folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Laptop Ve Masaüstü Bilgisayarı Birbirlerine Nasıl Bağlarım?

Laptop Ve Masaüstü Bilgisayarı Birbirlerine Nasıl Bağlarım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

başlıkta anlattım derdimi..elimde bitane kablo var ethernet girişine uygun bişey ama bu iş görürmü fln bilmiyorum...yardıma ihtiyacım var?

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

ethernetten cross kabloyla bağlayabilirsin bi de com portundan bağlıyolardı sanırım ama epey eskide kaldı onlar o kabloyu da pek bulamazsın gibi me geliyor ethernetten bağlıcan yani

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

ya elimde bi kablo vardı işe yaramadı,arkadaştan aldım oda işe yaramıyo.biri win7 dieri xp o yüzdenmiolmuyo acaba? :/ yada masaüstünde ethernet kartımı yok acaba :D hani bi giriş var kablo için,ışıkta yanıyo takıldığında ama anlayamadım..

kabloyu taktığım yer anakartın üstünde bi giriş,onboard bişeymi yoksa başka bişeymi nereye takıyom ben bu kabloyu anlamadım...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

bağlarsn ethernet girişinden bilgisayarları bilgisayar adını şu şekilde bağlarsın \\pcadi-pc gibi neye artıktam bilgisayar adı yazar admin şifresi girersin paylaşım falan açılır ben böyle yapardım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

paylaşıma açtım iki bilgisayarıda ama kablo işe yaramıyo sinir oldum.olmadı usb hdd ile dosyaları taşıycam biraz fazla uraşıp

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hoca kabloda sorun yoktur, vista/win7 de ayarları doğru yapman gerekiyor yoksa paylaşıma açmaz. Paylaşıma açıp, şifrelemeyi kapatacaksın, sonra dosyaya sağtıklayıp paylaşıma açacağın üye grubunu seçeceksin. Yapamazsan ve iki makinedede internet bağlantısı varsa teamviewer la bağlantıyı kurabilirsin dosya alışverişi için istiyorsan.

jack daniels 160 yaşında
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

teamviewer internet bağlantısını kullanıyo ve ben 120lik hddyi taşıyıcam :D usb hddye kopyaladım bi 40gb,yavaşta olsa halledicem :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

wasd bunu yazdı:
    -----------------------------

teamviewer internet bağlantısını kullanıyo ve ben 120lik hddyi taşıyıcam :D usb hddye kopyaladım bi 40gb,yavaşta olsa halledicem :)

-----------------------------

yanlışın var, kablo takılıysa öncelik kablodadır. MSN'de olduğu gibi aynı ağdaysanız dosyayı kablonun/kablosuz ağın atabileceği en yüksek hızda atar.

jack daniels 160 yaşında
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

2 tane ethernet kablosu lazım iki bilgisayarı da hub a bağlaman gerekiyor.

Hub, makineye ağ arasında otomatik bir ip adresi verecektir.

Yerel ağ bağlantısına sağ tıklayıp durum sekmesine gelirsen bu adresi bulursun. 192.168 bölümü sabittir. son 2 hane değişir.

Bu adresi çalıştıra şu şekilde yazmalısın : \\192.168.x.x\$c ( $c = c sürücüsü demek, yani karşıdaki makinenin c sürüsüne bağlanır, değişebilir $d,$e yazabilirsin.).

Yok gene olmuyosa kablolardan biri bozuktur, RJ-45lerin içine bakmalısın 8 kablodan biri kopmuş olabilir, veya renk sırası yanlış olabilir.

Renk sırası ; turuncu-beyaz, turuncu, yeşil-beyaz, mavi, mavi-beyaz, yeşil, kahverengi-beyaz, kahverengi olmalı.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

çok sağolun :) hdd ile taşımak bu kadar çok kabloyla uraşmaktan daha kolay geldi şu an,sadece uzun sürüyo ama olsun,bilgisayarda ethernet kartı yok sanırım,görmüyolar çünkü birbirlerini...çok sağolun yinede :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanal_Lord_28
    Sanal_Lord_28's avatar
    Erkek

en guzeli internet modemin yokmu ikisinide modeme bagla arsinda ag baglantisi kur internet cafede yapilan gibi oradan cek viruslerini bile kopyalarsin:P

Birak olece Kalsin Eskidendi Bizim mazimiz simdilerde ise sadece bilgi
Toplam Hit: 4586 Toplam Mesaj: 14