folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Kuzu Göbeği Mantarı İhracatı İçin

Kuzu Göbeği Mantarı İhracatı İçin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

hacı önce ihracatçı olmak lazım

bunu için şartları aratırsan nette bulursun(ihracatçı birliğine kayıt gibi) 

arkadaşınız bu şartları taşıyormu araştır

onunda dışında ab ye işlenmiş tarım urunu ve sanayi urunleri atr eşliğinde vergisiz gider gitmesine ama bitki sağlık sertifikalarını alman lazım

bu bitki ve yiyeceklerde mevzuat neydi tam hatırlamıyorum

destination@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhost
    byhost's avatar
    Erkek
    cuneyd bunu yazdı
    Yalniz o degilde, gidecek urunun ab standartlarina uygun olmasi gerekmiyor mu ?
    gida konusunda cok hassaslar diye biliyorum.
    Bir keresinde tonlarca domatesi ustunde kucuk lekeler var diye geri gondertmislerdi :)
    Bende ilk defa duydum bu mantari :)

Merhaba dogal mantar kategorisinde ve  yikanip temizlenme asamasindan sonra  kurutulmus olarak gonderilecegi icin bir sorun olmuyor detayli bilgiyi gumruk musaviri arkadaslar ile iletisime gecip alicam yarin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

arkadaş uygun bi zamanda burada konu hakkında yazı yazaca. şuan offline oldu nedense :) 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhost
    byhost's avatar
    Erkek
    RaAmLis bunu yazdı

Babaannemler zamanında çok topluyormuş bunlardan bildiğim kadarıyla kastamonu taraflarında bol bulunuyor. Birde ben ismini böyle bilmiyordum farklı birşey diyordu buna babaannem.

Evet kastamonu da cok bulunuyor  ozellikle tosya ve kure de oldugunu duydum orada tanidiklariniz varsa oradan da urun alimi yapilabilir..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhost
    byhost's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

hacı önce ihracatçı olmak lazım

bunu için şartları aratırsan nette bulursun(ihracatçı birliğine kayıt gibi) 

arkadaşınız bu şartları taşıyormu araştır

onunda dışında ab ye işlenmiş tarım urunu ve sanayi urunleri atr eşliğinde vergisiz gider gitmesine ama bitki sağlık sertifikalarını alman lazım

bu bitki ve yiyeceklerde mevzuat neydi tam hatırlamıyorum

Ustad merhaba ihracat konusunu bir arkadas sirketi araciligi ile yapicaz Mantar ihracati konusunda soyle bir belge isteniyormus taze mantar ise biz kurutulmus olarak alim yapicaz

Doğa Mantarı İhracatında Hazırlanan Annex II Sertifikası 

Avrupa  Birliği  ülkelerince,  ihracatçı  firmalarımızdan  özellikle  yaş  doğa  mantarı  için 

radyasyon belgesi istenmektedir. Söz  konusu belgelerin ithalatçı ülkelerce talep edilmesi 

halinde, ihracatçı  firmalar, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun, Ankara  Nükleer Araştırma 

ve Eğitim Merkezi veya Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi’ne başvurarak söz 

konusu belgeleri temin etmektedirler.  

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shadowjedi
    shadowjedi's avatar
    Erkek

Ege bölgesinde yetişiyor bu mantardan,Muğla tarafında kısa süreliğine yetiştiğini biliyorum.

Takdire şayanı olmaz bu işin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

http://www.bektasmushrooms.com/index.html

Hocam bu adamlar bu işi yapıyorlar Çanakkale'de.  Fransa'ya falan da satıyorlar diye biliyorum. Belki faydası olur. Biz de köyde toplayıp yiyorduk süper tadı var aslında. Genelde yanmış ormanlık alanlarda çok oluyor. İlaç yapımında falan da kullanılıyormuş diye duymuştum.

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhost
    byhost's avatar
    Erkek
    shadowjedi bunu yazdı

Ege bölgesinde yetişiyor bu mantardan,Muğla tarafında kısa süreliğine yetiştiğini biliyorum.

Evet mugla antalya  Canakkale sivas balikesir corum kastamonu gibi bolgelerde mart aylarinin sonlarinda yetismeye basliyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhost
    byhost's avatar
    Erkek
    tutum bunu yazdı

http://www.bektasmushrooms.com/index.html

Hocam bu adamlar bu işi yapıyorlar Çanakkale'de.  Fransa'ya falan da satıyorlar diye biliyorum. Belki faydası olur. Biz de köyde toplayıp yiyorduk süper tadı var aslında. Genelde yanmış ormanlık alanlarda çok oluyor. İlaç yapımında falan da kullanılıyormuş diye duymuştum.

Evet Fransada mutfakta kullaniliyor genelde ilac icin kullanilan mantar turu Turkiyede  domalan mantari diye geciyor . 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EvladiFatihan
    EvladiFatihan's avatar
    Erkek

Burda oluyoda bu mevsimde hic görmedim :) 

Yapacağım işleri, sakalımın bir kılı bile bilse, onu kopartırım
Toplam Hit: 6762 Toplam Mesaj: 42