Lanet İframe
-
hocam temizledim kodları görüyorum zaten nereye soktuğunu headerda oluyor..
Ancak sanıyorum artık organikhitten bulaşıyor bunlar.
200 liralıkta kredi aldım amk yalan olucak heralde.
-
hocam güvendiğin ve sitelerine girmemiş bir arkadaşına şifrelerini ver panelden ftp şifrelerinin hepsini değiştirsin. Ardından önce Avira Antivir ile tarama gerçekleştir (hızlı tarama filan yapma normal tarama), ardından malwarebyle ile daha sonrada spybot search destoyer ile search işlemlerini yap. Çıkan ne varsa sil. Daha sonra sitelerine yeni ftp ile bağlan (sakın siteleri açma!) ardından tüm kodları indir ve tüm dosyalarda "base64", "gzlib", "iframe" leri arattır (js dosyaları ayrıca kontrol et bazen direk js dosyası ile tüm import oluyor meret) ayrıca .htaccess dosyalarınıda gözden geçir onada bulaşıyor, ayrıca mevcut js dosyalarınada. bundan sonra temiz dosyaları upload et. Avira online iken sitelerini gez, eğer ötmezse tamamen temizlemişsindir.
-
TeRRoR bunu yazdı
hocam güvendiğin ve sitelerine girmemiş bir arkadaşına şifrelerini ver panelden ftp şifrelerinin hepsini değiştirsin. Ardından önce Avira Antivir ile tarama gerçekleştir (hızlı tarama filan yapma normal tarama), ardından malwarebyle ile daha sonrada spybot search destoyer ile search işlemlerini yap. Çıkan ne varsa sil. Daha sonra sitelerine yeni ftp ile bağlan (sakın siteleri açma!) ardından tüm kodları indir ve tüm dosyalarda "base64", "gzlib", "iframe" leri arattır (js dosyaları ayrıca kontrol et bazen direk js dosyası ile tüm import oluyor meret) ayrıca .htaccess dosyalarınıda gözden geçir onada bulaşıyor, ayrıca mevcut js dosyalarınada. bundan sonra temiz dosyaları upload et. Avira online iken sitelerini gez, eğer ötmezse tamamen temizlemişsindir.
hocam bu organithit programından bulaşmış olabilir. O programı kaldırsam, zaten iframe kapı gbi ortada headerda gözüküyor. Onu temizlesem.
İşin çözülme şansı var mı yoksa bu dediğin yolları sike sike izleyecek miyim biraz uzun iş gibi geldide :D
-
organik hit programında açılan websitelerinde birine bulaşmıştır bu virus. ve her seferinde temizlikten sonra bulaşıyordur. makinanı illaki tarat silersin, 2 gün sonra yine aynı şey olur. benim joomla, wp bir çok siteme aynı anda bulaştığı için yukarıdaki temizleme yöntemlerini söyledim. senin işine hangi gelirse öyle temizersin. ama tam temizlik yaptığından emin ol çünkü en ufak hatada bütün sitelere yine bulaşıyor.