Küreselleşme!
-
Arkadaşlar bir ödev hazırlıyorum da sizce küreselleşme nin toplumsal sonuçları nelerdir?
Küreselleşme - Toplumsal Sonuçları (Zygmunt Bauman)
Bu kitap var elimde fakat 20 sayfa kadar okudum çok karışık anlatmış.
Her türlü fikriniz, düşünceniz benim için önemli.
-
Küreselleşme de neymiş?
O nasıl tanımlanıyor?...
Hagaden var mıymış?
Küreselleşen şey sermaye mi yoksa insan ve insan emeği mi?
O halde niçin Ankar anlaşmasında açık seçik hakkımız olduğu halde AB ülekeleri bize vize uyguluyor?
Ya da ABD niçin belli ürünlerde Türkiyeden ( ya da başka ülkelerden ) ithalata kota koyuyor?
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------Küreselleşme de neymiş?
O nasıl tanımlanıyor?...
Hagaden var mıymış?
Küreselleşen şey sermaye mi yoksa insan ve insan emeği mi?
O halde niçin Ankar anlaşmasında açık seçik hakkımız olduğu halde AB ülekeleri bize vize uyguluyor?
Ya da ABD niçin belli ürünlerde Türkiyeden ( ya da başka ülkelerden ) ithalata kota koyuyor?
-----------------------------çok güzel sorular hocam. bir de cevaplarını yazarsan harika olacak.
Konuyu okuyan herkesten yorum bekliyorum.
-
küreselleşmenin tek bir sonucu vardır.o da tek tip toplum ve tek devlet.gerisi zaten bu yapıyı temel alan ayrıntılar.bununla birlikte yer yer ulusalcılar dirense de büyük balık küçüğü daima yer.
not: kastettiğim ulusalcılarla türkiyede kendine ulusalcı diyenler arasında çok fark vardır.benim kastettiğim ekonomik anlamda ulusalcılık.örneğin ithal ikameci politika uygulayan ülkeler olabilir.
-
acikistihbarat bunu yazdı:
-----------------------------küreselleşmenin tek bir sonucu vardır.o da tek tip toplum ve tek devlet.gerisi zaten bu yapıyı temel alan ayrıntılar.bununla birlikte yer yer ulusalcılar dirense de büyük balık küçüğü daima yer.
not: kastettiğim ulusalcılarla türkiyede kendine ulusalcı diyenler arasında çok fark vardır.benim kastettiğim ekonomik anlamda ulusalcılık.örneğin ithal ikameci politika uygulayan ülkeler olabilir.
-----------------------------güzel açıklama
-
Marshall McLuhan ın küresel köy kavramını araştır anlarsın. Global köy diyede geçer.
-
Zeitgeist'i izle.
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------Zeitgeist'i izle.
-----------------------------Zeitgeist Addendum Türkçe Dublaj
bunu bana tek link ya da torrent verebilecek olan var mı?
-
myblackworldweb bunu yazdı:
-----------------------------x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------Zeitgeist'i izle.
-----------------------------Zeitgeist Addendum Türkçe Dublaj
bunu bana tek link ya da torrent verebilecek olan var mı?
-----------------------------
-
http://www.tahribat.com/Forum-Zeitgeist-Belgeseli-1-2-3-123273/ bi araştırsanız forumda :S. linkler ölümü bilmiyorum bi bakarsınız.
-
http://www.zeitgeisthareketi.org/
burada var arkadaşlar izleyebilirsiniz.