Laptop Adaptöründeki Zamazingo Ne İşe Yarıyor :)
-
Beyler konu başlığında ismini tam olarak bilmediğim için yazamadım. Bu adaptörlerde makineye takılan ucun hemen gerisinde silindirik bir eleman var (sanırım voltajtaki dalgalanmaları önlüyor)o ne işe yarıyor? Bunu söksem makinaya-pile herhangi bir zararı olur mu?
Kablo bahsettiğim eleman ve makinaya giriş arasındaki bir yerden kırılmış. Temassızlık var. Yeni bir jak aldım. kırılan yeri buldum fakat o eleman yüzünden jakı takamıyorum. Eğer çok mühim bir görevi yoksa onu iptal edecem.
-
hacı oraya koydularsa vardır bi bildikleri :) bırak elleme :))
-
onun ne işe yaradığını bilmiyorum ama aynı sorun bir arkadaşımda da vardı, söylediğin şeyi iptal etmişti o. bir zararı olmuyormuş..
-
afedersin ama sölemeden geçemedim:F Bi yerine mi batıo:DSırf konu açmak için açmışsın gibi geldi bana
-
CRASH bunu yazdı:
-----------------------------
onun ne işe yaradığını bilmiyorum ama aynı sorun bir arkadaşımda da vardı, söylediğin şeyi iptal etmişti o. bir zararı olmuyormuş..
-----------------------------Bende iptal eden birini duydum. Emin olmak için soruyorum. Zorda olmasam sökmeyecem. Mesafe çok dar olduğundan jakın plastik kısmı takılmıyor.
-
Geenmeboo bunu yazdı:
-----------------------------
afedersin ama sölemeden geçemedim:F Bi yerine mi batıo:DSırf konu açmak için açmışsın gibi geldi bana
-----------------------------Sende afedersin "heee amk bi yerime batıyo ondan konu açmak istedim." Bilmiyorsan yorum yapma da şişmesin konu... Kablo kırık diyorum. Okuduğunu anlamıyorsan yapacak bişey yok tabi.
-
ferit nüve diye biliyorum.
bobinlerde ne işe yararsa orda da o işe yarar.hatta kablonun gürültü almasını engelleme amacı olabilir
-
ekran kablosundan çıkardım daha önce 2 parça mıknatıs gibi birşey bişeyde olmamıştı o kadar önemi yok mutlaka faydası vardır ama o olmadanda çalışır ama jak takarken + - doğru bağla
-
gürültüyü engelliyor, dalgalanmaları bastırıyor diye biliyorum..
-
parazit bastırıcı olarak da kullanılır. bazen kullanıldığı sistemlerde parazitlere karşı korumasız (ekransız) olan kablolar anten görevi görür. bu durumda kablo(ları)yu bir ferit nüve içerisinden gecirerek parazitler savuşturulmaya çalışılır.
-
Yük Dengelemenin yanı Sıra Akımdaki Dalgalanmalara Engel olan Bir Elamandır, Çıkarman Besleme Devresi ve Elemanlarında Giderilmesi Zor Sorunlar Ya Hemen veyahut Zamanla Açacaktır.
Tavsiye Olunulmaz.