Laptoptaki Ölü Pixel

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

Selam Arkadaşlar

Laptopun orta alt tarafında fırça izi gibi bi pixel hatası var.

Ölü pixel midir bilmiyorum orasını

fare imlecini ölü pixele götürünce imleç gözüküyor ama gri renk gibi oluyor

5 cm falan var uzun yatay çizgi halinde

bunu nasıl yok edebilirim yada garantiye göndersem yaparlar mı ? 

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hocam sen onu halledemezsin. donanımsal bir sorun.

eğer o pixel siyah renkse ölü pixel, beyaz kırmızı yeşil v.s. renkte ise aktif pixel olarak adlandırılır. bazı aktif pixellerin bir süre sonra normale döndüğünü gördüm. ama hepsinin değil. panel üreticilerinin belli bi yüzde toleransı vardır. mesela örnek olarak veriyorum, bir panelde 5 aktif+ölü pixel geçer onayı alır. sendeki pixel sayısı fazlaysa, bunun panelinde sorun var diye ver garantiye uğraşma. rahatsız edici bir boyuttaysa, panel değişir. tabi çarpmışında olmuş diyen bi sivri zekalı çıkmazsa serviste.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek

garanti süresi doldumu ? 5 pixelden fazlamı ?

eger garantisi dolmamıssa 5 pikselden fazla ise degistirmek zorundalar cihaz artık üretilmiyorsa bir üst modelini yollamak zorundadırlar. degistirmezlerse tüketici hakları analarını bile beller rahat ol hacı :D

kızgın mermi namluda, azgın pipi donda durmazmış.derviş dervişe sırayla binermiş.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

yok garantisi dolmadı daha 2 ay olmadı bilgisayarı alalı 

ya işte başlat çubuğunun ortasında 5 cm uzunluğunda ince uzun çizgi gibi

5 pixel midir falan bilmiyorum.

ilk aldığımda yoktu tabi kullanıcı hatası falan demesinler hocalar ? 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek

demezlerde derlerse tüketici hakları diyom hacı git göster degissin itnecikler

kızgın mermi namluda, azgın pipi donda durmazmış.derviş dervişe sırayla binermiş.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tiger
    tiger's avatar
    Erkek

ne marka?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

hocam 5 cm diyorsan baya bir pixel vardır orda 5 den kat kat fazladır 1-2 cm bile fazla geliyor bana 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seagate189
    seagate189's avatar
    Erkek

benim laptopdada vardı ölü pixel toplu iğne başı kadar,aradım dell teknik desteği foto çek dediler çektim incelediler değiştirmekte karar kıldılar :)

Safir T-14 -- Sarsılmaz Kılınç 2000 light -- Browning Hp Mk3-- Derya Mk-12 --------
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Bende de yeşil bi nokta çıkıyo arada bi ekranda ama aktif pixel olduğunu bilmiyodum :) ekranda yeşil pixelin olduğu yere biraz bastırıyorum normale dönüyor bende,o yüzden konu açmaya değecek birşey olarak görmedim. burdan sorayım bari, bu aktif pixel çoğalırmı? yani ölü pixeller bi süre sonra çoğalabiliyo,aktiflerindede öyle bi durum varmı?

:)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Asus N53SN serisi laptopum var ben de benzer bir dert yaşamıştım ekranın üst ortasında aşağıya doğru büyüyen bir siyahlık vardı. Garantiye gönderdim aradılar bunda birşey yok gönderiyoruz dediler geldi baktım harbi birşey yok. Eve getirince bir temizleyeyim dedim. Şu Lcd temizleme sıvıları var ya ondan sıktım aynı yerde aşağıya doğru tekrar büyüyen bir siyahlık keşfettim. Sonra anadım ki ekranla çerçeve arasında boşluk var sıvıyı sıkınca içine akıyor ve arkasından ışık vurunca siyah gözüküyor. Bekleyince de buharlaşıp gidiyor. Seninki de öyle birşey olabilir mi? Gerçi alt köşediyorsun ama yani yandan falan alabilir mi diye düşünmekteyim?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

markası samsung

Toplam Hit: 2160 Toplam Mesaj: 15