Laptop Format Atma...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hocalar laptopa istediğiniz gibi format atarsınız kim diyor atamazsınız diye? Herhengi boot partion programı yada direk fdisk ile harddisc in birimlerine bakarsanız laptolarda 8 mblik bir ayrı birim daha görürsünüz. İşte o birim sizin kurtarma dvd nin boot edildiği yer. Şimdi eğer elinizde bir boot dvd disi varsa kendiniz deneyin. İlk önce hard disc e güzel bir fdisk atın tek birime indirgeyin.Daha sonra ister bölün ister o şekilde kullanın sisteminizi kurun.Daha sonrada ghost ile değil :) acronis ile babalar gibi yedeğini alın.

Şimdi asıl noktaya geldik.Biostan boot u cd yapın ve kurtarma dvd sini takıp bi reboot yapın alete.Bakın ne oluyor. O dvd başta fabrikasyon olarak gelen hardisc ki başta eski birimlerine dönüştürür. Daha sonra o sildiğiniz 8mb lık birimi atar ki onu göremezsiniz birime hidden komutu ile yazılır active değildir.(ne bir işletim sistemi kurulabilecek kadar büyük bir boyutu vardır ne de active özelliği)

Yani işin özeti kurtarma dvd room ları sistemi başa alır.Alır ama şunu da unutmayın hard disc e yaptığınız her ama her işlem reel dir.Yani ortada sanal birşey yok.Kağıt kalem değil yani hard disc :)

Şimdi bir arkadaşımız sony vaio ya iyi demiş.Ben kötü demedim.Hepsi birbirinin aynısı dedim.Bana farklı bir laptop göstersene? :)

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtctn_
    mrtctn_'s avatar
    Erkek
    Arkdaslar ilginiz için çok tesekkür ederim..

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar." M. Kemal ATATÜRK
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    schumimesut
    schumimesut's avatar
    Erkek
    valla sony nin farklılıgı var hp den falan her laptopda aynı deil fujitsu siemens aldı bizim bi arkadas benle onunki birkac kez servise gitt falan ısınma sorunu nedeniyle hp nin tusları fırladı tekere teker ben hp ye falan kotu de demiyorum ama sorunlar cıkıyo
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wolfox
    wolfox's avatar
    Erkek
    Ya zatem kimseın format atamazsın dedıgıde yok atarsın hemde babalar gıbı formatta fdıskde atarsın ama kurtama konsolları olmadan drıverler calısmaya bılıyor kurtarma konsollarınu kullanıncada sıstemı tam ıstedgın gıbı olusturamıyorsun!

Hak edeni hayatınıza... Hak etmeynin hayatına... SOKUN!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ne demek oluşturamıyorsun? Yükle xp ni yada vistanı tüm laptopların net supportları vardır tüm driverları sitesinden indirirsin.Hatta extra bir cdnin içinde verirler.Toshiba'da sistem böyledir.Diğer markalar için de internetten destek+ vardır.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    kafana gore format atma derim.
    mutlaka orjinal cd sinden yukle cunku uzerinde guzel yazilimlar geliyor.
    birde normal sekilde format atip yuklemeye calisirsan aktivasyon falan ugrasirsin.
    ama bazi dizustlerinde cd vermezler ornegin sony vaio larda.
    sistem kendi icinde yuklu geliyor kafana gore cd takmadan formatla yukle
    sistem kurtarmasi bile kendi icinde
    vs vs

dizustu konusunda
    sony derim, xblack ekran derim, duo core derim, paylasimsiz bi ekran karti olduktan sonra yemede yaninda yat...

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wolfox
    wolfox's avatar
    Erkek
    birkere toshıbaların yenılerınde verıklerı cdler dırek boot cd ler hem xp var ıcınde hemde drıverler baska yerden xp kurayım buradan drıverlerı alrım dıyemıyosun. ınternetten ındırmek baska bır cozum ama bekleyem okadar.

Hak edeni hayatınıza... Hak etmeynin hayatına... SOKUN!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtctn_
    mrtctn_'s avatar
    Erkek
    Arkadaslar bende casper masaustu ver casper notebook var notebook alırken hıc cd vermedıler bende sormadım(tanıdıktan aldık) masaustunun cd lerı ıle formatı atmaya kalksam bı sorun cıkmaz sanırım. Bide sağolun herkes elınden gelen yardımı gostermeye calısmıs ama ınanın benım kafa karıstı :)) daha sadesi yok mu bu işin..

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar." M. Kemal ATATÜRK
Toplam Hit: 9306 Toplam Mesaj: 29