Laptop İçin HDD Arıyorum- Hızlı Ve Dayanıklı Olmalı
-
HDD Toshiba alma kesinlike en ufak sallantıda dahi bozuluyor çoğu modeli. Önerebileceğim cavier black serisi var wd'nin.
whopper tarafından 02/Eki/14 12:06 tarihinde düzenlenmiştir -
mfatihbodur bunu yazdıakustikelektrik bunu yazdımfatihbodur bunu yazdı
Hocam laptop babamın, ssd almaya gerek yok yani çok hız yapan biri değil :) 320 500 gb lık bi hdd yeterli. teşekkür ediyorum
ille hdd alacaksan en azından 7200 rpm al hocam. ama şöyle söyleyim, baban muhtemelen arşiv falan yapan birisi değildir. Kapasite ile çok işi olmaz.
Şimdi vatan da fiyatlara baktım en az 120-130 tl falan vereceksin hdd için. 50 lira daha verip en ucuz ssd yi bile alsan daha çok işinize yarayabilir. ileride sökersin kendi bilgisyarına takarsın falan. Ses çıkmaz. Bilgisayarın şarjı kısmen uzar. hdd gibi ısınmaz. Ayrıca şiddetli sarsıntı ile falan bozulmaz.
Bana sorarsan ssd ler daha uzun ömürlü artık. Normal harddiskler genelde bi darbe veya güç kesilmesi sonucu bad sector oluşturup yavaş yavaş rahmetli oluyor. Şu aralar hiç bir laptop alıp uzun yıllar harddisk falan değiştirmeden kullanan görmüyorum.
Evet arşivle filan işi yok hocam yaptığı tek arşiv eğitim dökümanları ilk yardım videoları topu topu 50 gbı aşmaz.
Şu hdd ömrü ile ilgili bi yanlışın yada benim bi şansım olabilir :D Hp dv5 var bende. 5 yıl oldu hard disk hala taş gibi :D
Aynı bilgisayar bende var. Dv5-1225et. 7 seneyi geçti sanırım alınalı. Geçen ay ilk kez.içini açıp temizledim. Hdd hala sağlam :D
-
whopper bunu yazdı
HDD Toshiba alma kesinlike en ufak sallantıda dahi bozuluyor çoğu modeli. Önerebileceğim cavier black serisi var wd'nin.
O kadar mi kotu toshiba.. Bendeki Bozulanda hitachiymiş.. Japonlarda sorun var demekki