folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Elektrik Kaçağı

Laptop Elektrik Kaçağı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam, sizden sonra ben de araştırayım dedim. Sanırım o modellerde zaman zaman olabilecek bir durummuş. Her zaman değil belki ama zaman zaman olabiliyormuş. Topraklamadan kaynaklandığını sanmıyorum, teknik servisi arayıp nedenini öğrenmek gerek.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

bilgisayarın özelliklerine baktım. Fiyata göre özellikler müthiş.. param olsa çekinmez alırdım. Acaba ramleri 1333 mü 1066mı?

arızana gelince.. topraklama prize tak eğer aynı sorun yine varsa muhakkak gerekli yerleri ara derim

Cigu bigule :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

bizim evde de toprak yok daha çarpılmadım çok şükür . ama eski bilgisayarımın kasasına elleyince titretiyordu

memento mori.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    rebellisch bunu yazdı

bizim evde de toprak yok daha çarpılmadım çok şükür . ama eski bilgisayarımın kasasına elleyince titretiyordu

bendede o şekilde işte hocam çarpma dediğim o şekilde elim deyince titretiyor.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

topraklama yoktur yada dandiktir(tabi ara kablo ve duvardaki fiş uygunsa)

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Erkek

ilk 15 gün birebir ürün garantisi var daha ssonra servis garantisi devreye girer...

İstersen biran önce baktır sen

"Sevin O seni her an yaşattığı için ." "Üzül O nu bir an yaşayamadığın için."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

hocam USB klavye kullansana, o eciş bücüş, daracık laptop klavyesini kullananları anlamıyorum.

http://www.logitech.com/tr-tr/color-collection/keyboard-k360

kendi kendine yazıyor resmen

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

ürünler fabrikadan çıkmadan evvel üretim bandında son işlemlerden biride kalite testleridir

soakline dediğimiz ısı testi,flash test dediğimiz elektrik kaçağı  testi,darbe test v.s.....................

flash test bu cihazların şaselerine 3000-5000 volt v.s... verilir kaçak olup olmadığı anlaşılır

genellikle devre üzerindeki elektronik komponentlerin bacaklarının uzun kalabilmesi,izolasyon komponentlerindeki

ektra hatalar atıyorum sıkılan vidanın kullanılan izolasyon malzemesini zedelemesi gibi daha bir çok nedenden dolayı

şasede (devrede,diğer adıyla pcb de)atlama olmaktadır. buraya kadarı olayın anlatımı sadece hatırlatma amacıyla yazdım

cihazında böyle bir problem büyük olası.lenovo zaten son birkaç yıldır ucuza gidiyor vede neti araştırın çok bulacaksınız

kalite giderek çok düşüyor bu markada.şikayetleri çok.ürün alırken özel markalara riayet edin derim.toshiba,sharp v.s gibi

markalara bakın derim.çünkü bu markalar taşeron firmalara bile ürün siparişi verirken özel istekleri olmaktadır.mesela sharp

firması ek olarak led paneller için white balance dediğimiz beyaz dengesi testi istemektedir taşeron firmadan ve bu kalitedir bence

zaten fiş çekiliyken batarya kullanımında bile çarpma oluyor demişsin

hacım böyle bir problem olduğuna dair sonuç varsa ki büyük ihtimal öyle

cihazı hemen iade et bence o markadanda uzak dur

alexfarrow tarafından 21/Eki/12 22:26 tarihinde düzenlenmiştir

mademki türksün systeme göster ürksün
Toplam Hit: 5534 Toplam Mesaj: 19