Laptop Isınma Sorunu.
-
selam. bilgisayarım cpu yüklü değil normal açık iken cpu 50-60 derece arası, oyun oynarken 80+ ekran kartı da aynı şekilde ısınıyor. açıp fanını kontrol ettim, termal macun değiştirdim. Fakat yetersiz. Oyunlarda kasmalara sebep oluyor. Çok fazla olmasa dahi eski akışkanlıkta ara ara takılmalar oluyor. Bu bilgisayarın soğutma ünitesini mi değiştirmem gerekir? bir şey değişir mi? Fan çalışıyor fakat soğutucu çubuğa bir bakım yapma vb. gerekir mi? Değiştirmeli miyim? Kısaca ısınma problemini nasıl ortadan kaldırabilirim. Şunlar da oyun oynadıktan sonraki grafikler.

-
Laptop Soğutucusu Al :D
-
Bi bak belki faydası olur (: http://www.tahribat.com/Forum-Laptopi-Aniden-Sogutmanin-Zarari-Olur-Mu-193038/
-
laptopun markası modeli ne bilmiyorum ama bende dell inspiron N5010 var. soğutucu bakır borusu ekran kartına temas etmiyordu. o sebeble cok fazla ısınıyordu. ekran kartının çipine temas edecek kadar eğdim. faydasını gordum. belki isine yarar
-
dvdcombo bunu yazdı
laptopun markası modeli ne bilmiyorum ama bende dell inspiron N5010 var. soğutucu bakır borusu ekran kartına temas etmiyordu. o sebeble cok fazla ısınıyordu. ekran kartının çipine temas edecek kadar eğdim. faydasını gordum. belki isine yarar
ben de termal macun yeniledim fanı temizledim
bende de var bu problem
belki dediğin gibidir ama işlemcinin üstündeki bakır boruyu çıkartıyorum ters çevirip bakıyorum
termal macun olmuş hep
bu borunun üstüne ne sıkıştırabiliriz ki işlemciye iyice güzelce değsin, 90 derecede yanmayacak bi madde? :D
tahta 90 derecede yanar mı misal
-
Daft bunu yazdıdvdcombo bunu yazdı
bende de var bu problem
belki dediğin gibidir ama işlemcinin üstündeki bakır boruyu çıkartıyorum ters çevirip bakıyorum
termal macun olmuş hep
bu borunun üstüne ne sıkıştırabiliriz ki işlemciye iyice güzelce değsin, 90 derecede yanmayacak bi madde? :D
En kolay kağıt olabilir. 200+ derecede tutuşuyor, bulması istediğin şekle sokması sıkıştırılabilirliğinin olmaması açılarından falan da en rahat, erimez yanmaz yamulmaz paslanmaz.
-
izzmarit bunu yazdıDaft bunu yazdıdvdcombo bunu yazdı
bende de var bu problem
termal macun olmuş hep
En kolay kağıt olabilir. 200+ derecede tutuşuyor, bulması istediğin şekle sokması sıkıştırılabilirliğinin olmaması açılarından falan da en rahat, erimez yanmaz yamulmaz paslanmaz.
biraz mal bi soru olacak ama fizik ve kimyam iyi değildir mazur görün
çakmağın ürettiği ısı 200+ derece mi yani? (kağıdı yakabiliyo ya o bakımdan)
-
çakmagı bilemeycem ama bunsen mı benzen mi nedır deney tüplerini ısıtmakta kullanılan cihaz 1200 ile 1800 derece arasında sıcaklık verıyor dediydi hoca. alevin sarı kısmıyla mavi kısmı arasındada bi sıcaklık farkı var.
cnTürkte heat vs indiana maçı var bu arada :)
RitmFarbRacourci tarafından 29/May/14 04:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Daft bunu yazdı
biraz mal bi soru olacak ama fizik ve kimyam iyi değildir mazur görün
çakmağın ürettiği ısı 200+ derece mi yani? (kağıdı yakabiliyo ya o bakımdan)
1-2 liralık çakmaklarda bütan kullanılıyor, bütanın maksimum alev sıcaklığı 2000 derece civarında (: Ağustos böceğinin dediği gibi alev rengine göre değişir sıcaklık, bir de yanan maddenin cinsine göre. Sıcak alevler 700 derece civarından başlayıp 5000 derece civarına çıkabiliyor (:
-
bakır plaka koyun ciplerinizin üzerine. faydası olur. tanesi 5 tl gibi bişey. ben de var tedarik etmek isteyenler için.