Laptop La İlgili Bir Sorunum Var Hocalar
-
sayın mürid kardeşlerim şimdi bende bi laptop var herşeyiyle 0
asus narkası
2gb ram 1.5 core duo çift çekirdek 120 gb hdd felan işte sağlam bişey
içinde lisanslı wista kurulu aldıgım yerden wista premium ben buna format atıyorum ondan sonra oyun yüklüyorum mesala company of heroes çok grafik isteyen bi oyun açıyorum takıla takıla saniye saniye çalışıyo kare kare sonra crazy taxi gibi 10 senelik bi oyun yüklüyorum ondada aynı olayı bana yapyo formatı şu biçimde atıyorum yanında veriilen orjianal asus cd sini takıyorum next next o kuruyo sonra driver cd sini istiyo onuda takıyorum kendisi kuruyo ondan sonra bişey yapmıyorum acaba bu safhadan sonra bişeyler yapmam gerekiyomu :S neden çalışmayabilir oyunlar
-
Çok fazla gereksiz programla beraber yüklüyo sistemi.
Başka bir vista cd'si ile sistemi laptop'un altındaki seri numarasını kullanarak (vista cd key) kur. Driver'larınıda asus'un sitesinden indir.
Teker teker kur. Canar gibi olur makina : ) Artık benimde laptopum olduğundan biliyom bu işleri :p
-
Kardeş ilk önce driverleri tam kurduğundan emin ol ardından vista keyinin girilip girilmediğine bak.Ancak sorun muhtemel teknik değildir.Vista bildiğin gibi aynı anda birden fazla program açtığın zamanda kafayı yer .Yinede bilgisisayrında giderilmeyen bazı sorunlar bulunuyor olabilir Allah sabır versin benim hergün başıma geliyor Yinede ben xp sp3 e geçmeni tavsiye ederim.Vistanın birçok teknik açığı var...
-
Kardeş ekrankartı driverını yükledine emin ol modelini verirsen laptopun ekran kartı drivırını bulabilirim ..
asus un sitesinde vardır ;)
-
siksen calıstıramazsın ekran kartlarının ordakı randımanını masaustuyle aynısını alamazsın conem :D şimdiden gecmıs olsun ayrıca benım laptopu xp'y cevırıck bır babayıgıt aranıo:D
-
End0t0ksiN bunu yazdı:
-----------------------------
siksen calıstıramazsın ekran kartlarının ordakı randımanını masaustuyle aynısını alamazsın conem :D şimdiden gecmıs olsun ayrıca benım laptopu xp'y cevırıck bır babayıgıt aranıo:D
-----------------------------nasıl xpye cevirecek .. takacaksın xp i cdsini basacaksın formatı =) . .daha sonra driverları fln filan .. driverleride laptopun resmi web sitesinde bulabilirsin ;)
-
Bozzkurt bunu yazdı:
-----------------------------Kardeş ekrankartı driverını yükledine emin ol modelini verirsen laptopun ekran kartı drivırını bulabilirim ..
asus un sitesinde vardır ;)
yok canım daha neler asus min. 256 mb ekran kartı kullanır 2 gb ram de bununda anlaşılmaması imkansız bariz belli olur :D -
bakbakalım bilgisayarımdan saa tıklayp / aygıt yöneticisinden / orda neler yüklü neler yüklü deil .. emin ollmakta fayda var ..
-
hocam tüm driverları tanıyo pc bi garip yaw :S şimdi prostreet yükledim en düşük ayarlarda oyuna girene kadar canavar gibi girdikten sona ölü gibi kare kare
-
ekran kartın nvidia ise belki şöyle olabilir ben öyle yaptım biraz düzeldi:
kartın driverlarındanda bazı ayarlamalar yapılabilir.o/c için öncelikle normal menude olmayan nvidianın kendi o/c
programını aktif hale bgetirmelisin.bunun için başlat/çalıştır/regedit yaz entera bas.gelen menüde software/nvidia/tweak
settings in içinde sağ tıkla.yeni dword değerini seç.adını "coolbits" yap.sonra yaptığın değerin(coolbits) üzerine tıklayıp "0"
yazan yere "3" rakamını gir.böylelikle orjinalde aktif olmayan o/c menüsünü açmış olursun.ancak o/c yaparken ufak
adımlarla ve deneyerek yap.eğer görüntüde bozulmalar oluşuyorsa değerleri eski haline getir.
Kesin garanti veremem senin nasıl olur....
-
End0t0ksiN bunu yazdı:
-----------------------------marka model seri cart curt vırt zırt ver bakim :)
elimde sağlam bi kaynak var :O