folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Kutsal Kitaplar Ve Dini Kitaplar

Kutsal Kitaplar Ve Dini Kitaplar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

ben de konu açmayı düşünüyordum ama hazır varken burdan soruyim kuranı kerim meallerinin arasında fark varmıdır ? varsa en beğenileni en anlaşılır olanını önerebilirmisiniz, merak ediyorum, kuranı kerim'i okumak istiyorum baştan sona bir türlü fırsatım olmamıştı ama bu sefer kararlıyım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:
    -----------------------------

ben de konu açmayı düşünüyordum ama hazır varken burdan soruyim kuranı kerim meallerinin arasında fark varmıdır ? varsa en beğenileni en anlaşılır olanını önerebilirmisiniz, merak ediyorum, kuranı kerim'i okumak istiyorum baştan sona bir türlü fırsatım olmamıştı ama bu sefer kararlıyım.

Ali Fikri Yavuz'un yazmış olduğu meali öneririm.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:

Türkiye'de en güvenilir mealler diyanet ve elmalılını mealleridir. onun dışında üye olunan cemaate göre başkaları başka başka insanların mesalini tavsiye edebilir. ben diyanetten okumanı tavsiye ederim. sonuçta köklü bi kurum ve devlet eli var. bireysel çevirilerden daha iyi olacaktır.

baştan sona okumanı ve üstünde bol bol düşünmeni tavsiye ederim.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

nessaj bunu yazdı:
    dayı sen arşivini tamamlayınca hepsini birleştirip upload ette bizde yararlanalım

bi toparlayayım da S: şimdiye kadar bende olmayan bişeyler çıkmadı. bi yandan başka yerlerden de arıyorum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

prom okudun mu?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

Şu hadis kitaplarından varsa banada haber edin. Ecük gülmek işime gelir.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Erkek

Tengri bunu yazdı:

Şu hadis kitaplarından varsa banada haber edin. Ecük gülmek işime gelir.

http://sufizmveinsan.com/kur-yor/kur-yor.html

haklı öğüt egoyu öfkelendirir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:

vardır..çok vardır.. nasıl vardır

mesela somuncu baba ulucaminin açılışında fatiha suresini 7 kere tefsir anlatmıştır... halkın çoğunluğuda anlattıklarının çoğunu anlamamıştır.. çünkü bazı şeyleri anlamak için yaşamak lazımdır.. şimdi hiç tuz yememiş birine tuzu anlat anlat.. duyması başka yemesi başka hajı..

dini yeni merak salanlara önce bol bol hadis okumasını tavsiye ederim.. sonra hadisle beraber felsefe okumasını.. daha sonra kuran..

haklı öğüt egoyu öfkelendirir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Açıkcası 4 semavi dinin de kitaplarını edinip, teker teker sırasına göre okumayı bir süredir ben de düşünüyordum. İnternette özellikle incil ve tevrat ı ücretsiz olarak adreslere yollayan siteler var lakin,

En azından incil açısından bakarsak olaya pek çok farklı verdiyonu var ki bunlar hatta farklı kişiler tarafından kullanılıyor. Şimdi size sormak istediğim bunların farkları yada kesiştikleri noktalarla ilgili bilgisi olan, yada kaynak gösterebilecek olan?

@Compu, Hocam teklifin aslında işleri ciddi manada kolaylaştıracak, sana da pm atıcam. şimdiden tesekkurler

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ulan herşeyi anladımda zebur.? varmıki.? anlayamadım bu kitap kayıp değilmi? gerçeği

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
Toplam Hit: 4648 Toplam Mesaj: 21