Laptop Pilinin Dayanma Süresini Arttırma
-
Arkadaşlar yakın zamanda yolculuğa çıkacağım da..Laptopun pili max. performans ile tam 1 saat gidiyor.Bunu biraz daha arttırabilirmiyiz? SwitchXp programını yükledim.İşe yaramadı.CPU kullanımı değişmedi..Nasıl kısabilirim ayarları?
-
Ekran parlaklığını düşür
-
ilk olarak ekranın parlaklığını kıs. arkaplanı siyaha boya resim koyma temanı win klasik teması yap yorucak programlar çalıştırma. serin yerlerde dur notebookun altı boş kalsın hava alsın ki ısınmasın ısınırsa fan çalışır pil biter gerisinide sen düşün iyi yolculuklar.
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------
Ekran parlaklığını düşür
Aklımda..Kısarım..Başka? -
DoctorX bunu yazdı:
ilk olarak ekranın parlaklığını kıs. arkaplanı siyaha boya resim koyma temanı win klasik teması yap yorucak programlar çalıştırma. serin yerlerde dur notebookun altı boş kalsın hava alsın ki ısınmasın ısınırsa fan çalışır pil biter gerisinide sen düşün iyi yolculuklar.
çok teşekkürler ayrıca siyah koymamanın esprisi nedir? -
beyaz koyarsan okadar çok ışık harcar ve dolayısıyla pil gider
bu dalgayla ilgili google ın arka planı muabbetleri felanda var :)
-
Bigisayarım a sağ tıkla özelliklere gir ordan gelişmişe tıkla. performans ayarlarına gir ve en iyi performans için ayarla gibi bişey olacak ona tıkla.
-
sanane bunu yazdı:
Bigisayarım a sağ tıkla özelliklere gir ordan gelişmişe tıkla. performans ayarlarına gir ve en iyi performans için ayarla gibi bişey olacak ona tıkla.
en iyi görünüm içinmi ayarlayayım yoksa özelden kendime göre ayar mı çekeyim?? -
35ygt45 bunu yazdı:
sanane bunu yazdı:
en iyi görünüm içinmi ayarlayayım yoksa özelden kendime göre ayar mı çekeyim??
-----------------------------özelden ekndine göre ayar çek sistemi az yoracak bişler seç.
siyah koyarsan enerjiyi az harcar o yüzden.
-
35ygt45 bunu yazdı:
sanane bunu yazdı:
Ekran parlaklığını düşür
Aklımda..Kısarım..Başka?
heheheehehehe -
1)Arka planı siyah yaptım
2)Msconfigten başta açılan gereksiz programları kapattım.
3)Klasik windows teması seçtim
4)Özelden kendime uygun birşeyler ayarladım.
5)Ekranı kıstım.
6)Gereksiz bütün programları kaldırdım
yeterli mi ?? :D