Laptop Bazen Açılıyor , Bazen Açılmıyor.
-
Merhaba müritler.
Casper nirvana markalı bi laptop var 15.4 2008 üretimli. Kuzenim getirdi sağolsun. İşletim sistemi XP. Laptop bazen açılıyo bazen açılmıyo başlıktada belirttiğim gibi sizce bu sorun neyden kaynaklanmakta? Bilgisayarı kapatamıyorum açılmayacak diye işim bitince beklemeye alıyorum :D Veya düzelmesi için neler yapılması lazım. evde yapabileceğimiz bişey mi? Daha önce böyle bişey başına gelen olup nasıl düzeltti? -
Hocam açılmıyor derken çok genel birşey söylemişsin. Direk laptop ın power tuşuna bastığında mı açılmıyor yoksa açılıyor ama işletim sistemi falan mı gelmiyor.
Eğer 1. dediğimse power tuşu, güç kaynağı bağlantılarında bir problem olabilir.
-
Bendede geçende bios ekranında kalıyordu.Hafıza kartı takılı olduğu için yapıyormuş.Biosda kalıyorsa bi kontrol edebilirsin hafıza kartı cd flash bellek fln takılıysa çıkarıp deneyebilirsin.
-
Lanet olası bilgisayarlar. Hepsi aynı.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam açılmıyor derken çok genel birşey söylemişsin. Direk laptop ın power tuşuna bastığında mı açılmıyor yoksa açılıyor ama işletim sistemi falan mı gelmiyor.
Eğer 1. dediğimse power tuşu, güç kaynağı bağlantılarında bir problem olabilir.
Hocam power tuşuna bastığım zaman cihaza elektirik gidiyo ışıkları falan yanıyo fan çalışıyo falan. sadece ekran gelmiyor işte.
-
bataryasız kullan bi süre bak bakalım sorun devam ediyor mu
-
bataryayı söküp direk elektrikten çalıştırınca durum aynı mı ?
-
@swordfis , @yunusdogan
tolgaStain tarafından 23/Tem/13 23:12 tarihinde düzenlenmiştir
Hocalar normalde ilk başlarda öyle kullanıyordum.Batarya zaten tamamen sönük herhangi bi şarz cihazının çıkması durumunda kapanmamasını sağlamak için kullanıyorum bataryayı bi kaç gün öyle deniyelim bakalım.Bi fark edeceğini zannetmiyorum ama.
Laptopda Win7 yüklüyken direk açılıyordu çoğunlukla. 1 gb ram olduğundan xp format attım.Formatdan sonra daha sık yaşamaya başladım bu açılmama sorununu -
up
-
up
-
bilgisayarın xp de iken açılmama sorunu yapması ile alakası yok bilgisayarın power tuşuna
basınca ilk olarak elektik akımı verilir sonra bios aktif olur.. biostan sonra işletim sistemi
çalıştırmayı devralır.. power tuşunda bir sıkıntı olabileceğini düşündün mü ?
edit: ram yerinden oynuyor olabilir ram in yerine tam oturduğuna dikkat edebilir misin ?
yunusdogan tarafından 24/Tem/13 23:56 tarihinde düzenlenmiştir