Laptop Format Sorunu
-
TOSHİBA Satellite A10 laptop var format atıyordum c yi biçimlendirirken hata verdi sonra arkadaştan cd aldım girişte cd den önyükleme için tuşa basın yazısı çıkmıor gittim cafeden cd aldım gene o yazı çıkmıyor cd yi gittim deiştirdim gene yazmıyor bios dan ayarla demeyin laptopta girerken toshiba logosunun altında cd disket resimleri falan var cd yi seçince otomatik cd yi gözden geçiriyor ne yapmalıyım ?
-
Peki aldıgın cd ler Boot özelliğindemi ?
-
1.boot cd olarak seçtikten sonra f10 ile kaydetmeyi unutmuyorsun değilmi.bi seçenek daha açılşta f9,f10,f11,f12 bu tuşlara bas bikaç kez.ekrana dört seçenekli bir menü gelecek ordan cd yi seçip sadece enetere bas.CD den başlar.ama kurarken dosyaları kopyaladıktan sonra restart eder cdyi yine görmeyebilir.
ön yükleme için bi tuşa bsın demesede sen klavyeden bi kaç tuşa bas.
-
hocam recovery dvd si falan vermediler mi alırken :S
-
herşeyden önce BIOS u default yap kaydet pc yi yeniden başlat ondan sonra da boot özelliği olan xp cd sini tak second boot device yi cd rom olarak ayarla ondan sonra da formatı at kesin bıos ayarlarında bi eyr karışmıştır o yüzden bazı menüleri görmüyorsundur default yapıp normal yolla formatı atmayı dene kolay gelsin
-
manhyak bunu yazdı:
-----------------------------
TOSHİBA Satellite A10 laptop var format atıyordum c yi biçimlendirirken hata verdi sonra arkadaştan cd aldım girişte cd den önyükleme için tuşa basın yazısı çıkmıor gittim cafeden cd aldım gene o yazı çıkmıyor cd yi gittim deiştirdim gene yazmıyor bios dan ayarla demeyin laptopta girerken toshiba logosunun altında cd disket resimleri falan var cd yi seçince otomatik cd yi gözden geçiriyor ne yapmalıyım ?
-----------------------------
Biostan yaptıgın işlemleri tek tek yaz buraya, sorunu beraber görelim ;) -
hocalar biosla alakası yok daha önceki cd yi taktığımda format ı başlatıyor fakat cd bozuk olduğu için yarıda haat verior dier cd leri taktığımda cd den önyükleme başlamıyor :S
-
boot priority = cd-rom>lan>hdd>fdd yaptım gene düzelmior boot ayarımda sorun yoq dvd rom da sorunv ar galiba :(
-
aha cd ye huh ladım cd yi gördü mal dvd rom zuha ama gene hata vermez inş :S
-
gene hata verdi kapatıp açtım okumuyor kırcam laptopu :@
-
cd-rom bozuktur usb cd-rom bulmayi dene.