folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Ve Notebook Ayni Sey Degildir

Laptop Ve Notebook Ayni Sey Degildir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

bokkafa bunu yazdı:
    -----------------------------
    Fikret bunu yazdı:

notebook ile netbook'u karıştırıyorsun.

su an bu mesaji yazarken kullandigim pentium m islemcili orjinalde 6 civari su an 5 saat falan batarya omru olan 1 gb ramli alet netbookmu simdi?

pil ömrü uzun olan dandik laptop diyesim geldi  

ha laptop ha notebook neyin derdindesin anlamadım..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

Netbook ile notebooku, laptop ile mutfak robotunu karıştıranda var:)

aman iyi ki canım sıkılıyor ne var ne yok diye girdiğim bir post ama bu durumda bile kaybolan 2 dakikama yazık yahu

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

bokkafa bunu yazdı:
    merhabalar.toplumda genel bi yanlis anlasilma var.genelde laptop kelimesi kullanilir onceden laptopum vardi benim icin sorun olmuyodu ama su an notebookum var ve birisi bu alete laptop deyince fittiriyorum ben.
    peki fark nedir???
    laptop masaustunun yerini almak icin tasarlanmis genellikle 14"+ guclu islemcisi guclu gpu su ve dusuk batarya suresi olan aletlerdir.notebook lardaysa bu olay tam tersidir.genellikle 4 saat+ batarya suresi, dusuk guc tuketen cpulari olan (centrino, pentium m vb), grafik islemcileri genelde onboard yada az guc tuketen cinsten olan aletlerdir.bu aletlerde tasinabilirlik acisindan boyutlarin 12" e kadar indigi gorulebili(bkz: benimde kullandigim (ibm)lenovo thinkpad x series).
    bu metni mumkun oldugunca cok yere kopyalamanizi yapistirmanizi(bloglariniza vs) rica ediyor saygilarimi sunuyorum
    vede aptal bi forumdan alinti(gulumseyin falan diye) :
    Arkadaşlar ilk çıktgında laptop olarak çıkmıştır.LAptop dizüstü anlamına geldiği için kullnıcılar bunu dizüstünde kullnıyolardı geneldede ilk çıktıkların 14'' ekran bıyutundaydı.Americada bi kişi laptop kullanırken laptopun fazla ısınmasından dolayı dizinin üsüt tarafınada hafif yanmlar olmuş(NAsıl farketmediyse) Bunun üzerine dava acıyor ve davayı kazanıyor. Bunun üzerine laptop üreticeleri ürünlerini notebook adında cıkartıyor. Sonuç olarak arasında hiç bir fark yoktur.... 

http://en.wikipedia.org/wiki/Notebook

For notebook computers, see Laptop.

A laptop (notebook)[1][2] is a personal computer for mobile use.[3][4][5]

http://dictionary.reference.com/browse/notebook+?o=100074

a small, lightweight laptop computer.
    Yani neymiş efendim, laptopların küçük ve daha hafif versiyonlarına notebook deniyormuş..
    Yani arkadaşların senin notebook'una laptop derse pek suçlu sayılmazlar, ama tam tersi yanlıştır...
    Laptop %5Csupset%20%5C!%5C, Notebook

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 3455 Toplam Mesaj: 14