folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Laptop Batarya Sağlığı Koruma Önerileri

Laptop Batarya Sağlığı Koruma Önerileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    zone bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

kendi ruh sağlığın için bunla uğraşmana değmez bence. bi batarya kaç para ki ? 

uykuda bırakma çok fazla o extra sikiyor onun dışında normal kullan ya.

zaten 11. gen intelmiş cpu, hunharca güç çekecek , kurtaramazsın o pili

hocam eskiden kalma alışkanlık, batarya bulmak zor oluyor diye alışmışım değişimi düşünmemiştim. uykuda bırakıyordum onu da dikkate alayım.

ya zor olsa nolcak, yeni pc alırsın. artık teknolojiye ulaşmak çok kolay. asgari ücretle her oyunu açacak laptop alıyosun.

Mesela? 😁 

Askeri ücretle alınabilecek, her oyunu açan güçlü kuvvetli PC önerisi alırız varsa 😂

İmza YOK !!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

rog strix scar 18 kullanıyorum sikimde bile değil zaten i9 işlemci var mayın gibi güç çekiyor ne kadar koruyabilirim ki o bana köpek olsun a.q

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xcorpix
    xcorpix's avatar
    Erkek

lenovo gaming kullanıyorum öncesinde 5 sene lenovo kullandım bataryası bu kadar sağlam laptop görmedim hp,acer çok çabuk ölmüştü batarya lenovo bu konuda basarılı

Oluruna bıraktıkça olmazlara düştü hep yolumuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam bende 3. nesil bi asus vardı, bunu yaklaşık 8 sene falan orijinal pili ile kullandım, 8 sene sonunda hala 2 saat pili gidiyordu. evde sürekli pil takılı olmadan prizde kullanıyordum. ayda bir doldur boşalt yapıyordum.

şu anda macbook air var, bazen prizde tv yi falan bağlayıp kullanıyorum bazen de priz olmadan kullanıyorum. ne zaman pili biterse o zaman dolduruyorum.

şu anda döngü olarak 40-50 civarında ancak pil ömrü %90 civarında görünüyor. pili çıkarma durumum olmadığı için prizde iken sürekli pil üzerinden elektrik geçtiği için sanırım bu durumda.

sonuç olarak çok da kasman gereken bir konu değil bence. en ince ayrıntısına kadar uğraşsan da pilin ömrünü ancak birkaç ay uzatabilirsin. o yüzden kafaya takma, nasıl rahat ediyorsan o şekilde kullan.

tek önerim eğer çıkarılabilir pil varsa ve prizde kullanacaksan pili çıkartıp o şekilde kullanman olabilir.

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 2545 Toplam Mesaj: 15
laptop bilgisayar şarj batarya