Laptop Isınma Sorunu.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

selam. bilgisayarım cpu yüklü değil normal açık iken cpu 50-60 derece arası, oyun oynarken 80+ ekran kartı da aynı şekilde ısınıyor. açıp fanını kontrol ettim, termal macun değiştirdim. Fakat yetersiz. Oyunlarda kasmalara sebep oluyor. Çok fazla olmasa dahi eski akışkanlıkta ara ara takılmalar oluyor. Bu bilgisayarın soğutma ünitesini mi değiştirmem gerekir? bir şey değişir mi? Fan çalışıyor fakat soğutucu çubuğa bir bakım yapma vb. gerekir mi? Değiştirmeli miyim? Kısaca ısınma problemini nasıl ortadan kaldırabilirim. Şunlar da oyun oynadıktan sonraki grafikler. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MEJIST
    MEJIST's avatar
    Erkek

Laptop Soğutucusu Al :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Bi bak belki faydası olur (: http://www.tahribat.com/Forum-Laptopi-Aniden-Sogutmanin-Zarari-Olur-Mu-193038/

sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dvdcombo
    dvdcombo's avatar
    Erkek

laptopun markası modeli ne bilmiyorum ama bende dell inspiron N5010 var. soğutucu bakır borusu ekran kartına temas etmiyordu. o sebeble cok fazla ısınıyordu. ekran kartının çipine temas edecek kadar eğdim. faydasını gordum. belki isine yarar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    dvdcombo bunu yazdı

laptopun markası modeli ne bilmiyorum ama bende dell inspiron N5010 var. soğutucu bakır borusu ekran kartına temas etmiyordu. o sebeble cok fazla ısınıyordu. ekran kartının çipine temas edecek kadar eğdim. faydasını gordum. belki isine yarar

ben de termal macun yeniledim fanı temizledim

bende de var bu problem

belki dediğin gibidir ama işlemcinin üstündeki bakır boruyu çıkartıyorum ters çevirip bakıyorum

termal macun olmuş hep 

bu borunun üstüne ne sıkıştırabiliriz ki işlemciye iyice güzelce değsin, 90 derecede yanmayacak bi madde? :D

tahta 90 derecede yanar mı misal

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    Daft bunu yazdı
    dvdcombo bunu yazdı

bende de var bu problem

belki dediğin gibidir ama işlemcinin üstündeki bakır boruyu çıkartıyorum ters çevirip bakıyorum

termal macun olmuş hep 

bu borunun üstüne ne sıkıştırabiliriz ki işlemciye iyice güzelce değsin, 90 derecede yanmayacak bi madde? :D

En kolay kağıt olabilir. 200+ derecede tutuşuyor, bulması istediğin şekle sokması sıkıştırılabilirliğinin olmaması açılarından falan da en rahat, erimez yanmaz yamulmaz paslanmaz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    izzmarit bunu yazdı
    Daft bunu yazdı
    dvdcombo bunu yazdı

bende de var bu problem

termal macun olmuş hep 

En kolay kağıt olabilir. 200+ derecede tutuşuyor, bulması istediğin şekle sokması sıkıştırılabilirliğinin olmaması açılarından falan da en rahat, erimez yanmaz yamulmaz paslanmaz.

biraz mal bi soru olacak ama fizik ve kimyam iyi değildir mazur görün

çakmağın ürettiği ısı 200+ derece mi yani? (kağıdı yakabiliyo ya o bakımdan)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    çakmagı bilemeycem ama bunsen mı benzen mi nedır deney tüplerini ısıtmakta kullanılan cihaz 1200 ile 1800 derece arasında sıcaklık verıyor dediydi hoca. alevin sarı kısmıyla mavi kısmı arasındada bi sıcaklık farkı var.

cnTürkte heat vs indiana maçı var bu arada :)

RitmFarbRacourci tarafından 29/May/14 04:46 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    Daft bunu yazdı

biraz mal bi soru olacak ama fizik ve kimyam iyi değildir mazur görün

çakmağın ürettiği ısı 200+ derece mi yani? (kağıdı yakabiliyo ya o bakımdan)

1-2 liralık çakmaklarda bütan kullanılıyor, bütanın maksimum alev sıcaklığı 2000 derece civarında (: Ağustos böceğinin dediği gibi alev rengine göre değişir sıcaklık, bir de yanan maddenin cinsine göre. Sıcak alevler 700 derece civarından başlayıp 5000 derece civarına çıkabiliyor (:

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redsox
    redsox's avatar
    Erkek

bakır plaka koyun ciplerinizin üzerine. faydası olur. tanesi 5 tl gibi bişey. ben de var tedarik etmek isteyenler için.

Toplam Hit: 1245 Toplam Mesaj: 10