folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Açılmıyor Acer Aspire 5720G

Laptop Açılmıyor Acer Aspire 5720G

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

güney köprüsü chipseti gitmiş ekran kartının..

olan driverı kaldırıp standart vga ile kullanırsan (8-10mb) çalışır.. tanıdıgın warsa 150 tl ye gelişinden filan değiştirirler.

ancak en iyi garanti veren 6 ay verir taktığı chipsete..

ben bi kaç çözüm okumuştum bunun için. komikdi ama çalıştı o çözüm.. gerçi sonra yine  eski haline dönüo. :)

arka kapağı açmışındır. bakır plakaların vidakalarını çıkarınca ekran kartı entegresini görürsün.nvidia 8600 filan olmazı lazım o laptopun..

neyse oraya saç kurutma makinesi ile sıcak hava üfle 5 dak.. yani o bölgeyi ısıt.. sonra pc yi aç.. driverı yüklü hali ile 1 2 saat çalışıo bişe yokmuş gibi.. ancak daha sonra tekrar eski gri çizgili veya daha absürd bi ekran 

ile karşı karşıya geliceksin :)

neyse kolay gelsin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    santafa
    santafa's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:
    -----------------------------

Muhtemelen AMd dir..

Ekran kartın bozlumuş.Chipsetinin değişmesi gerekir

-----------------------------

aynen hacı deiştir ekran kartını yola kaldığın yerden devam et

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Mihni
    By_Mihni's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hoca onlar chip set olarak anakart monte değil bu modeller de ekran kartı harici olarak anakarta takılıyor. Altta bir kapak var o kapağı açtığın zaman zaten direk işlemci ram ekran kartına ulaşıyorsun. Çizgiler varsa ekran da bu ekran kartı ramlerinin ısıtılması ile düzeltilir ama tabi ki ileride tekrar bozulacaktır. Eğer ekran kartının tamamen gitmesini göze alıyorsan ekran kartını çıkart üzerinde küçük dikdörtgen şeklinde chipler var onları ısıt belki fayda edebilir 

Peyami Rullaz Penguen Rullaz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kivanc
    kivanc's avatar
    Erkek

satsan 200 tl etmez. git yeni dizüstü al.                (amma fakir var le memlekette !)  :)

dolmuşta para uzatmamak için ölü taklidi yaptım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek

Arkadaşlar çk teşekkürler, daha notebooku bilgisayarcıya göstermeden sorunla ilgili birsürü şey öğrendim :) şuan en mantıklı çözüm uygun bir ekran kartı bulup takmak gibi görünüyor, en sağlamı bu sanki :) bakalım biraz daha araştırimde acelem yk zaten :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

1 sac kurutma makinasını sakın ama sakın makinaya degdirme bile daha sonra pc ni yapacak adam sana baya bi söver 

2 ekran kartını değiştircm diosun senin ki harici mi ? harici olsa bile nerden bilion daha önce chipe ayak yapılmadıgını ? o kadar güvenebilcegin eleman var mı ?

3 sorun ekran kartı gbi gözüküo ama onlarda güney de de srun cıkabilio ama 2 side aynı para.

4 inverter da sorun olma ihtimali baya bi düşük ama varsayımlardan yola cıkıosan oda olabilir... ama onda silik görüntü verir ya sanmıorum dedigin sekilde olacagını 

5 samsunda yaptırma. ben samsunda bu işin ehli birini tanımıoru illa ki vardır ama güvenebilir miisn.

istanbulda swordfish'e yollayabilirsin kefilim ben perpada sirketi var gayette iyi bir insandır.

samsundan ptt ile 10 tl ye kargolatırsın buraya 10 tl dönüş 200 tl ye bu olayı kapatırsın 

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek

Bu chip işi pek sağlıklı değil gibi kimse adam gibi garanti veremiyor, bu yüzden yeni ekran kartı daha sağlam gibi geldi, hem benim modelde takmak kolaymış çıkardım baktım :) chip le yeni kart arasında çk büyük fiyat farkıda yk :) tek sorun kartı alırımda sorun başka çıkar diye :))) de genellikle herkes ekran kartında hemfikir :) acelemde yk zaten, bir süre laptopsuz takılabilirim :)

Bu sürede de uygun kart bulurum belki :)) Varmı arkadaşlar garantili, piyasaya göre biraz daha uygun, geforce 8400m gs ?? satabilecek yada önerebilecek ???

Toplam Hit: 6450 Toplam Mesaj: 18