folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Laptop Önerisi ( Fikir Alış Verişi )

Laptop Önerisi ( Fikir Alış Verişi )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Arkadaşlar evde 5 yıllık masaüstü pc artık fosil olduğundan ötürü bir laptop almaya karar verdim.

- Oyun oynamam

- Arada film izlerim

- MS office 2010 kullanırım

- Autocad kullanırım ( Nadiren )

- Msn kullanırım ( Oldukça sık )

- İnternet kullanırım ( Oldukça sık )

Bütçem 1.250,00 TL

Marka tercih önceliği DELL - SONY

( Gaziantep Mağazaları; Vatan Bilgisayar, Vatan Notebook, Bimeks, Teknosa, Gold, v.b. )

Bu bilgiler ışığında ve bütçem dahilinde önerileriniz nelerdir.

Tşk.ler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ustad bence sen baska bir marka ya bak. mesela toshiba

Dell, hemen elinde kalir. Saglam mal uretmez.

Sony ise saglam mal uretir ama yedek parcasi cok pahalidir. ustelik her parca da sony e uymaz. illa sony nin parcasini alacaksin.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

http://www.hepsiburada.com/Liste/lenovo-ibm-b560-intel-core-i3-370m-24ghz-3gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar-59-054892/ProductDetails.aspx?productId=bd760344&categoryId=98

http://www.hepsiburada.com/Liste/dell-inspiron-5010-intel-core-i3-370m-24-ghz-4-gb-320-gb-156-tasinabilir-bilgisayar-b37f43/ProductDetails.aspx?productId=bd760257&categoryId=98

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Toshiba A500-1DN

Buna ne dersiniz ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Olabilir ama islemcisi bana biraz kucuk geldi. Yani autocad falan kullaniyorum dedin ya. Islemcide sorun ciakrmi blemiyorum. Amerika sitesinden baktigimda 4gb ram var. 320gb hdd 16inch ekran.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:
    -----------------------------

Olabilir ama islemcisi bana biraz kucuk geldi. Yani autocad falan kullaniyorum dedin ya. Islemcide sorun ciakrmi blemiyorum. Amerika sitesinden baktigimda 4gb ram var. 320gb hdd 16inch ekran.

Peki sence ideal işlemci ne olmalı?

Bana birkaç özellik söylermisin

Olmazsa olmazlardan?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Valla ustadim ben bugune kadar autocad hic kullanmadim, eskiden hanim kullaniyordu ama onun bilgisayari desktop idi.

Sana en iyi fikir verecek yer autocad in sitesi. autocad icin sistem gereksinimlerine bak. Cunku gordugum kadariyla bilgisayarda kullanacagin en buyuk ve sistem gereksinimi acisindan en sorunlu program autocad. eger sistemini ona uydurursan digerlerinde sorun cikmaz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:

Valla ustadim ben bugune kadar autocad hic kullanmadim, eskiden hanim kullaniyordu ama onun bilgisayari desktop idi.

Sana en iyi fikir verecek yer autocad in sitesi. autocad icin sistem gereksinimlerine bak. Cunku gordugum kadariyla bilgisayarda kullanacagin en buyuk ve sistem gereksinimi acisindan en sorunlu program autocad. eger sistemini ona uydurursan digerlerinde sorun cikmaz.

Anladığım kadarı ile sen autocad'e takıldın.

Autocad'i çok nadir kullanıcam, hatta kullanmayacağımı yada ayda 1 kez kullanacağımı düşünürsek ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

sniperscope bunu yazdı:

Peki sence ideal işlemci ne olmalı?

Bana birkaç özellik söylermisin

Olmazsa olmazlardan?

hocam şuan en ideal işlemci bence i5 autocad mi kullanırsın artık oyunmu oynarsın gerçi oynamam demişin ama du birazdan sana önericem bi pc

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o zaman senin bahsettigin toshiba gayet iyi bence.

Kendimden biliyorum cunku. Zamaninda hanima bilgisayar topladim ama autocad in sistem gereksinimlerini hic hesaba katmamistim, neyse aldim parcalari, sistemi kurdum hersey iyi, 3Dautocad acilinca sistem cokuyordu. mecbur aldigim yere geri gittim daha yuksek parcalar almistim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Sanırım toshiba alıcam, marka olarak toshiba nasıldır laptop piyasasında?

Sony - Dell - Toshibada sıralama nasıl olur?

Toplam Hit: 2226 Toplam Mesaj: 13