folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Laptop Aldım Overclok Nasıl Yapacam

Laptop Aldım Overclok Nasıl Yapacam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Erkek

gençler yıllardır bu overclock'un nasıl yapıldığını merak ederim. gogul amcaya her allahın günü sorarım ama cevabını veremez. ASUS marka laptop nasıl yapacam bu işi yarın sabaha kadar çözelim bu işi iyi geceler dilerim :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

laptop + overclock = fail

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

abi yemez laptopta overclock. yüksek performans çalıştır asusun yüksek performansı iyi ayarlanmış, ondan öteye geçme. :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

manyakmısın arkadaşım sen :D

asus aldıysan ve özellikleri iyiyse i5 -i7 felansa turbo modda yardırırsın zaten. makinayı garanti dışına çıkartırsın zaten öyle bi durumda yakarsan :D

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

git ocağı yak , dereceyi sona getir üzerine laptopı koy. aynı hesap , her ikisinin sonucundada laptop'ı eline alırsın .)

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

bak bu konularda tecrübem sabittir :)

yemediğim ok kalmamıştır yani emin ol..

tavsiyem yapmaman :) bak ben yaptım, hemde sağlam makinaya, ısınma sorunu yoktu ama oyunlarda yarım saat 1 saat oynadıktan sonra sıçıyodu aniden.. sonra fps 10-12'ye düşüyodu..

Stabil çalıştır gitsin..

yok ben ille de yapacam ille de yapacam, hissetmem gerek diyosan,,

GPUTool_CTP1.exe bunu indir ekran kartını biraz aşırttır, ama stabilite kontrolü yap, çok beğenirsen toolları var ekran kartlarının ordan sabit ayar çekersin..

Elinde kalırsa karışmam bak

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

BarisYigit bunu yazdı:
    -----------------------------

laptop + overclock = fail

-----------------------------

İlk Ve Son Söz Budur :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

overclock yapmaya başlamadan önce yanına sosis, salam filan al makine yanmaya başlayınca üzerine atarsın. en azından mangal keyfi yapmış olursun.

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

üstüne yağ sürüp güzelce susamladıktan sonra, koy ocağa aç altını.. yüksek ateşte 45dk bırak.. ooh mis :)

maksat yapmış olmak için yapmaksa, yapta için rahat etsin hocam.. he sana bi tırt getirir mi? daha çok götürür heradle.. laptop en nihayetinde :) illa overclock yapıcam yaşıcam o hazzı diyosan, google da sürüsüyle blog var, insanlar denediklerini paylaşıyolar vs, kurarsın bi masaüstü deneye deneye ooh mis.. yanan parçaların parası bi taraflara kaça kaça yaşarsın overclock unu :D

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Erkek

tamam gençler sakin... laptoba overclock mu yapılırmış ya ne saçma bi mantık kim yapmak isterse karşısında beni bulur. :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Laptop ve overclock :) baba sen ne içtin ya bizede versene.

Bak şimdi bu arada yapılmaz diye bir şey yok yaparsın ancak laptoplar soğutma sistemleri adına normal kasalardan biraz daha yetersiz sistemlerdir.

Bir anakartın, ram in modeline göre yada ekran kartının --> over clock yapabilirsin.

Peki nedir overclock : Basitçe kaba bir tabirle parçaların ayrı ayrı voltaj ları ile oynayıp daha hızlı çalışmasını sağlamaktır.

Asus makinalar için kendinin bir over clock programı anakartın içinde geliyor zaten ordan gerek ekran kartı gerek anakart a overclock yapabilirsin.

Peki ben nasıl manüel yaparım şöle;

Ps başlarken f3 yada f10 oluyor neyse bios a girersin orda voltage ayarlarına gelirsin her bir parça için ramler dahil valtaj ayarları var.

Orda yavaş yavaş deneye deneye arttırırsın.. Ancak çok fazla artış bazı şeylerin yanmasına neden olabilir.

Çok dikkatli olman lazım :))

Bunlar için özel yapım programlarda var aynı zamada artık bir çok firma overclock lu şekilde ürünlerini satıyor yani sana çok bir pay bırakmıyor.

Overclock lu ekran kartı yaz mesela görürsün direk performans için üretilmiş ....

Neyse :)) 

Laptopta yapma...

Bak mesela bu arada ben kendi ps me yaptığımda

2.2 ghz di 2.6 ghz e çıkarttım ancak ps sıcaklığı 65 dereceden 85 derece geldi

bunun üzerine ekran kartını çıkarttım ekran kartı sıcaklığı da tavan yaptı 

Küt  restart attı makina açarken hemen bios a girdim aşşa çektim.

Öle cart diye yanıyor diye bi şey yok ama direk 7 8 voltaj verirsen yanar yani :))

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
Toplam Hit: 2044 Toplam Mesaj: 14