Kutsal Kitaplar Ve Dini Kitaplar
-
ben de konu açmayı düşünüyordum ama hazır varken burdan soruyim kuranı kerim meallerinin arasında fark varmıdır ? varsa en beğenileni en anlaşılır olanını önerebilirmisiniz, merak ediyorum, kuranı kerim'i okumak istiyorum baştan sona bir türlü fırsatım olmamıştı ama bu sefer kararlıyım.
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
ben de konu açmayı düşünüyordum ama hazır varken burdan soruyim kuranı kerim meallerinin arasında fark varmıdır ? varsa en beğenileni en anlaşılır olanını önerebilirmisiniz, merak ediyorum, kuranı kerim'i okumak istiyorum baştan sona bir türlü fırsatım olmamıştı ama bu sefer kararlıyım.
-----------------------------Ali Fikri Yavuz'un yazmış olduğu meali öneririm.
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------Türkiye'de en güvenilir mealler diyanet ve elmalılını mealleridir. onun dışında üye olunan cemaate göre başkaları başka başka insanların mesalini tavsiye edebilir. ben diyanetten okumanı tavsiye ederim. sonuçta köklü bi kurum ve devlet eli var. bireysel çevirilerden daha iyi olacaktır.
baştan sona okumanı ve üstünde bol bol düşünmeni tavsiye ederim.
-
nessaj bunu yazdı:
dayı sen arşivini tamamlayınca hepsini birleştirip upload ette bizde yararlanalım
-----------------------------bi toparlayayım da S: şimdiye kadar bende olmayan bişeyler çıkmadı. bi yandan başka yerlerden de arıyorum.
-
prom okudun mu?
-
Şu hadis kitaplarından varsa banada haber edin. Ecük gülmek işime gelir.
-
Tengri bunu yazdı:
Şu hadis kitaplarından varsa banada haber edin. Ecük gülmek işime gelir.
-----------------------------http://sufizmveinsan.com/kur-yor/kur-yor.html
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------vardır..çok vardır.. nasıl vardır
mesela somuncu baba ulucaminin açılışında fatiha suresini 7 kere tefsir anlatmıştır... halkın çoğunluğuda anlattıklarının çoğunu anlamamıştır.. çünkü bazı şeyleri anlamak için yaşamak lazımdır.. şimdi hiç tuz yememiş birine tuzu anlat anlat.. duyması başka yemesi başka hajı..
dini yeni merak salanlara önce bol bol hadis okumasını tavsiye ederim.. sonra hadisle beraber felsefe okumasını.. daha sonra kuran..
-
Açıkcası 4 semavi dinin de kitaplarını edinip, teker teker sırasına göre okumayı bir süredir ben de düşünüyordum. İnternette özellikle incil ve tevrat ı ücretsiz olarak adreslere yollayan siteler var lakin,
En azından incil açısından bakarsak olaya pek çok farklı verdiyonu var ki bunlar hatta farklı kişiler tarafından kullanılıyor. Şimdi size sormak istediğim bunların farkları yada kesiştikleri noktalarla ilgili bilgisi olan, yada kaynak gösterebilecek olan?
@Compu, Hocam teklifin aslında işleri ciddi manada kolaylaştıracak, sana da pm atıcam. şimdiden tesekkurler
-
ulan herşeyi anladımda zebur.? varmıki.? anlayamadım bu kitap kayıp değilmi? gerçeği