Laptop Ekran Sorunu
-
ekran chipseti gitmis
bacak yenileme veya degistirme gerekiyor
-
Yorumlar icin tesekkurler arkadaslar.
-
Öncelikle Merhaba;
Ekranın 6'ya bölünme sorunu ekran kartından kaynaklanıyor. Soğuk lehim denilen olayı bilenler vardır mutlaka. Ekran kartını anakarta bağlayan ve iletişim kurmasna yarayan bacaklarında bulunan lehimlerden birinden yada bir kaçından kaynaklanıyor olabilir.
Evde uygulayacağınız bir öneride bulunayım size.
Tabi garanti kapsamında değilse. Arka paneli sökün. Ekran kartı ve işlemci üzerinde kocaman bir fana bağlı bakır cubuklar göreceksiniz, vidalarını itinayla sökün. Ekran kartınız olduğu gibi karşınızda iken evde kullandığınız saç kurutma makinesi ile yaklaşık 2 cm uzaklıktan 1 dakika kadar ekran kartı entegresinin üzerinde gezdirerek sıcak hava üfleyin.
Genelde bu sorunu çözer. Eğerki çözmez ise etrafta tanıdığınız bi telefoncuya gidin ve saç kurutma makinesi ile yaptığınızı ona söyleyin o ısı havyası ile yapsın.
Yüzde 98 sorunu çözersiniz.
Malesef Asusların genel sorunu bu. Eski seri F3 serilerinin... demek halen devam ediyor.
-
birisi ekran kartını saç kutuma makinası ile ısıt demiş birisi yağla demiş birisi sos sür kızart demiş.
Arkadaş bilmediğiniz şeylerde atıp tutmaya ne kadar meraklısınız ? saç kurutma makinası ile tamir mi olur ya ? iyice anasını belleyeceksiniz cihazın sonra hiç tamir olmayacak.
öyle saç kurutmalık iş değil.A
swordfish tarafından 11/Ağu/12 02:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Bilgisayarı 2009 da Amerika'dan almıştım yani garanti süresi bitti, daha sonra bu sorunu yapmaya başladı ama ne kadar süre kullandıktan sonra yapmaya başladığını hatırlamıyorum.
Aslıa bakarsanız saç kurutma makinası gibi yöntemlere pek girişmek istemiyorum çünkü donanımdan falan hiç anlamıyorum, yanlış bir şey yaparım durumu iyice mahvederim diye korkuyorum.
Bilgisayarcılara gidecektim ama bir türlü fırsat bulup gidip soramadım, ortalama ne kadar maliyet çıkarır bana bu durum? Adam bakıcak bu eleman nasılsa bilgisayardan anlamıyo diyip bi dünya masraf çıkartmasın bana.
Bloom tarafından 11/Ağu/12 01:38 tarihinde düzenlenmiştir -
birgaripaskbestesi bunu yazdı
Öncelikle Merhaba;
Ekranın 6'ya bölünme sorunu ekran kartından kaynaklanıyor. Soğuk lehim denilen olayı bilenler vardır mutlaka. Ekran kartını anakarta bağlayan ve iletişim kurmasna yarayan bacaklarında bulunan lehimlerden birinden yada bir kaçından kaynaklanıyor olabilir.
Evde uygulayacağınız bir öneride bulunayım size.
Tabi garanti kapsamında değilse. Arka paneli sökün. Ekran kartı ve işlemci üzerinde kocaman bir fana bağlı bakır cubuklar göreceksiniz, vidalarını itinayla sökün. Ekran kartınız olduğu gibi karşınızda iken evde kullandığınız saç kurutma makinesi ile yaklaşık 2 cm uzaklıktan 1 dakika kadar ekran kartı entegresinin üzerinde gezdirerek sıcak hava üfleyin.
Genelde bu sorunu çözer. Eğerki çözmez ise etrafta tanıdığınız bi telefoncuya gidin ve saç kurutma makinesi ile yaptığınızı ona söyleyin o ısı havyası ile yapsın.
Yüzde 98 sorunu çözersiniz.
Malesef Asusların genel sorunu bu. Eski seri F3 serilerinin... demek halen devam ediyor.
yöntem budur arkadaşlar
Arkadaş ilk defa aynı dili konuştuğum bir muridle karşılaştım...
Bu da benim başka bir arkadaşa yazdığım tavsiye,
kaanstain bunu yazdıkaanstain bunu yazdı:
-----------------------------VGA'nın üzerindeki fanları ve soğutucuları sök, sadece çipset açıkta kalacak şekilde aluminyum folyoyla koru diğer komponentleri(statik elektrik olayını hesaba katman gerekir:dikkat). Çipsetin üzerini telefonculardaki sıcak hava tabancasıyla ısıt biraz, anasını belleme ama biraz ısıt, internette laptop çipset tamiri diye aratıp bulabilirsin, aynı işlem çoğu uygulanabilir.
Yine olmazsa bozulmuştur.
----------------------------- -
Laptopun bir sorunu daha var, bazen ekran birden donuyor mouse falan kımıldamıyor, bazende ekran rengi kırmızı, siyah falan oluyor. Bu durumda ekran kartı ile mi alakalı?
Bir de saç kurutma makinası ya da ısı tabancasını tutmadaki amacımız nedir?