Kyk Kredi Geri Odemesi
-
Merhaba hocalar 2013 yılında kredi almaya basladim on lisans olarak kredim 2015 ekimde kesildi ama mezun olmadım kredi odemem nasil başlıyor okuldan mezun olup calismaya baslayincami ödüyorum ?
Odeme nasil oluyor taksitlimi oluyor aydinlatirsaniz sevinirim
-
okul bittikten 2 sene sonra baslıyor okulun uzamansı etkilemiyor, beni etkilememişti.
edit. taksitli oluyor. 200 230 mu öle bişey oluyor ilk başta faizsiz ödersen ben 270 ödüyorum şimdi :D
sana kağıt gelmedi mi bana taksitleri gösteren bi kağıt gelmişti eve kyk dan. orda ne aldığın ne kadar taksit hepsi yazıyordu.
FOXXLY tarafından 30/Oca/16 12:06 tarihinde düzenlenmiştir -
FOXXLY bunu yazdı
okul bittikten 2 sene sonra baslıyor okulun uzamansı etkilemiyor, beni etkilememişti.
edit. taksitli oluyor. 200 230 mu öle bişey oluyor ilk başta faizsiz ödersen ben 270 ödüyorum şimdi :D
sana kağıt gelmedi mi bana taksitleri gösteren bi kağıt gelmişti eve kyk dan. orda ne aldığın ne kadar taksit hepsi yazıyordu.
Peki okul bitmeden kendimiz krediyi iptal etsek yine okul bittikten 2 sene sonra mı başlıyor ödemeler ?
-
FOXXLY bunu yazdı
Yok hocam kagit gelmedi bi ara e devlette yaziyordu ama girdim yazmıyor şimdi
-
Hocam şuradan geri ödeme başlangıç tarihini öğrenebilrsin
https://www.kyk.gov.tr/web/YENI_GRODEME/geriOdemeParametreGiris.do
d3lete tarafından 30/Oca/16 12:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Geciken odemeyi ne zaman takibe dusuruyolar bilen var mi basina gelen filan ?
-
2014 10 ekimde başlatmışlar benim ödemeyi lakin sadece mail adresimden gördüm herhangi bir kağıt falan gelmedi. Ayrıca o dönemde asker idim bu yüzden daha bir taksidini bile ödemedim. Ayda bir vergi dairesinde çalışan arkadaşa sordurturum geldimi size dosya diye, daha ortada birşey yok. Onca kulübün şirketlerin vergi borçları falan filan siliniyorda şu bizim kredi borçlarıda silinse ne güzel olacak...
-
d3lete bunu yazdı
Hocam şuradan geri ödeme başlangıç tarihini öğrenebilrsin
https://www.kyk.gov.tr/web/YENI_GRODEME/geriOdemeParametreGiris.do
Hesaplama islemindeymis daha benimki hocam ama ben onlisans olarak aldim orda lisans yazıyor neden olabilir
-
Aklima takilan bir soru:
Simdi kredi ile ilgili sayfayi okudugumda beyaz esya endeksi, istatistik kurumu gibi bir seyler soyluyor. Aldiginiz krediye gore odediginiz faiz ne kadar? Arada haberlerde devlet faizleri sildi gibi duyumlar aldigim icin bu konu merakimi uyandirdi.
Not: Y.lisans'ta ~17.000'lik kredi cikmis, iki yilda bu parayi verecekler, yani ayda 700 lira gibi bir para gelecek. Calistigim icin paraya da ihtiyacim yok ama faiz yok veya cok cok dusukse aldigim bu parayi doviz yapar geri odeme zamaninda bozdurur artan para bana kâr kalir diye duz bir dusuncem var.
-
PanxeR bunu yazdhocam mesajı editle bence tc anne baba adı gibi bilgilerin çıkıyor
-
öğrenciliğimde aylık 140-160-180-200 şeklinde öğrenim kredisi aldım
8k+2k ceza ödemem gereken var
mk suriyelilerine 1200 lira burs verince sikeyim öğreniminide kredinide diyorum