folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Acilmiyor ( Tepkisizlik )

Laptop Acilmiyor ( Tepkisizlik )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

Gece bir iş için ssd takmam gerekti laptopa dvdromu çıkarttıp ssd yi ordan taktik bios tan açılış için ssd yi sectim sonra pc yeniden başlayamadı siyah ekranda oyle kaldı ssd falan çıkartıp denedim yok tepki vermiyor hic bir şekilde acilamiyor bende herşeyi soktum 1 gece oyle bıraktı sabah yine aynı durumda power tuşuna basınca ışık ları yanıyor dvd rom bi çalışıyor sonra yine simsiyah bekliyor çözümü tedavisi nedir sizce

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

Acil durum için bir up

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

bios ayarlarını load default yap dene.

olmazs ise bataryayı çıkar adaptör fişinide çıkar açma tuşuna 20 sn basılı tut. Sonra tekrar açmayı dene.

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    siberturq bunu yazdı

olmazs ise bataryayı çıkar adaptör fişinide çıkar açma tuşuna 20 sn basılı tut. Sonra tekrar açmayı dene.

Bios açılmıyor ki 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek
    asiminnesli bunu yazdı
    siberturq bunu yazdı

Bios açılmıyor ki 

Biosun çökmüş olma ihtimali yüksek.Hiç giremediğine göre bilen biri anakarttan söküp programlıyacak o vakit.

Bir de anakrt besleme arızası yapmış olabilir.

Markasını yazman iyi olabilir, konuya.

siberturq tarafından 04/Eki/16 17:17 tarihinde düzenlenmiştir

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mihni
    mihni's avatar
    Erkek

Laptop'da Dvd slotundan ssd çalıştırmak nedir hacı :W

Elektronik bilgin var mı bilmiyorum ama laptop sökülüp (bios piline kadar) toplamadan pilsiz çalıştırmayı dene sökük bir halde çalıştır. Ekran bağlama harici bir masaüstü ekranına vermeyi dene yemezse mecbur ver bi laptop teknik servisine.

mihni tarafından 04/Eki/16 17:22 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

ramleri kontrol et

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

Laptop marka model asus n56v sokmesi takması lanet bir alet esneyen bir laptop olduğu için sokemiyorum oyle 

Denediklerini 

-) hdd ram vs çıkartıp çalıştırma başarısiz

-) sokup bekleyip taktim başarısız

Bu bios programlama işini ucuza halledecek kim vardır? swordfishe ulaşamıyorum yerini bilen var mı ?

Yaklaşık maliyet i kaç olur ?

Baska ne deneyebilirim

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

laptopun altında modemlerde kürdanla basılan reset tuşu gibi bir reset deliği olabilir, varsa eğer ona bi 5-10 saniye basılı tuttuktan sonra dener misin?

şuan aygıt başlıktaki gibi tepkisiz mi ( açma kapama tuşuna basınca herhangi bir ışık, ses, tepki vermiyor ) yoksa konuda yazdığın gibi ışıklı mı? 

edit, bi de dvd romu çıkarıp ssd de takmadan açmayı denesene, boş kalsın slot

noname tarafından 04/Eki/16 22:55 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

laptopun altında modemlerde kürdanla basılan reset tuşu gibi bir reset deliği olabilir, varsa eğer ona bi 5-10 saniye basılı tuttuktan sonra dener misin?

şuan aygıt başlıktaki gibi tepkisiz mi ( açma kapama tuşuna basınca herhangi bir ışık, ses, tepki vermiyor ) yoksa konuda yazdığın gibi ışıklı mı? 

edit, bi de dvd romu çıkarıp ssd de takmadan açmayı denesene, boş kalsın slot

Öncelikle hocam o reset deliği yok

Konuda bahsettiğim gibi hdd galiba çalışıyor dvd kesinlikle çalışıyor power ve batarya tuşları bir de başlangıç 1-2 sn kadar islemci ışığı yanıyor bu arada klasik olarak klavye alt aydınlatma sinda yanıyor sonra klavye ve işlemci gidiyor yani kalanlar power + batarya oluyor

Slotu boş biraktim sonuç ayni

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Erkek

Bios pilini cikartman lazim.. Tecrube ile sabittir. Ram degistirirken belki on kere basima geldi ayni olay. ve her seferinde bios pilini cirartip takarak hallettim..

Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
Toplam Hit: 2670 Toplam Mesaj: 23
laptop arıza tepkisizlik