Laptopa Ubuntu Kurmak...
-
Merhabalar,
Forumda ki ubuntu konusunda ki şu;
http://www.youtube.com/watch?v=038RHEGu4OY
Videodan sonra bilgisayarıma ubuntu kurmaya karar verdim. Ancak gerekli playerleri bulup bulamayacağımı filan bilmiyorum.
Bilgisayarın sistem özellikleri ahanda şu resimdekiler gibi.

Evet sistemi sikertmeden ikinci işletim sistemi olarak veya 0dan üstüne ubuntuyu nasıl kurabileceğimi öğrenmek istiyorum. İnternet aramalarına ve konuda ki video, blog, dökümanları aramaya devam edeceğim. Belki burdan da biri çıkar diye konuyu açayım dedim.
-
abi geçen bi kurmuştum windowsa alışmış insana ilginç geliyor ama denemekte yarar var tabi , kurulumda basit epey , ücretsiz son sürümünü indirip çek cd ye normal format atar gibi başlat kurulum türkçe idi sanki hatırlamıyorum tam ama win7 kurulumu gibi görsel güzel bi ekran öyle hocam daha ayrıntılı bi anlatım nasıl olur bilemedim basit bi mesele zaten , he kurulumdan sonra nasıl kullanılır ne yapılır daha bilgili olanlar anlatır mutlaka
-
player olarak vlc player kurdun mu zaten gerekli codecler yanında geliyor hep.
başka player'la hiç uğraşma codecler çok uğraştırır
-
Lotus bunu yazdı
abi geçen bi kurmuştum windowsa alışmış insana ilginç geliyor ama denemekte yarar var tabi , kurulumda basit epey , ücretsiz son sürümünü indirip çek cd ye normal format atar gibi başlat kurulum türkçe idi sanki hatırlamıyorum tam ama win7 kurulumu gibi görsel güzel bi ekran öyle hocam daha ayrıntılı bi anlatım nasıl olur bilemedim basit bi mesele zaten , he kurulumdan sonra nasıl kullanılır ne yapılır daha bilgili olanlar anlatır mutlaka
Hafız mesele formatlamak, disk oluşturup kurmak filan değil bunu yaparım yapmasına ama verim alamadıktan sonra amk öyle işletim sisteminin. Şimdi netten bakıyorum driver konusuna. O konuda ki fikrin nedir
-
şöyle birşey buldum ama http://www.linux-drivers.org/
hezarfen tarafından 17/Kas/12 00:31 tarihinde düzenlenmiştir -
wubi
-
hiç bulaşma hocam sana tavsiyem,
ertesi gün bu ne lan deyip tekrar özüne geri döneceksin,
windowsu sev onu koru
-
SinusX bunu yazdı
wubi
hocam kur wubi den bizde zorunlu olduğu ders var alışıyosun ister istemez ama istersen Cd ye kur Cd yi taktığında ubuntu olsun çıkarınca
windowsta işine devam et
-
Bu anasını eşşekler kovalayasıca Windowsu kurarken diskleri sadece 2ye böldüğüm için üstüne düzenleme yapma şeysi vermiyor. Mecburen DVD veya Flash Disc içine image yapıcam iso dosyasını. Yarına kaldı galiba...
-
Wubi demişler işte wubi ile kur, herhangi bir disk bölme biçimlendirme işlemi yapmana da gerek yok.
-
Ubuntu'yu kurdum hatta şuan bu sistem üzerinden yazıyorum :D
şimdi eksik gedik bakmam lazım. Driver listesine bakmak gerek. Birde şu Beryl Matrix Theme lazım nerden bulabilirim ya