L-Carnitine Yağ Yakmak İçin Yararı/Zararı Var Mı ?
-
Öyle çok Kompleks hesaplara mahal yok,
30dk koşuyorsaniz bu 500 kkaloridir.
Günlük ihtiyacı hesaplayıp 500kcal açık verirseniz kilo verirsiniz. Saatler vs boş işler. Pro sporcuysaniz ok ama pro olsaniz bu hesaplari siz yapmazsınız..
-
Kaan bunu yazdı
Günlük ihtiyacı hesaplayıp 500kcal açık verirseniz kilo verirsiniz. Saatler vs boş işler. Pro sporcuysaniz ok ama pro olsaniz bu hesaplari siz yapmazsınız..
30 dakika koşuyorum dersem büyük yalan olur hocam. 7-8. dakikadan sonra tık nefes oluyorum ve bacaklarımın arkası kopacak gibi oluyor bandın üstünde. eğimi fulleyip hızlı tempo yürüyorum mecburen.
-
Kreyzi bunu yazdıKaan bunu yazdı
30 dakika koşuyorum dersem büyük yalan olur hocam. 7-8. dakikadan sonra tık nefes oluyorum ve bacaklarımın arkası kopacak gibi oluyor bandın üstünde. eğimi fulleyip hızlı tempo yürüyorum mecburen.
30dk altı yapilan cardio bilimsel olarak etkisiz deniyor. Çok yerde karşılaştım.
Vücut o moda girmiyor.
Ara verdikten sonra benim de aynı oluyor ama 1-2 haftaya 40dk cardio yapacak seviyeye geri geliyorum. Kan hücreleri ve akciğerlerin oksijen alışveriş hızını arttırıyor geçen sürede. Hizli yavaş tempoda deneyebilirsin 3dk 7kmh, 3dk 3kmh gibi
-
-
Bende 1-2 tecrübemi paylaşayım.
22 yaşından beri 13 senedir Krav Maga yapıyorum. Zaman zaman fitness yapsamda hep ara vermek durumunda kaldım. Ağırlık kaldırmayı çok sevmiyorum. Yıllardır kilom aynı hep 68 civarında sadece askerde 64'e kadar düştüm. Birde pandemi zamanında 73'e çıktım. Zaten hayatımda olduğum en yüksek kilo idi.
Fitnes yaptığım dönem de her türlü supplementi kullandım. Performansa etkisi olsalar da mucizeler yaratan şeyler değil. Aradaki ufak fark yarışmacı değil isen verdiğin paraya değmez. Ben sadece koşu bandında daha uzun kalmak için Big Joy Thermonator L-Carnitine yada Kingsize Nutrition Kupkuru Kombinasyonu kullanıyorum. Beni daha çok terlettiği için biraz placebo etkisi yaratarak daha çok motive oluyorum. Bir de bazen Beta Alanin yada pre-workout alıyorum. O da ağırlık idmanına gitmek zor gelince özellikle evden çıkmak zor gelince alıyorum. Beta Alanin genelde aldıktan sonra vücutta kaşınma etkisi yapıyor. Onun itelemesiyle gidiyorum.
Bence diyet yapacağına beslenme alışkanlıklarını değiştir. Yakın arkadaşım sürekli diyetisyene gidiyor. Diyetisyene gittiği dönem belli bir miktar kilo veriyor. Ancak bırakınca geri alıyor. Çünkü sürekli dışarıda yiyor. Ben ev yemekleri yemeye çalışıyorum. Dışarıdan olabildiğince yememeye çalışıyorum. Zaten ramazan girecek diye pizza yedim. 3 gün karın ağrısı çektim. Bir ara bende 2 öğüne düşürmüştüm. Ama bu sefer akşam daha fazla yemek yemeye başladım. O yüzden öğlenleri azda olsa birşeyler yemeye çalış.
Krav Maga antremanlarıma iş çıkışı gidiyorum. O yüzden antreman yapacağım zaman ben en kötü 1 bardak kefir çok az yulaf 1 avuç badem ve fındık yiyorum. Çünkü aç olarak antremana gidince resmen idman işkence oluyor. Verimli olarak idman yapamıyorum.
Kardiyo yapamasanda yürüyüş yap, Pandemide spora ara verdiğimde akşamları yüksek tempoda sürekli yürüyordum.
O kiloları bir anda almadın bir anda vermeyi bekleme. Ucuzda olsa bir bilekli al 5 sene önce aldığım bilekliği halen kullanıyorum. Özellikle kardiyo ve yürüşlerde motive ediyor.