folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptopta Bios Pili Nerededir?

Laptopta Bios Pili Nerededir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

diğer konuya acera bela okumuşsun makinan acer sanırım http://www.cgsecurity.org/wiki/CmosPwd bunların photorec feci çalışıyo sanırım senin ilacın bu.. ama risk nedir bilmiyorum :(

edit: kullanımı v.s. için bir iki ziyaret etmen gereken yer var..

http://www.mehmetisbilir.com/bilgisayar/donanim/bios-sifrenizi-unttuysaniz.html

kafam karışık fakat sanıyorum bu işini halleder.. işletim sistemin yok ama linux live cdlerde de çalışır.. kafam kazan gibi ben kaybolayım bu değilsede kusura bakma..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Erkek

evet aspire 5630 aldığımdan beri yüzüm gülmedi bu markada

...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

Asker bunu yazdı:
    -----------------------------
    notebook larda sifreyi resetleyemezsın en azından b4os piliyle

Daha dün yaptım neden olmazmiş. yalnız lehim yapmasını biliosan yap. çünkü pil cikmiyor ben de ayağini cikardim bekledim sonra lehimledim bios sifirlandi. Şifre koymuşlar bi türlü giremedim bu şekilde hallettim...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serioususer
    serioususer's avatar
    Erkek

lehimle flnla filanla olmaz yapacagın sey bılgısayarı acıp ınsert tusuna ya basılı tutacaksın yada devamlı basıcaksın ntld hatası gelene kadar yada hıc bır sey bılmıyorsan bır tane bılgısayardan ntldr dosyasını kopyalayıp senın kendı bılgısayarını da hıren boot cd ıle acıp o dosyayı salla ıcıne duzelecektır ;)

9 canli bile olsaydin en fazla 8 kez kacabilirdin ölümden. Bil ki 7 düvele sultan dahi olsan yerin 6 mekan olacak sana... En fazla 5 metre kumas götürebileceksin 4 acsan da gözlerini. Bu 3 günlük dünyada MEZARCIYA 2 kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiginde 1 gün sende öleceksin. iste o an her sey 0 dan baslayacak...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Erkek

serioususer bunu yazdı:

lehimle flnla filanla olmaz yapacagın sey bılgısayarı acıp ınsert tusuna ya basılı tutacaksın yada devamlı basıcaksın ntld hatası gelene kadar yada hıc bır sey bılmıyorsan bır tane bılgısayardan ntldr dosyasını kopyalayıp senın kendı bılgısayarını da hıren boot cd ıle acıp o dosyayı salla ıcıne duzelecektır ;)

hire boot cd sini yapabilirmisin ben becemeremedim insert tuşuna basılı tuttum olmadı

...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cyber
    Cyber's avatar
    Erkek

Bios ekranında F12'ye basıp boot menu açılcakmı bi denermisin, olursa ordan Cd yi seçip kurarsın işletim sistemini.

MCSE,MCDST gokhan@tahribat.com
Toplam Hit: 4508 Toplam Mesaj: 17