folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Harddisk Veri Kurtarma

Laptop Harddisk Veri Kurtarma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

Hocalar benim laptop hakkın rahmetine kavuştu anakart pert fakat hdd sağlam. Bir yere vermiştik adamlar yarım yamalak bilgileri almış. Şu anda laptop elimde. Hayatımda hiç laptop açmadım. O laptopun içindeki bilgileri nasıl alabilirim acaba

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam aslında basit. HDD ye ulaşmak için illa ki bilgisayarın içini komple açman gerekmiyor. Dizüstü bilgisayarlarında HDD nin içinde olduğu ayrı bir alan vardır (2 vida falan tutar onu). Onu çıkarıp HDD ye ulaşırsan gerisi kolay. Alacaksın eline boş bir taşınabilir 2,5" HDD kasası, takacaksın HDD ni içine, çalıştıracaksın başka bir bilgisayarda harici kullanır gibi.

Ama dikkat etmen gereken şey şu, 500 GB HDD yi, daha önce 100 GB takılmış kasaya takma, desteklemez :D

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

nası yapamamıslar eger anasını aglatmamıslarsa laptopunun ben yapabilrim:W

anakart değişmi değil tamir ;)

ek olarak alt tarafı cevir böle işaret var alt altta cd gibi o kapagı ac hdd orda:w cıkart sonra usb  baglayıcı al kasaya bagla içindeki her boku cek hayırlı olsun yani hdd yi harici olarak kullandıgımız aparatı diorum sana saygılar gerekli sey için pm:w

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

Hocalar neyse verdim t.servise. Verileri kurtarırken erişim engellendi hatası alıyordu. Ben zamanında yani laptop sağlamken dosyaları benim oturumum hariç hiçbir oturum erişemesin diye güvenlik ayarından birşey yapmıştım ( işletim sistemi : win vista home premium - laptop işletim sistemi) sanırım o yüzden erişilmiyor. dosyaları nasıl kurtarabilirim hocalar. Harddiskte problem yok sağlam ama dosyalara girmeye çalıştığımda erişim engellendi diyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam önce şunu söyle; sen bu verilerini kurtarmak istediğin HDD yi dizüstü bilgisayar HDD si olarak mı taktın, yoksa dediğim gibi harici bir HDD olarak mı çalıştırıyorsun? Ona göre yardımcı olarak arkadaş çıkabilir belki.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rido59
    rido59's avatar
    Erkek

hocam laptoplarda buyuk ihtimalle yazıyor HDD die arkasını çevir laptopun 2 tane vida ufak hdd boyunda bir kapak var buyuk ihtimalle cdromun arkasında kalıyor bi dene istersen.

zzzzzz...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

RaNGeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam önce şunu söyle; sen bu verilerini kurtarmak istediğin HDD yi dizüstü bilgisayar HDD si olarak mı taktın, yoksa dediğim gibi harici bir HDD olarak mı çalıştırıyorsun? Ona göre yardımcı olarak arkadaş çıkabilir belki.

hocam harici sata kutusu aldım. Laptop'tan söktüğüm sata hdd'yi o kutuya taktım. USB çkışlı olduğu için normal bilgisayara bağlamak için. Fakat bu seferde görmüyor delircem bu pc yzüünden yahu

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam, normalde görüp de dosyalara ulaşamamanı anlardım, hatta görüp de format gerekli demesini de anlardım [benim başımda var öyle bir dert :)] da HDD nin komple görünmemesi garip bir durum. Bence aldığın sata kutusunda da bir problem olabilir ya da XP öncesi bir işletim sistemi kullanıyorsun :))

Hocam bana sorarsan HDD biçimlendirici defrag programlarından biri ile dene. O programlar bilgisayara bağlı her tür HDD donanımını görürler. Eğer o da değilse, denediğinden başka bir bilgisayarda daha dene HDD yi görmeyi. Eğer hala sonuç alamadıysan, aldığın harici SATA aparatında sorun olabilir, onu değiştirir tekrar denersin. Biraz uzun bir deneme-yanıma oldu ama idare et :) Kolay gelsin.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

RaNGeR bunu yazdı:

Hocam, normalde görüp de dosyalara ulaşamamanı anlardım, hatta görüp de format gerekli demesini de anlardım [benim başımda var öyle bir dert :)] da HDD nin komple görünmemesi garip bir durum. Bence aldığın sata kutusunda da bir problem olabilir ya da XP öncesi bir işletim sistemi kullanıyorsun :))

Hocam bana sorarsan HDD biçimlendirici defrag programlarından biri ile dene. O programlar bilgisayara bağlı her tür HDD donanımını görürler. Eğer o da değilse, denediğinden başka bir bilgisayarda daha dene HDD yi görmeyi. Eğer hala sonuç alamadıysan, aldığın harici SATA aparatında sorun olabilir, onu değiştirir tekrar denersin. Biraz uzun bir deneme-yanıma oldu ama idare et :) Kolay gelsin.

hocam en son başka pcDe deneme yöntemi kaldı saolasın :D başımdaki bela daha bitmedi. bu işlemi yaptıktan sonra bazı dosyalara erişilmiyor birde o sorunla uğraşcam 5-6 kademeli bi sorun deryasına dönüştü bu işlem

Toplam Hit: 6552 Toplam Mesaj: 16