Kyk Yurdunda Yemeklere Şap ?
-
doğruluğu tartışılır. en basiti yemkten yiyenlerin aletleri çalışıyor mu onu bilirlerse sorun çözülür :D
-
bizde cemaat yurdundaki yemeklerde varmı acaba diye düşündük.
duştaki fayansların rengi yurt ilk açıldığında gri idi gittikçe beyazlaştı teori çürütüldü :D
-
yok hocam öyle birşey, benim aşçı arkadaşım çalışıyor..
-
EMRE955 bunu yazdı
hocam yemekte şap olup olmadığını çok kolaylıkla tespit edebilirsin. Yemeğin suyuna önce bir miktar limon suyu dök, onun da üzerine tuz ektiğin zaman eğer şap varsa mor bir renk alacaktır. Şap yoksa değişme olmayacaktır.
askerde haftada 3-4 kere ezogelinden bozma bir çorba çıkardı dediğin yöntemi ona yapmıştık
limon buldukca deniyorduk çorbalarda ve her seferinde mor-mavi arası bir renk çıkıyordu.
acayip tiksiniyordum görünce
-
Askere gitmeden öncede o muhabbet çok vardı hatta şap muhabbeti en çok askerde var diye olur
Askerde yemekhaneci ve aşçı devrelerime sordum yok a.k öyle bir şey yaa dedi bana -
Şaplar çift tuz grubuna giren bileşiklerdir. Genel formülleri [Me+1Me+3(SO4)2.12H2O] şeklindedir. Buradaki Me+1 = K+, NH4+, Rb+, Cs+, TI+; Me+3 = Al+3, Fe+3, Ga+3, In+3, Cr+3, V+3 şeklinde ifade edilebilir.
İplik ya da kumaş boyama ve su saflaştırmada sıkça kullanılan şapların yerini bugün alüminyum sülfat almıştır.
Şaplar, suda kolayca çözünürler ve tatlımsı bir tada sahiptirler.
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eap_(Bile%C5%9Fik)
Neden kullanacaklar bunu anlam veremedim valla,
-
Jilet_Boris bunu yazdı
şapın tadı çok kötüdür yemeğin tadını bozar ve testosteronu düşürdüğü yada engellediğiyle alakalı herhangi bir bilimsel kanıt yoktur.
-
amma salladınız ha. o yemekleri şirket yapıyor şap karıştırır mı ? biri zehirlense bişe olsa o yemekten şap çıksa nolur biliyomusunuz o şirketin hali ? Kesinlikle var diye yapıştırıyorsunuz ha bide :D
-
Her yemekten numune alınıyor ve test ediliyor. Şirketler bu şekilde denetim yapıyor.Yurtta olacağını sanmıyorum ama askerde vardır.
-
EMRE955 bunu yazdı
hocam yemekte şap olup olmadığını çok kolaylıkla tespit edebilirsin. Yemeğin suyuna önce bir miktar limon suyu dök, onun da üzerine tuz ektiğin zaman eğer şap varsa mor bir renk alacaktır. Şap yoksa değişme olmayacaktır.
Al sanas heycanli bisey dene. Bende okulda deniycem merak ettim. Soyle yararli bilgilerle gelin olm ya