Laptop Önerisi ( Fikir Alış Verişi )
-
Arkadaşlar evde 5 yıllık masaüstü pc artık fosil olduğundan ötürü bir laptop almaya karar verdim.
- Oyun oynamam
- Arada film izlerim
- MS office 2010 kullanırım
- Autocad kullanırım ( Nadiren )
- Msn kullanırım ( Oldukça sık )
- İnternet kullanırım ( Oldukça sık )
Bütçem 1.250,00 TL
Marka tercih önceliği DELL - SONY
( Gaziantep Mağazaları; Vatan Bilgisayar, Vatan Notebook, Bimeks, Teknosa, Gold, v.b. )
Bu bilgiler ışığında ve bütçem dahilinde önerileriniz nelerdir.
Tşk.ler
-
Ustad bence sen baska bir marka ya bak. mesela toshiba
Dell, hemen elinde kalir. Saglam mal uretmez.
Sony ise saglam mal uretir ama yedek parcasi cok pahalidir. ustelik her parca da sony e uymaz. illa sony nin parcasini alacaksin.
-
http://www.hepsiburada.com/Liste/lenovo-ibm-b560-intel-core-i3-370m-24ghz-3gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar-59-054892/ProductDetails.aspx?productId=bd760344&categoryId=98
http://www.hepsiburada.com/Liste/dell-inspiron-5010-intel-core-i3-370m-24-ghz-4-gb-320-gb-156-tasinabilir-bilgisayar-b37f43/ProductDetails.aspx?productId=bd760257&categoryId=98
-
Toshiba A500-1DN
Buna ne dersiniz ?
-
Olabilir ama islemcisi bana biraz kucuk geldi. Yani autocad falan kullaniyorum dedin ya. Islemcide sorun ciakrmi blemiyorum. Amerika sitesinden baktigimda 4gb ram var. 320gb hdd 16inch ekran.
-
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------
Olabilir ama islemcisi bana biraz kucuk geldi. Yani autocad falan kullaniyorum dedin ya. Islemcide sorun ciakrmi blemiyorum. Amerika sitesinden baktigimda 4gb ram var. 320gb hdd 16inch ekran.
-----------------------------Peki sence ideal işlemci ne olmalı?
Bana birkaç özellik söylermisin
Olmazsa olmazlardan?
-
Valla ustadim ben bugune kadar autocad hic kullanmadim, eskiden hanim kullaniyordu ama onun bilgisayari desktop idi.
Sana en iyi fikir verecek yer autocad in sitesi. autocad icin sistem gereksinimlerine bak. Cunku gordugum kadariyla bilgisayarda kullanacagin en buyuk ve sistem gereksinimi acisindan en sorunlu program autocad. eger sistemini ona uydurursan digerlerinde sorun cikmaz.
-
sniperscope bunu yazdı:
Valla ustadim ben bugune kadar autocad hic kullanmadim, eskiden hanim kullaniyordu ama onun bilgisayari desktop idi.
Sana en iyi fikir verecek yer autocad in sitesi. autocad icin sistem gereksinimlerine bak. Cunku gordugum kadariyla bilgisayarda kullanacagin en buyuk ve sistem gereksinimi acisindan en sorunlu program autocad. eger sistemini ona uydurursan digerlerinde sorun cikmaz.
-----------------------------Anladığım kadarı ile sen autocad'e takıldın.
Autocad'i çok nadir kullanıcam, hatta kullanmayacağımı yada ayda 1 kez kullanacağımı düşünürsek ?
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------Peki sence ideal işlemci ne olmalı?
Bana birkaç özellik söylermisin
Olmazsa olmazlardan?
-----------------------------hocam şuan en ideal işlemci bence i5 autocad mi kullanırsın artık oyunmu oynarsın gerçi oynamam demişin ama du birazdan sana önericem bi pc
-
o zaman senin bahsettigin toshiba gayet iyi bence.
Kendimden biliyorum cunku. Zamaninda hanima bilgisayar topladim ama autocad in sistem gereksinimlerini hic hesaba katmamistim, neyse aldim parcalari, sistemi kurdum hersey iyi, 3Dautocad acilinca sistem cokuyordu. mecbur aldigim yere geri gittim daha yuksek parcalar almistim.
-
Sanırım toshiba alıcam, marka olarak toshiba nasıldır laptop piyasasında?
Sony - Dell - Toshibada sıralama nasıl olur?