Laptop Elektrik Kaçağı
-
Hocam, sizden sonra ben de araştırayım dedim. Sanırım o modellerde zaman zaman olabilecek bir durummuş. Her zaman değil belki ama zaman zaman olabiliyormuş. Topraklamadan kaynaklandığını sanmıyorum, teknik servisi arayıp nedenini öğrenmek gerek.
-
bilgisayarın özelliklerine baktım. Fiyata göre özellikler müthiş.. param olsa çekinmez alırdım. Acaba ramleri 1333 mü 1066mı?
arızana gelince.. topraklama prize tak eğer aynı sorun yine varsa muhakkak gerekli yerleri ara derim
-
bizim evde de toprak yok daha çarpılmadım çok şükür . ama eski bilgisayarımın kasasına elleyince titretiyordu
-
rebellisch bunu yazdı
bizim evde de toprak yok daha çarpılmadım çok şükür . ama eski bilgisayarımın kasasına elleyince titretiyordu
bendede o şekilde işte hocam çarpma dediğim o şekilde elim deyince titretiyor.
-
topraklama yoktur yada dandiktir(tabi ara kablo ve duvardaki fiş uygunsa)
-
ilk 15 gün birebir ürün garantisi var daha ssonra servis garantisi devreye girer...
İstersen biran önce baktır sen
-
hocam USB klavye kullansana, o eciş bücüş, daracık laptop klavyesini kullananları anlamıyorum.
http://www.logitech.com/tr-tr/color-collection/keyboard-k360
kendi kendine yazıyor resmen
-
ürünler fabrikadan çıkmadan evvel üretim bandında son işlemlerden biride kalite testleridir
soakline dediğimiz ısı testi,flash test dediğimiz elektrik kaçağı testi,darbe test v.s.....................
flash test bu cihazların şaselerine 3000-5000 volt v.s... verilir kaçak olup olmadığı anlaşılır
genellikle devre üzerindeki elektronik komponentlerin bacaklarının uzun kalabilmesi,izolasyon komponentlerindeki
ektra hatalar atıyorum sıkılan vidanın kullanılan izolasyon malzemesini zedelemesi gibi daha bir çok nedenden dolayı
şasede (devrede,diğer adıyla pcb de)atlama olmaktadır. buraya kadarı olayın anlatımı sadece hatırlatma amacıyla yazdım
cihazında böyle bir problem büyük olası.lenovo zaten son birkaç yıldır ucuza gidiyor vede neti araştırın çok bulacaksınız
kalite giderek çok düşüyor bu markada.şikayetleri çok.ürün alırken özel markalara riayet edin derim.toshiba,sharp v.s gibi
markalara bakın derim.çünkü bu markalar taşeron firmalara bile ürün siparişi verirken özel istekleri olmaktadır.mesela sharp
firması ek olarak led paneller için white balance dediğimiz beyaz dengesi testi istemektedir taşeron firmadan ve bu kalitedir bence
zaten fiş çekiliyken batarya kullanımında bile çarpma oluyor demişsin
hacım böyle bir problem olduğuna dair sonuç varsa ki büyük ihtimal öyle
cihazı hemen iade et bence o markadanda uzak dur