Laptop Ve Buz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Evet mürtiler yaz geldi ve her yıl açılan standart soğutucu konuları sezonu açılmış bulunuyor.

Öncelikli iş bilgisayar iç temizliği, termal macun ve pad değişimi yaz kış farketmeksizin yüksek performans için şart, bunu biliyoruz.

İnternet araştırmalarından ve kişisel deneyimlerden sonra Fanlı soğutucuların hiçbir işe yaramadığını anladık.

Laptop fan çıkışlarının muhakkak açık kalması gerektiğini söylemeye bile gerek yok,

En sağlıklı soğutmanın iklimlendirme olduğunuda biliyoruz (klima ile ortam soğutması).

Şimdi gelelim asıl soruya buz ile lokal soğutma sağlamak. 

İnternette yaptığım yüzeysel aramalarda bir çok kişi bunun zararlı olduğunu söylemiş. Sebep olarakta:

Buzun havada yaratacağı yoğunlaşmanın nem oluşturarak çiplerde kısa devre yaratma ihtimali. 

-Benim sorularım ise:

1- Antalyada yaz boyunca %80lere varan nemlerle boğuşuyoruz. klima yok ve kapalı bir odada insan vücudunun sebep olduğu nem ilede birleşince bu oran çok daha yüksek olmalı. Bu bilgisayara zarar vermiyorsa, buz ne kadar verir ki?

2- Kitabı buzlukta soğuttuktan sonra pc altına koymak nasıl bir çözüm olur?

3- Pc'nin altına sini koyup sininin altınada buz koysak nasıl bir çözüm olur?

2- Nemi emmesi için Laptop içine yada çevresine prinç koymak nasıl bir çözüm olur?

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Eğlenceli bir konu olacağa benziyor, burada bekleyeyim.

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

- havanın yarattığı nem bilgisayarın sıcaklığıyla kurur bu nedenle zarar vermez ancak buzun yarattığı nem hemen kuruyamayacağı için çok daha akışkan ve uzun süreli olur bu nedenle akma riski var parçaların arasında süzülen damlacık riskli bir yere değerse kısadevre yaptırır. 

- Kitabı dondurduğunda üstünde hafif bir buz tabakası oluşacaktır. Eridiğinde kitap ıslanacaktır. Laptop olmadan deneyebilirsin.

- mantıklı denenebilir ancak fark yaratacağını sanmam

- pirinç bir işe yaramaz bu durumlarda.

Tavsiyem; Oda ısısını düşür veya uzun süreli oyun vb işlemler yapma laptopda.

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Konuyla uzaktan alakalı ama bir şey sormak istiyorum ben laptopu servis dışı temizletsem garanti gider mi ?

Toshiba servisi aradım 120 TL istedi lavuklar..

Kendine İyi Bak ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Normal buz kullanırsan zararını görürsün.

Sert buz kullanırsan, normal buza göre nem oranı düşük..

Sert buz nedir demeyin, Şoklamalarda kullanılan el ile tutulmayan buzlardan bahs ediyorum.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Önemli olan hava sirkülasyonudur.

Hava sirkülasyonunda önemli olan ise sirküle edilen havanın, egzos edilen havaya göre daha az sıcak olmasıdır.

Notebook soğutucu da, havayı alttan alır. Yani daha serin ortamdan alır, notebook fanının daha serin hava emmesine olanak sağlar.

Fanın çıkışı açık olmalı tabi ki.

Sonuç olarak, notebook soğutucuların kesinlikle olumlu etkisi vardır. (bazı abidik kubidik notebookları saymıyorum.)

İkincisi, lokal soğutmak hiçbir işe yaramaz neredeyse.

Çok fazla soğutursanız, soğutucu bloğun üzeri ıslanır doğal olarak, o da boardın mına kor.

Kolay gelsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

kuru buzu suyun içine atın kabın üzerinede laptopu koyun olsun bitsin :)

tahribat.com a can feda
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Önemli olan hava sirkülasyonudur.

Hava sirkülasyonunda önemli olan ise sirküle edilen havanın, egzos edilen havaya göre daha az sıcak olmasıdır.

Notebook soğutucu da, havayı alttan alır. Yani daha serin ortamdan alır, notebook fanının daha serin hava emmesine olanak sağlar.

Fanın çıkışı açık olmalı tabi ki.

Sonuç olarak, notebook soğutucuların kesinlikle olumlu etkisi vardır. (bazı abidik kubidik notebookları saymıyorum.)

İkincisi, lokal soğutmak hiçbir işe yaramaz neredeyse.

Çok fazla soğutursanız, soğutucu bloğun üzeri ıslanır doğal olarak, o da boardın mına kor.

Kolay gelsin.

Yanlış anlatmışım, lokal soğutma derken kastetmek istediğim laptopun havayı emdiği alanı soğutmaktı. Yani doğrudan kasaya verelim buzu demek istemedim. Sorum: Laptopun havayı çektiği alanda bulunan buzun yarattığı nemin sorun çıkarma potansiyeli nedir? 

Sulu soğutma sistemlerinde nemlenme problemi yaşanmıyor mu? Neden?

@yawuz, Hocam dediğini yaparsam bak ne oluyor :D

http://www.youtube.com/watch?v=vPhZzsAgc7Q

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

DAFT bu konuyu iyi bilir. cs go oynarken altına buz torbası koyuordu :D İŞE YARIYOR

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

acaba diyorum lehimler erir mi
    belli bir sıcaklık sürekli olucak ve o sıcaklık korunancak yani 200 derece lehimin erime sıcaklığı olsun 150 dereceye kadar buz bu sıcaklığı eritse sürekli 150de kalması bence lehimin soğuk lehimlemeden kopmasına sebep olur patır patır alırsın aleti eline gibime geliyor mesela havyalar iyi ısınmadan lehim yapınca pıtt diye kopar lehim...
    ortam sıcaklığını düşürsen etkisi olur bence

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Bende zalman zm nc2000 soüğutucu var gerçekten baya iyi etkisi oldu. Laptop soğutucularda önemli olan üstteki laptopa değer kısmın veya mümkünse tamammının aluminyum malzemeden olmasıdır. Çünkü metal yüzeyler ısı transferini çok iyi yaptığndan laptopun alt bölgesinde var olan sıcaklık çok çabuk bir şekilde uzklaştırılıyor.

Hatta bir martkette denk gelirsen bu modele elini bir üstüne koy ortama göre ne kadar soğuk olduğunu göreceksin.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 2112 Toplam Mesaj: 17