Laptop Anakart Ve İşlemci Yükseltme
-
aslında onun en fazla 1-2 direnci yanmıştır. ince lehim yapan biri çözer onu da. bizde tamir işi parça değiştirme üzerine kurulu. sağlam tamirciler parça kurtarıyor.
-
bende aynı pc vardı babam menteşesini onaracağım derken kırmıştı sapasağlam notebooku :D parça niyetine ekran mekran satarız diye eve koymuştuk.
-
PathfindeR00 bunu yazdı
aslında onun en fazla 1-2 direnci yanmıştır. ince lehim yapan biri çözer onu da. bizde tamir işi parça değiştirme üzerine kurulu. sağlam tamirciler parça kurtarıyor.
malesef oyle
-
hojucuk bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
malesef oyle
Bana onune gelen 500 lira diyor. 300 e AliExpress den sıfır anakart mi alsam diye düşünüyorum. Laptop evde yatıyor.
-
hojucuk bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
malesef oyle.
nassı yani, ölçülü direnç yerine, direnç koymadan ince bir hat şeklinde lehim yapıp Direnç gibi davranmasını sağlayan Tamirci'ler mi var., @@,) jOhannesBurgerMeister. ^^`
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıhojucuk bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
malesef oyle.
nassı yani, ölçülü direnç yerine, direnç koymadan ince bir hat şeklinde lehim yapıp Direnç gibi davranmasını sağlayan Tamirci'ler mi var., @@,) jOhannesBurgerMeister. ^^`
Smd dirençler var. Boyutlari çok küçük. Cımbızla tutabiliyorsun. Çok ince yerlere lehimle tutturman gerekiyor. Onu kastetmistir.
-
AliExpress den sifir anakart almak daha mantıklı geldi. Hem boylece islemci de yukseltebilitim diye düşünüyorum.
Burda Lenovo g510 anakarti var. Burda yazana gore
LA-9642P G510 anakart 90003683 HM86 Için Lenovo G510 Laptop Anakart VIWGQ/GS LA-9642PIntel Hm86 chipset icin uyumlu islemci listesi burda var
https://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/HM86.html
Anakart ve islemci alsam sorun olur mu.
Bu yöntem dogru bir yöntem mi. İnternette bu şekilde upgrade yapıldığını gördüm. Bilen biri aydinlatsin lütfen
aksata tarafından 16/Tem/20 23:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Benimde laptopun anakartının çipi kısa devre yaptırıyormuş. Laptop prize takılıyken ramin oynaması yapar vs dedi, elimden kayıp düşmüştü büyük ihtimal ram oynadı ondan oldu. Tamir fiyatına 1000TL diyor. Yaptırsam bir daha dikiş tutturcak mı o da muamma.
Yarın gidip bilgisayarcıdan geri alacağım sonunun ne olacağını bilemediğim bir şeye o kadar para vermek istemiyorum. Sizce ne yapmalı?
Laptop; Acer Aspire v5-591G-70KN
-
Bu arada ilk mesajda 10 yıl parça sağlamak zorunda denmiş ama 2014 yılında çıkan kanunla Haziran 2014 tarihinden sonra satılan cihazlar 5 yıl olarak değişmiştir. Öncesi 7 yıldır
-
e2 bunu yazdı
Benimde laptopun anakartının çipi kısa devre yaptırıyormuş. Laptop prize takılıyken ramin oynaması yapar vs dedi, elimden kayıp düşmüştü büyük ihtimal ram oynadı ondan oldu. Tamir fiyatına 1000TL diyor. Yaptırsam bir daha dikiş tutturcak mı o da muamma.
Yarın gidip bilgisayarcıdan geri alacağım sonunun ne olacağını bilemediğim bir şeye o kadar para vermek istemiyorum. Sizce ne yapmalı?
Laptop; Acer Aspire v5-591G-70KN
Bana öyle geliyor ki. Tamir maliyeti aynı olmasına rağmen Bilgisayarın özelliklerine göre tamir ücretini arttırıyorlar. O anakarti sıfır alsan daha az maliyet tutar.