Laptop Bataryası Yardım !!
-
SAMSUNG NP-300E5Z-S01TR makinem var alalı çok olmadı ama bataryası hemen hakkın rahmetine kavuştu. Şarjda olmadığı zamanlar 15 dakika zor duruyor. Nedenini bilen , yardımcı olacak biri varmı ? yoksa yeni bir batarya almak zorunda kalıcam :((
-
başın sağolsun :(((((
bataryanın sürekli olarak laptopun üzerinde bulunması, aynı şekilde sürekli batarya takılı haldeyken besleme verilmesi.uzun süre kullanılmaması.
pillerin oksitlenmesi vs vs vs.
swordfish adlı mürid böyle parcaları temin edebiliyor, çalışıyor olsam bakabilirdim.
-
alalı ne kadar oldu ki garantiye gönder bence yoksa fişi çekince kapanır tamamen ölür batarya
-
hocam çok şarjda bıraktıysan hemen mefta olması normal yeni batarya almak zorundasın yada ilk önce bi bakıver makinadan denetim masası güç seçeneklerinden güç tasarruf modunu ayarla olmazsa artık son olarak yeni batarya almak zorunda kalıcaksın...
-
Evet arkadaslar tartismaya buradan devam edelim. Laptop pili surekli takili mi birakillmalidir yoksa isimiz olmadigi zamanlarda yuzde kirk gibi bir doluluk orani ile soguk bir yerde mi saklanmalidir
-
batarya ekmeğini yemiş suyunu içmiş şuan bağırsaklarda
yakında çıkacak
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------başın sağolsun :(((((
bataryanın sürekli olarak laptopun üzerinde bulunması, aynı şekilde sürekli batarya takılı haldeyken besleme verilmesi.uzun süre kullanılmaması.
pillerin oksitlenmesi vs vs vs.
swordfish adlı mürid böyle parcaları temin edebiliyor, çalışıyor olsam bakabilirdim.
-----------------------------swordfish adlı müride ulaştım. İlgi alanıymış yardımcı oluyor önerin için sağolasın hocam
-
peki batarya soklatmak falan işe yarar mı benm batarya tamamen ölü yenide almak istemyrm soklatsam pcye zarar verir mi
-
-
laptopun üzerindeyken ve aynı zamanda fişe takılı kullandıysan,
arada "yav fişi çekeyim de şu bataryadan biraz yesin" demediysen,
haftada bir bataryayı tamamen boşaltıp şarj etmediysen
ölür o batarya..
benim pc de de öyleydi.hırsız çaldı o bilgisayarı.sonra polis bulmuş çalındıktan 3 ay sonra.bi baktım üstüne batarya almış.sevindirik oldum :D