folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kütahya Ve Eskişehir‘E Acil Panzehir Gönderin!

Kütahya Ve Eskişehir‘E Acil Panzehir Gönderin!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi: “Risk kalmadı, tehlike geçti.” Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Murat Taşdemir: “Tehlike geçmedi. Kütahya ve Eskişehir’de hastanelere panzehir gönderilmeli.”

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi: “Risk kalmadı, tehlike geçti.” Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Murat Taşdemir: “Tehlike geçmedi. Kütahya ve Eskişehir’de hastanelere panzehir gönderilmeli.” Meteoroloji bölgede üç gün boyunca yağış beklendiğini açıklarken, Oda Başkanı Taşdemir "Yarın metrekareye 20 kilogram yağış düşecek. Bu ortalama yağış miktarının yaklaşık beş katı. Havuzlara ise 22 bin ton yağış düşmesi bekleniyor. Bu başlı başına bir felaket. Barajların yarın yıkılma ihtimali çok yüksek. Son uyarımızı yapıyoruz, bölgeyi hemen boşaltın." dedi.

Macaristan’daki felaketin 25 katı kapımızda… Öncelikle baraj çevresindeki dört köy boşaltılmalı… Barajın taşması halinde sular önce Porsuk Çayı’na ardından da Karadeniz’e ulaşabilir… Toplu ölümler meydana gelebilir... Eskişehir’de gerekli önlemler alınmalı… Kütahya ve Eskişehir’de hastanelere panzehir gönderilmeli… Kuyu sularında günde birkaç kez örnekleme yapılmalı…”

“ÇAMUR AKIŞI DEVAM EDİYOR”

Bu sözlerin sahibi Çevre Mühendisleri Odası Murat Taşdemir. Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’nin gerekli önlemleri aldıklarına ve artık risk kalmadığına ilişkin açıklamalarını değerlendiren Taşdemir şu anda çamur akışının devam ettiği uyarısında bulundu.

“ZEMİNE ‘ZEHİRLİ ÇAMUR’ DOLUYOR”

Önlemlerin yeterli olmadığını vurgulayan Taşdemir, “Tesisin alt sette yaptığı taş dolgu çalışması var. Ne zaman biteceği belli değil. Fakat iki günde bitemez. Suyu pompalamaya çalışıyorlar. Ancak bir şeyi unutuyorlar. Üstten suyu çekiyorlar, alttan zehirli çamur doluyor.” dedi. İkinci setteki aşınmanın devam ettiğini belirten Taşdemir, sağlam olan 1 nolu havuzunda aşınmaya başladığını ve havuzda çamur akışının artarak devam ettiğini söyledi.

“Bu baraj çökmezse yalancı olmayı kabul ediyoruz.” diye konuşan Taşdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

“YAĞMUR TEHLİKEYİ ARTIRACAK”

“Ben şunu söyleyebilirim. Biz şu baraj çökmezse yalancı olmayı kabul ediyoruz. Ama eğer çökerse bu kararı verenler ne diyecek? Biz bu baraj kesinlikle yıkılır diyemiyoruz. Ama onlar nasıl kesinlikle yıkılmaz dediklerini anlamıyorum. Ortada bir kaos var. Olası bir yağmur etkileri daha da artıracak. Şu anda hızla devam eden bir felaket var.

“SİYANÜR ETKİSİ BİR GÜNDE ÇIKMAZ”

Siyanür hemen bugün çıkmaz. Siyanür 8-10 gün içerisinde çıkacak. Bir gram sızma yok diye halkımızı yanlış yönlendiriyorlar.

“ODTÜ FELAKETİ İKİ AY ÖNCE GÖRDÜ”

Şu soruyu sormak lazım bunu. ODTÜ iki ay önce bu felaketi görmüştü. Çevre ve Orman Bakanlığı ne zaman gördü bunu? Buradaki kapasite artışından bakanlığın haberi var mıydı? Kapasite 360 tona çıktı, atık miktarı 3 katına çıktı. Baraj aynı baraj. Çevre ve Orman Bakanlığı bunu görüyor mu?

“FELAKETİN EŞİĞİNDEYİZ”

Bu barajlardan Erzincan'dan da var. Bergama'da da var. Sadece Kütahya'da değil. Türkiye'de bir çok nokta var. Bunların tamamına dava açtık. Bunlar tamamen rant havuzlarıdır, atık havuzlarıdır.  20 yıldır konuştuk. Raporlar yazdık. Felaketin eşiğindeyiz. Çevre ve Orman Bakanlığı gerekli önlemleri almamıştır.

“ELİMİZDE ÇOK CİDDİ BİLGİLER VAR”

Şu anda kamuoyunun dikkatini dağıtmamak için bazı açıklamaları yapmıyoruz. Özelleştirme sürecinde dönen tezgahlarla ilgili çok ciddi elimize bilgi akıyor. Biz önümüzdeki günlerde özelleştirme süreci, siyasilerle ilgili açıklama yapacağız. Özellikle halkımızdan teşekkürler geliyor. Özellikle oradaki halk çok rahatsız. Kontrolsüzlüğü görüyor.”

Kaynak hürriyettedir arkadaşlar : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17751374.asp?gid=381

Kütahya dumlupınar ünideki jeoloji bölümündeki orayla ilgilenen arkadaşlarımdanda bunu doğruladım şu anda su kuyularındada belirmeye başlamış etki

eskişehir ve kütahyadaki arkadaşlarımız çeşme suyu kullanmamalı ve olduğunca yemekleride hazır su ile yapmaları önerilir.

Uyarmak bilgilendirmek istedim çünkü başlıktada yer aldığı gibi macaristanda olan olayın 16 ile 28 katı bi durumla karşı karşıyayız..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

tavşanlıdan geçecek olursa benim evin arkasından geçicek aq :|

sıkıntı büyük

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kuyu sularına kadar ulaşmış geçirgen bölgelerde çok daha fazla ulaşma boyutundan bahsediliyo ki haberde denildiği gibi eğer yarına yağış beklendiği kadar düşerse bırak tavşanlıyı direk eskişehir bölgesi dahil tehlike altında :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Gitti mi güzelim tavşanlı.. :(

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Bakan amca cıktı acıklama yaptı ; 1 gram bile bulaşmamıştır.

Vali bey çıktı açıklama yaptı ; Yağmur yağarsa yağar Allahın bileceği iş

her işimizi yukarıya havale etmişiz.

yazık..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Domaniç'i de etkiler mi la? Eğer öyle olursa Ilıcaksu'da rakı-balık yalan olur :(

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Türkiye bunları haketti.Her işi yukarıya havale edeceklerse kendileri niye o koltukta oturuyorlar merak ediyorum.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByLoading
    ByLoading's avatar
    Erkek

Tavşanlılı benden başka üyerlerde varmış haberim yokmuş :)

Bilişim Uzmanı Programmer & WebDesigner
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ByLoading bunu yazdı:
    -----------------------------

Tavşanlılıllılılılılılılar bu başlık altına toplansın :) Şaka bi yana ama sayı az değil ha

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByLoading
    ByLoading's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:

ByLoading bunu yazdı:

Tavşanlılıllılılılılılılar bu başlık altına toplansın :) Şaka bi yana ama sayı az değil ha

burasi uygun olmayabilir ama baska bi baslik acin toplanalim tbt li olrak bakalim kac kisiyiz bi bulusma yapacak kadar varmiyiz merak ettim cidden hep baska yerlerdeki bulusmalarami gidicez :)

Bilişim Uzmanı Programmer & WebDesigner
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

yok amk ben burdan mezun olamadan kesin ölecem bişi olcak(= geçen senede yağmur diye çamur yağıodu(= tayyipte bgn kütahyaya gelceydi kafa zikmeye(=

imza
Toplam Hit: 3568 Toplam Mesaj: 23