Laptop Recovery Hakkında
-
archair23 bunu yazdı:
-----------------------------
HanDsomE bunu yazdı:
nevorapat bunu yazdı:
HanDsomE bunu yazdı:
Hocalar bir tane laptop var taptaze 500gb hdd var. Yalnız tek sürücü olduğu için bunu 2ye bölcem. sallıyorum 100gb c - 400gb d gibi. Yalnız tüm bilesenler c'ye gömülü olduğu için fdisk gibi durumda tüm dosyalar yok olcak. Bu yüzden laptopun kendi programından yaklasık 4 dvd tutan 14 gb a yakın bir bilesen dosyaları var. Fdisk yapıktan sonra o kurulum cd'leriyle her defasında kurabilirim fakat o kurulum cd'lerini pc'ye gömebilirmiyim yani fabrika ayarı gibi. Veya buna benzer bir yöntem varmı sürücüyü 2 ye bölmek için
-----------------------------Bende acer var orjınalınde tek c var ama ben vatanda c ve d diye 2ye böldürdüm ve bi sıkıntı olmadı sisitemi fabrika ayarlarına geri alalbiliyorum ve yönetten böldü servisteki arkadaş
-----------------------------heh hocam asıl sormak istediğim bu sadece C sürrücüsü var. D sürücüsüde yapmak istiyorum formatsız fdisk'siz sadece yönet bölümünden yapabilirmiyiz bi sakatlık olurmu yoksa 5 dvd'lik yedek almam gerekicek
-----------------------------formatsız fdisk siz c yi ikiye bölebilirsin hocam
bilgisayarıma sağ tıkla yönet de - depolama kısmından dilsk yönetimini seç - c nin üstüne gel sağ tıkla birimi küçült de yarı yarıya kadar küçültebilirsin yalnız en fazla c yi 250 yaparsın d de 250 olur . formatsız c ve d elde etmiş olursun
-----------------------------aynen öyle
-
hocam çok saolun yaptım oldu .) gerçi istediğim miktarı veremedim ama olsun fdisk ve formattan iyidir :d
-
HanDsomE bunu yazdı:
hocam çok saolun yaptım oldu .) gerçi istediğim miktarı veremedim ama olsun fdisk ve formattan iyidir :d
-----------------------------rica ederm işin olduysa problem yok aklın varsa format atma zaten sonra uğraşırsın driver ile filan