Kuzu Göbeği Mantarı İhracatı İçin
-
hacı önce ihracatçı olmak lazım
bunu için şartları aratırsan nette bulursun(ihracatçı birliğine kayıt gibi)
arkadaşınız bu şartları taşıyormu araştır
onunda dışında ab ye işlenmiş tarım urunu ve sanayi urunleri atr eşliğinde vergisiz gider gitmesine ama bitki sağlık sertifikalarını alman lazım
bu bitki ve yiyeceklerde mevzuat neydi tam hatırlamıyorum
-
cuneyd bunu yazdıYalniz o degilde, gidecek urunun ab standartlarina uygun olmasi gerekmiyor mu ?
gida konusunda cok hassaslar diye biliyorum.
Bir keresinde tonlarca domatesi ustunde kucuk lekeler var diye geri gondertmislerdi :)
Bende ilk defa duydum bu mantari :)Merhaba dogal mantar kategorisinde ve yikanip temizlenme asamasindan sonra kurutulmus olarak gonderilecegi icin bir sorun olmuyor detayli bilgiyi gumruk musaviri arkadaslar ile iletisime gecip alicam yarin.
-
arkadaş uygun bi zamanda burada konu hakkında yazı yazaca. şuan offline oldu nedense :)
-
RaAmLis bunu yazdı
Babaannemler zamanında çok topluyormuş bunlardan bildiğim kadarıyla kastamonu taraflarında bol bulunuyor. Birde ben ismini böyle bilmiyordum farklı birşey diyordu buna babaannem.
Evet kastamonu da cok bulunuyor ozellikle tosya ve kure de oldugunu duydum orada tanidiklariniz varsa oradan da urun alimi yapilabilir..
-
DestinatioN bunu yazdı
hacı önce ihracatçı olmak lazım
bunu için şartları aratırsan nette bulursun(ihracatçı birliğine kayıt gibi)
arkadaşınız bu şartları taşıyormu araştır
onunda dışında ab ye işlenmiş tarım urunu ve sanayi urunleri atr eşliğinde vergisiz gider gitmesine ama bitki sağlık sertifikalarını alman lazım
bu bitki ve yiyeceklerde mevzuat neydi tam hatırlamıyorum
Ustad merhaba ihracat konusunu bir arkadas sirketi araciligi ile yapicaz Mantar ihracati konusunda soyle bir belge isteniyormus taze mantar ise biz kurutulmus olarak alim yapicaz
Doğa Mantarı İhracatında Hazırlanan Annex II Sertifikası
Avrupa Birliği ülkelerince, ihracatçı firmalarımızdan özellikle yaş doğa mantarı için
radyasyon belgesi istenmektedir. Söz konusu belgelerin ithalatçı ülkelerce talep edilmesi
halinde, ihracatçı firmalar, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun, Ankara Nükleer Araştırma
ve Eğitim Merkezi veya Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi’ne başvurarak söz
konusu belgeleri temin etmektedirler.
-
Ege bölgesinde yetişiyor bu mantardan,Muğla tarafında kısa süreliğine yetiştiğini biliyorum.
-
http://www.bektasmushrooms.com/index.html
Hocam bu adamlar bu işi yapıyorlar Çanakkale'de. Fransa'ya falan da satıyorlar diye biliyorum. Belki faydası olur. Biz de köyde toplayıp yiyorduk süper tadı var aslında. Genelde yanmış ormanlık alanlarda çok oluyor. İlaç yapımında falan da kullanılıyormuş diye duymuştum.
-
shadowjedi bunu yazdı
Ege bölgesinde yetişiyor bu mantardan,Muğla tarafında kısa süreliğine yetiştiğini biliyorum.
Evet mugla antalya Canakkale sivas balikesir corum kastamonu gibi bolgelerde mart aylarinin sonlarinda yetismeye basliyor.
-
tutum bunu yazdı
http://www.bektasmushrooms.com/index.html
Hocam bu adamlar bu işi yapıyorlar Çanakkale'de. Fransa'ya falan da satıyorlar diye biliyorum. Belki faydası olur. Biz de köyde toplayıp yiyorduk süper tadı var aslında. Genelde yanmış ormanlık alanlarda çok oluyor. İlaç yapımında falan da kullanılıyormuş diye duymuştum.
Evet Fransada mutfakta kullaniliyor genelde ilac icin kullanilan mantar turu Turkiyede domalan mantari diye geciyor .
-
Burda oluyoda bu mevsimde hic görmedim :)