folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Laptop Bazen Açılıyor , Bazen Açılmıyor.

Laptop Bazen Açılıyor , Bazen Açılmıyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Merhaba müritler.

Casper nirvana markalı bi laptop var 15.4 2008 üretimli. Kuzenim getirdi sağolsun. İşletim sistemi XP. Laptop bazen açılıyo bazen açılmıyo başlıktada belirttiğim gibi sizce bu sorun neyden kaynaklanmakta? Bilgisayarı kapatamıyorum açılmayacak diye işim bitince beklemeye alıyorum :D Veya düzelmesi için neler yapılması lazım. evde yapabileceğimiz bişey mi? Daha önce böyle bişey başına gelen olup nasıl düzeltti?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam açılmıyor derken çok genel birşey söylemişsin. Direk laptop ın power tuşuna bastığında mı açılmıyor yoksa açılıyor ama işletim sistemi falan mı gelmiyor.

Eğer 1. dediğimse power tuşu, güç kaynağı bağlantılarında bir problem olabilir.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caglaray
    caglaray's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bendede geçende bios ekranında kalıyordu.Hafıza kartı takılı olduğu için yapıyormuş.Biosda kalıyorsa bi kontrol edebilirsin hafıza kartı cd flash bellek fln takılıysa çıkarıp deneyebilirsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Lanet olası bilgisayarlar. Hepsi aynı.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Hocam açılmıyor derken çok genel birşey söylemişsin. Direk laptop ın power tuşuna bastığında mı açılmıyor yoksa açılıyor ama işletim sistemi falan mı gelmiyor.

Eğer 1. dediğimse power tuşu, güç kaynağı bağlantılarında bir problem olabilir.

Hocam power tuşuna bastığım zaman cihaza elektirik gidiyo ışıkları falan yanıyo fan çalışıyo falan. sadece ekran gelmiyor işte.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

bataryasız kullan bi süre bak bakalım sorun devam ediyor mu

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

bataryayı söküp direk elektrikten çalıştırınca durum aynı mı  ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

@swordfis , @yunusdogan

Hocalar normalde ilk başlarda öyle kullanıyordum.Batarya zaten tamamen sönük herhangi bi şarz cihazının çıkması durumunda kapanmamasını sağlamak için kullanıyorum bataryayı bi kaç gün öyle deniyelim bakalım.Bi fark edeceğini zannetmiyorum ama.

Laptopda Win7 yüklüyken direk açılıyordu çoğunlukla. 1 gb ram olduğundan xp format attım.Formatdan sonra daha sık yaşamaya başladım bu açılmama sorununu

tolgaStain tarafından 23/Tem/13 23:12 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

up

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

up

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

bilgisayarın xp de iken açılmama sorunu yapması ile alakası yok bilgisayarın power tuşuna

basınca ilk olarak elektik akımı verilir sonra bios aktif olur.. biostan sonra işletim sistemi

çalıştırmayı devralır.. power tuşunda bir sıkıntı olabileceğini düşündün mü ?

edit: ram yerinden oynuyor olabilir ram in yerine tam oturduğuna dikkat edebilir misin ?

yunusdogan tarafından 24/Tem/13 23:56 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 5229 Toplam Mesaj: 14