Kyk Yurdunda Yemeklere Şap ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

doğruluğu tartışılır. en basiti yemkten yiyenlerin aletleri çalışıyor mu onu bilirlerse sorun çözülür :D

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

bizde cemaat yurdundaki yemeklerde varmı acaba diye düşündük.

duştaki fayansların rengi yurt ilk açıldığında gri idi gittikçe beyazlaştı teori çürütüldü :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXeLanS
    eXeLanS's avatar
    Erkek

yok hocam öyle birşey, benim aşçı arkadaşım çalışıyor..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek
    EMRE955 bunu yazdı

hocam yemekte şap olup olmadığını çok kolaylıkla tespit edebilirsin. Yemeğin suyuna önce bir miktar limon suyu dök, onun da üzerine tuz ektiğin zaman eğer şap varsa mor bir renk alacaktır. Şap yoksa değişme olmayacaktır.

askerde haftada 3-4 kere ezogelinden bozma bir çorba çıkardı dediğin yöntemi ona yapmıştık

limon buldukca deniyorduk çorbalarda ve her seferinde mor-mavi arası bir renk çıkıyordu.

acayip tiksiniyordum görünce

İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Askere gitmeden öncede o muhabbet çok vardı  hatta şap muhabbeti en çok askerde var diye olur
    Askerde yemekhaneci ve aşçı devrelerime sordum yok a.k öyle bir şey yaa dedi bana 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Şaplar çift tuz grubuna giren bileşiklerdir. Genel formülleri [Me+1Me+3(SO4)2.12H2O] şeklindedir. Buradaki Me+1 = K+, NH4+, Rb+, Cs+, TI+Me+3 = Al+3, Fe+3, Ga+3, In+3, Cr+3, V+3 şeklinde ifade edilebilir.

İplik ya da kumaş boyama ve su saflaştırmada sıkça kullanılan şapların yerini bugün alüminyum sülfat almıştır.

Şaplar, suda kolayca çözünürler ve tatlımsı bir tada sahiptirler.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eap_(Bile%C5%9Fik)

Neden kullanacaklar bunu anlam veremedim valla,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek
    Jilet_Boris bunu yazdı

şapın tadı çok kötüdür yemeğin tadını bozar ve testosteronu düşürdüğü yada engellediğiyle alakalı herhangi bir bilimsel kanıt yoktur.

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

amma salladınız ha. o yemekleri şirket yapıyor şap karıştırır mı ? biri zehirlense bişe olsa o yemekten şap çıksa nolur biliyomusunuz o şirketin hali ? Kesinlikle var diye yapıştırıyorsunuz ha bide :D

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Her yemekten numune alınıyor ve test ediliyor. Şirketler bu şekilde denetim yapıyor.Yurtta olacağını sanmıyorum ama askerde vardır. 

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek
    EMRE955 bunu yazdı

hocam yemekte şap olup olmadığını çok kolaylıkla tespit edebilirsin. Yemeğin suyuna önce bir miktar limon suyu dök, onun da üzerine tuz ektiğin zaman eğer şap varsa mor bir renk alacaktır. Şap yoksa değişme olmayacaktır.

Al sanas heycanli bisey dene. Bende okulda deniycem merak ettim. Soyle yararli bilgilerle gelin olm ya

http://yanduvar.blogspot.com/
Toplam Hit: 4425 Toplam Mesaj: 27