Laptop‘Da Kaç Servisten Sonra Değişim Hakkı Verilir ?
-
2. Servis oldu ve hiç memnun kalmadım. Hatta servisteki elemanla 80 kez olsun 80 kez göndercem muabeti oldu. "o da 80 kez yapıcam " gibi şeyler söyledi.
anlayacağınız o laptop'dan umudu kesmek üzereyim. Malum orospu çocuğu laptopu her seferinde sallayıp son servis gününe kadar bekletip öyle gönderecektir. Şikayette de bulundum.
Şimdi değişim için ne yapabilirim hocalar ? Kaç servisten sonra değişim hakkı doğar kullanıcıya ? Veya yapabileceğim alternatif piçlik yöntemlerinden bahsederseniz sevinirim.
He bu arada GOOOSGOCA IBM'in GOOOOSGOCAA LENOVO LAPTOBU
gereksiz yere konu gizlemeyelim
-
aynı sorunda 3. totalde 5. diye biliyorum.
Türkiye kadara boktanı yok heralde servislerde.
-
PanxeR bunu yazdı
5 kere servise gidince laptop u değiştiriyorlar mı yani?
maksimum bekletme süresi 1 ay olsa 5 ay da yeni laptop
-
servise gönderdiğinde değişim istediğinide belirt hoca
-
toplamda 4 olmuş olması lazım geçen yılbaşından beri
-
ilk yıl içinde 5 ikinci yılda ise 7 kezde değişim yapıyorlar. yolla 5-7 kere ardından yasal zorunluluk değişimi. tabi problem yoksa başka. fakat vur hard diske yolla iz bırakmadan, ısınıyor de yolla, kasıyor de yolla, anlık donmalar oluyor de yolla. parça değişimi yaparlar hepsinde. tamamla 5i
-
asa42 bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
5 kere servise gidince laptop u değiştiriyorlar mı yani?
maksimum bekletme süresi 1 ay olsa 5 ay da yeni laptop
Bildiğim kadarıyla sadece değişim değil para iadeside alabiliyorsun.
-
eyvallah hocalar sağolun varsa farklı alternatifler alabilirim
-
yeni konu açmak istemedim, bir sorum var;
Servise 2 kez gitti laptop, ilk gittiğinde ağzına sıçıp gönderdiler, 2. gönderdiğimde söylediğim 1 probleme hiç bakılmamıştı ve anakart arızalı, değişti diye servis raporuna eklendi.
Değişim şartlarını müşteri hiz. sorduğumda şu şartlar sıralandı;
- Laptop'un servis süresinin 20 iş günü geçmiş olması
-Aynı donanımın 5 kez serviste değişmiş olması
-Alındığında 30 gün içerisinde herhangi bir donanım arızası durumunda
değişim yapılabileceği söylendi.. Garanti sözleşmesi şartları bunlarmış hocalar.
müridler 3 kez aynı problem diye bahsetmişti, teknik servis yüzünden bu laptop miğdemi bulandırır oldu, sapasağlam makinenin anasını siktiler, artık içime sinmiyor.
3 kez aynı problemden servis durumunu şirket sağlamıyorsa tüketici haklarına gitsem bu konuda yardım alabilir miyim ? tüketici haklarında bu durumun izahiyatı nedir, şartları nelerdir? bilgilendirirseniz sevinirim
-
bir yıl içinde aynı problemden 3, farklı problemden 4 kez servise gönderdiğin zaman;
- laptopbu aldığın yerde geçerli olmak üzere o fiyattan alış veriş çeki verirler.
- markanın kendi mağazasından aldıysan (ya da t.şaklı mağazalardan) varsa aynı ürünün sıfırını yoksa onun bi üst modelini vermek zorundalar.
tek dikkat etmen gereken her servise gidip geldiğinde mutlaka bi evrak al. o evraklrla birlikte tüketici hakem heyetine git.
servisler kullanıcı hatası diyerek ibnelik de edebilirler.
-
Hangi marka?
yabancıysa merkezlerine fln bulduğun bütün adreslerine şikayet maili yaz.
sonra da tüketici haklaına başvu toplamda 3 kere garantiye gönderip.
bi de belgeyi açıp okusana amk :D ne yazıyo bizde öğrenelim