat mühendisi varsa susarım abi

bizim de benzer problemler olmuştu oradan çıkarım yaptım ben deneyimime göre

okulda ilgili şeyler öğretmişlerdir sen daha iyisini bilirsin

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    komutanlogar
    komutanlogar's avatar
    Erkek

dostum aynı sorun benim oğlanın odasındada oldu.ne yaptıysak sonuç alamadık,şu an ise hiç küf olmuyor diyebilirim.mutlaka dene

olay şu 

bir camsil tarzı püskürtme cihazının içine adi bir çamaşır suyu (2-3 liraya 5lt olanlarıından)koyuyorsun(domestos falan olmasın adi olacak ben ekrem marka çamaşır suyu kullanmıştım)

küflerin üzerine bolca püskürt, sakın elini falan duvara sürme,sakın silmeye falan kalkma,

püskürtmeden sonra bu bakteriler su halinde aşağıya doğru akıyor ve tüm duvar simsiyah olmaya başlıyor.

sakın korkma çünkü camın yanında olduğu için şanslısın camı aç içeri hava girsin,kuruyunca ne küf kalıcak ne de duvarda ki siyah izler

bu tekrar küf oluşmasını engelleyen bir olay çünkü duvara sıkılan çamaşır suyu küflerin tekrar oluşmasını engelliyor,bu işlemden sonra 3-5 kez daha,,daha az yoğunlukta küf oluşacak,,en sonunda bitecek.sende üzerine,,en azından ben öyle yaptım,,dyo nano sürersin duvara..

zaten duvarların beyaz kireçte sürebilirsin kesin çözüm olur ancak evsahibi ile papaz olmamak için dyo nano tercih et.duvarda artık küf oluşmayacak sadece duvar terleyecektir.

not: çamaşır suyunu sıkarken ağzını burnunu ıslak bir havlu ile kapatmayı unutma..

yaşasın şişe efes-tuzlu fıstık,kahrolsun kutu tuborg-sigara
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

komutanlogar bunu yazdı:

dostum aynı sorun benim oğlanın odasındada oldu.ne yaptıysak sonuç alamadık,şu an ise hiç küf olmuyor diyebilirim.mutlaka dene

olay şu

bir camsil tarzı püskürtme cihazının içine adi bir çamaşır suyu (2-3 liraya 5lt olanlarıından)koyuyorsun(domestos falan olmasın adi olacak ben ekrem marka çamaşır suyu kullanmıştım)

küflerin üzerine bolca püskürt, sakın elini falan duvara sürme,sakın silmeye falan kalkma,

püskürtmeden sonra bu bakteriler su halinde aşağıya doğru akıyor ve tüm duvar simsiyah olmaya başlıyor.

sakın korkma çünkü camın yanında olduğu için şanslısın camı aç içeri hava girsin,kuruyunca ne küf kalıcak ne de duvarda ki siyah izler

bu tekrar küf oluşmasını engelleyen bir olay çünkü duvara sıkılan çamaşır suyu küflerin tekrar oluşmasını engelliyor,bu işlemden sonra 3-5 kez daha,,daha az yoğunlukta küf oluşacak,,en sonunda bitecek.sende üzerine,,en azından ben öyle yaptım,,dyo nano sürersin duvara..

zaten duvarların beyaz kireçte sürebilirsin kesin çözüm olur ancak evsahibi ile papaz olmamak için dyo nano tercih et.duvarda artık küf oluşmayacak sadece duvar terleyecektir.

not: çamaşır suyunu sıkarken ağzını burnunu ıslak bir havlu ile kapatmayı unutma..

denicem hocam. saolasın

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

aynısı olmuştu bizede. en üst kattaydık çatı izalasyonunu falan cebimizden yaptık. Duvara o izocamın adını pembe şeylerinden döşedik iç tarafa. dış taraftanda döşerseniz hem sağlam olur hem de ısı kaybını minimize eder.. şimdiki evede dıştan yaptık. yine var ama bi kaç küçük yerde.. Ardahanda 2 evde oturdum 2 sinde de aynı sorun nefret ettim doğrusu. kime yaptırıyolar nasıl yaptırıyolarsa artık.

edit: tam olarak o6u2 nin dediklerini yaptık işte. biraz cebinizden para çıkar ama bizim gibi uzun yıllar orada oturacaksanız biraz kıyacaksınız. biz yaptıktan sonra 5 sene daha o evde oturduk sorun olmadı bi daha..

Toplam Hit: 8002 Toplam Mesaj: 16