Laptop Tavsiyesi
-
ValarMorghulis bunu yazdı
Ben birçoklarından farklı olarak victus almanı önermem. Ben aldım 2 yıl önce pişman oldum. Beni en rahatsız eden sorunu da hoparlörünün cızırtı çıkarmasıydı ki bu da kronik bir sorunmuş. Onun yanı sıra yüksek özelliklerle istediğim performansı bir türlü alamamıştım ve satıp masaüstü bir pc topladım mis gibi.
Hoparlör sorunu bende de var. Onun dışında gayet memnunum. Daha nce aldığım laptop şarjdayken bir daha açılmadı. Garantiye gönderdim sorgusuz sualsiz iade yaptılar. Hem servisi hem malzeme kalitesi çok iyi.
-
Bir ay önce aldım
Lenovo LOQ serisi
Ryzen 5 8645 HS yapay zeka çipli
RTX 4050 105W
1 TB SSD
32 GB RAM DDR5 5600 Mhz. (sanırım 6000 veya 7000 Mhz'e kadar artırılabiliyordu)
9 Taksit 43 Bin TL.
38 Bin TL civarına geliyordu. Ram ve SSD yükselttiğim için bu fiyata denk geldi.
Bir aydır kullanıyorum. Şu anda çok memnunum.
Bu da 16 Gb ram ve 512 Ssd varyasyonu. Fiyatlar bir ayda değişmiş. Ama bunda çanta da var. Onu da dahil etmişler.
Aynı laptopun intel i5 12450HX olanı var. Onun fiyatı daha uygun ancak AMD işlemcili olanı daha verimli. Bundan dolayı güç tüketimi daha düşük.
170W adaptörle geliyor cihaz. İntel işlemci daha verimsiz çalıştığı için 170W'lık adaptör zayıf kalıyor ve battery drain olabiliyor.
Ama Amd işlemcili versiyonlarda böyle bir sıkıntı yok.
HorbaDor tarafından 07/Nis/25 11:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben kendim 9 taksitle aldim 5 6 ay kullanıp satacagim ihtiyaçtan dolayi aldım öneririm
https://app.hb.biz/YkrNwGZOcO3x
-
MSI Katana, Sword bunlar nasil?
4070 ekran kartli olanlardan dusunuyorum.
-
laptop alacak arkadaşlar piyayası takip ediyor mu bilmiyorum ama rtx 5070ti laptoplar şuan karaborsa fiyatları hazirana doğru fiyatlar düşer aceleniz yoksa 3000 4000 kartlı laptopların fiyatları mecbur düşücek masaüstü 5000 serisinin fiyatları 20bin 20bin düştü son 2 haftada...
-
akmarky bunu yazdı
laptop alacak arkadaşlar piyayası takip ediyor mu bilmiyorum ama rtx 5070ti laptoplar şuan karaborsa fiyatları hazirana doğru fiyatlar düşer aceleniz yoksa 3000 4000 kartlı laptopların fiyatları mecbur düşücek masaüstü 5000 serisinin fiyatları 20bin 20bin düştü son 2 haftada...
Masaustu 4070 5070 ayni gibi cok fark yok bu nasil iş yav valla. 4070 dusse biraz daha iyi kart bence
-
underzero bunu yazdı
MSI pahalı aletleri dışında çok yarım yamalak pcler yapıyor. notebookcheck de adamların bazı laptopların içinin fotoğraflarına bakınca youtuberın biri DIY laptop yapmış sanıyorum ilk. ryzen9 lu bi aletini almaya niyetlenmiştim,
lenovo dışında doğru düzgün laptop yapabilen yok gibi bence. ya sik gibi klavye koyarlar ya sik gibi ekran koyarlar, ne koyduklarını sitelerine girip bulman 90 sene alır. lenovo miss ya, her aletin model kodu var giriyon psref e bakıyon ne varmış içinde. garantisine yanında gelen adaptörüne kadar görüyosun.
belki dell xps falan iyidir ama onlar da akla yatmayacak seviyede pahalı.
https://psref.lenovo.com/Product/Legion/Legion_Pro_5_16ARX8
şu var bende, 7945hx + 4070 li olanı. adamlar 16 core işlemciyi normal boyutta bi kasaya sığdırmış, gayet te soğutmuşlar.
-
dell marka laptoplar güzel ve dayanıklı .
-
taekwondo bunu yazdı
dell marka laptoplar güzel ve dayanıklı .
https://www.youtube.com/watch?v=Kvs149lkzzE
Bu videodan sonra vazgecmistim. Dell benim de sevdigim bir markaydi.
-
yolbulucu bunu yazdıunderzero bunu yazdı
MSI pahalı aletleri dışında çok yarım yamalak pcler yapıyor. notebookcheck de adamların bazı laptopların içinin fotoğraflarına bakınca youtuberın biri DIY laptop yapmış sanıyorum ilk. ryzen9 lu bi aletini almaya niyetlenmiştim,
lenovo dışında doğru düzgün laptop yapabilen yok gibi bence. ya sik gibi klavye koyarlar ya sik gibi ekran koyarlar, ne koyduklarını sitelerine girip bulman 90 sene alır. lenovo miss ya, her aletin model kodu var giriyon psref e bakıyon ne varmış içinde. garantisine yanında gelen adaptörüne kadar görüyosun.
belki dell xps falan iyidir ama onlar da akla yatmayacak seviyede pahalı.
https://psref.lenovo.com/Product/Legion/Legion_Pro_5_16ARX8
şu var bende, 7945hx + 4070 li olanı. adamlar 16 core işlemciyi normal boyutta bi kasaya sığdırmış, gayet te soğutmuşlar.
Aklimda dursun bakayim bunada