"Kürdistan" Adresli Araçlara İzin Çıktı
-
AKP yine yapacağını yaptı. Güney Kore'den "kürdistan Bölgesel Hükümeti İçişleri Bakanlığı" adına gönderilen, ancak böyle bir hükümet bulunmadığı gerekçesiyle Derince'de bekletilen su tankeri ve otomobillere Irak izni çıktı.
Güney Kore'den "kürdistan Bölgesel Hükümeti İçişleri Bakanlığı" adına gönderilen, ancak böyle bir hükümet bulunmadığı gerekçesiyle Derince Gümrük Muhafaza Müdürlüğünde bekletilen 5 su tankeri ile 15 otomobilin Irak'a götürülmesine izin verildiği öğrenildi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmit Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğünce, yaklaşık 2,5 aydır Güney Kore'ye geri gönderilmek üzere Derince Gümrük Muhafaza Müdürlüğünde bekletilen 5 su tankeri ile 15 otomobilin Irak'a gönderilmesi için yoğun diplomasi trafiği yaşandı.
Dışişleri Bakanlığı ile Gümrük Müsteşarlığı arasında yapılan görüşmeler sonunda, su tankerleri ile otomobillerin faturalarında 'kürdistan' ibaresinin yanında 'Irak' ibaresinin de yer aldığı, bundan dolayı tankerlerin ve otomobillerin transit olarak Irak'a gönderilmesinde sakınca olmadığı görüşüne varıldı. Bu görüşün İzmit Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğüne iletilmesinin ardından tankerlerin ve otomobillerin Irak'a gönderilmesi için işlemlere başlandı.
2,5 AYDIR BEKLETİLİYOR
Güney Kore'deki KOICA Korea International Cooperation adlı firma tarafından alıcı firma Sara Hava Taşımacılığı ve Dış Ticaret Ltd. Şti aracılığıyla "kürdistan Bölgesel Hükümeti İçişleri Bakanlığı - Süleymaniye" adına belge düzenlenerek gönderilen araçlar 9 Mart 2007 tarihinde Kocaeli Derince Gümrüğüne getirilmişti.Gümrük Müsteşarlığı, nisan ayında aldığı kararla su tankerlerinin geldiği ülke Güney Kore'ye gönderilmesine karar vermişti.
Marsilya Adaları'na kayıtlı Unionallıance isimli gemi ile gönderilen yaklaşık 330 bin dolar değerindeki tankerler Diler Limanı'nda, otomobiller ise Derince Limanı'nda bekletiliyordu.AKP Hükümeti tarafından "kürdistan" yazılı bir araca izin verilmesi ne anlama gelmektedir. AKP sözde kürdistan'ın tanımış mıdır?
alıntı
-
Hükümetin Yaptığı Çok Büyük Bir Ayıptır! ŞiddetLe Kınıyorum..
Edit: Haberin Kaynağı? -
eitkhaber.com
-
haber sallamasyon olabilir.sağlam bi haber sitesi değil.
-
hangi haber sitesi sağlam ? ona göre takip edelim
-
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz hem en füvenilir haber kaynaklarına bile bi anda ambargo gelir ya karizmayı cizdirip tekzip yayınlar yada hiç verilmemiş gibi davranırlar ve bi daha o haber çıkmaz e gazeteci olarak bu durumdan utandım valla
-
bilmiyorum böle bi haberi başka sitelerde görmedim internethaber milliyet zaman ve etik haberi takip ediyorum yani her telden
ama bunu sadece burası vermiş,başkasının vereceğini de sanmam
-
haber yalan hacı buraya gelen izmite gelen tanklı araçlar geri yollandı hemde kaç ay önce
edit: hatırlıyorum haberlerde derince den geri yollanmıştı beledie başkanı ibrahim karaosmanlının emriyle
-
www.hurriyet.com.tr , buyrun sağlam haber sitesi. Sağda yazarlar bölümünden Emin Çölaşan'ın yazılarını da takip edebilirsiniz. Gayet iyi yazıyor :)
-
a4tech emin çölaşanın tüm yazılarına baktım bişey bulamadım maleseff
-
Yalan amk. seçim zamanı yaklaştığı için böyle haberleri daha çok göreceksiniz.
Hurriyetin haberine gore Bakanlık iadesine karar vermiş...
http://www.haberextra.com/haber/97156/GUNCEL/kurdistan/tankeri/gkoreye/iade/ediliyor