folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Önerisi/Alınık Laptop

Laptop Önerisi/Alınık Laptop

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

kamon :) 

https://kisal.io/IuHViSUb  

Bro mac değilde mate düşünür müsün ?

mac değil mate düşünenlerdenim. rakkoc hocam ile istişare etmiştik alırken.

mac alamıyorsanız huawei matebook alın geçin. tam seri, matebook 13. çok güzel alet. gören arkadaşlar hayran kalıyor. 2.eli mac gibi olmaz orasını da baştan söyleyeyim.

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek
    weskeyy bunu yazdı

Windows makina alıp 2-3 senede Windows çöpe çıkaracağına orta seviye Mac book al 10 sene kullan Windows mu kullacaksın linux mu yazacaksın üstünden uygulama ile  çatır çatır kullan .

İ5 Lenovo kullanıyorum 7/8 yıl oldu hala bir kusurunu görmedim ..win 10 da ekrankarti driver yüklenince biraz geç açılması dışında! :)

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

arkadaşlar son durumu anlatayım

hatuna kalemli dokunaçlı bişey almaktı amacımız, güzel bi alet bulamadık, ben de bendeki x380 yoga yı ona verdim :P 

kendime bitane thinkpad L15 aldım,

ryzen 4750u cpu, 8gig ram, samsung pcie4 nvme ssd var :P

13 inçten 15 inçe geçince boynum bi dua etti, meğer bütün gün eğiliyomuşum pipi kadar ekranı görmek için

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

hatuna kalemli dokunaçlı bişey almaktı amacımız, güzel bi alet bulamadık, ben de bendeki x380 yoga yı ona verdim :P 

13 inçten 15 inçe geçince boynum bi dua etti, meğer bütün gün eğiliyomuşum pipi kadar ekranı görmek için

Hocam peki memnunmusunuz ? Oyun vs oynuyor musunuz yoksa sadece iş için mi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    ReyiZ bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

iş için aldım ama benchmarklardan gördüğüm kadarıyla aletteki onboard ekran kartı gtx960m e yakın bir performans veriyor. henüz oyunda falan deneme şansım olmadı, oyun oynayan biri değilim.

aletin kasası plastik, daha önce hep thinkpad kullandığım için bana kasa dandik geldi biraz. :| bir de fanı sağa koymuşlar fare kullanırken elime üfleyebilir. lakin power saverda kullanıyorum ve nerdeyse hiç fan açmıyo alet :D 

8 çekirdek 16 thread cpu var, power saverda bile ide mi wsl imi her bokumu açıyorum performans sorunu yaşamıyorum. 

aletin ekranı 1080p mat ips, göz yormayacak bir ekran belli ama renkler çok soğuk. youtubea girince youtube logosunun kırmızısını bildiğim için baya şaşırdım, ekran kartı driverinda falan sorun var sandım ilk :P tasarımla ilgili bir iş yapacaksan bu ekranla olmaz.

öte yandan alet çok ucuz (bence) , 7500 e aldım. üzerinde çok güzel bir ssd geldi, (3200mbs okuma, 2300mbs yazma :P). 2 tane ram slotu var, ucuz ram denk gelirse kampanya falan 32 ya da 64 yapabilirim rami. 

milletin ikinci el sik sok aletlere istediği paraları düşününce gayet makul. 11k ya macbooka çıkmadıkça (bu saatten sonra intel macbook almak saçma, m1 koymuş geçirmişken) taşımayla ilgili bir sorununuz yoksa (alet 2 kilo, ama zaten karantinadayız) bence alınabilir bir alet.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    ReyiZ bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

iş için aldım ama benchmarklardan gördüğüm kadarıyla aletteki onboard ekran kartı gtx960m e yakın bir performans veriyor. henüz oyunda falan deneme şansım olmadı, oyun oynayan biri değilim.

aletin kasası plastik, daha önce hep thinkpad kullandığım için bana kasa dandik geldi biraz. :| bir de fanı sağa koymuşlar fare kullanırken elime üfleyebilir. lakin power saverda kullanıyorum ve nerdeyse hiç fan açmıyo alet :D 

8 çekirdek 16 thread cpu var, power saverda bile ide mi wsl imi her bokumu açıyorum performans sorunu yaşamıyorum. 

aletin ekranı 1080p mat ips, göz yormayacak bir ekran belli ama renkler çok soğuk. youtubea girince youtube logosunun kırmızısını bildiğim için baya şaşırdım, ekran kartı driverinda falan sorun var sandım ilk :P tasarımla ilgili bir iş yapacaksan bu ekranla olmaz.

öte yandan alet çok ucuz (bence) , 7500 e aldım. üzerinde çok güzel bir ssd geldi, (3200mbs okuma, 2300mbs yazma :P). 2 tane ram slotu var, ucuz ram denk gelirse kampanya falan 32 ya da 64 yapabilirim rami. 

milletin ikinci el sik sok aletlere istediği paraları düşününce gayet makul. 11k ya macbooka çıkmadıkça (bu saatten sonra intel macbook almak saçma, m1 koymuş geçirmişken) taşımayla ilgili bir sorununuz yoksa (alet 2 kilo, ama zaten karantinadayız) bence alınabilir bir alet.

Anladım hocam ben bu laptopları askere gitmeden öncede bakıyordum beğeniyordum ama öyle kaldı. Çok teşekkürler bilginiz için.

Toplam Hit: 3404 Toplam Mesaj: 27
laptop önerisi