folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Laptopuma Format Atılmıyor

Laptopuma Format Atılmıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gaara
    Gaara's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Pc Açarken mavi ekran çıkıor ve res atıor bende format cdsini takdım Format atıcakdım işte format atarken hani Şu 

devam için enter R onar esc Çık Bölümü çıktı orda enter bastım ve karsıma Yerel disk C d bölümleri çıkması gerekirken Sabit diske ulaşılamadı yada bağlı deil gibi bir uyarı verdi  Nedir hocalara bu olay başına gelen varmı 

NOT: Ayrıca Ustalar Fdisk Yaptım Sabit Disk Fdisk De Görünüyordu Dos Bölümlerini fln silmdim.

Acaba Laptop'un orjinal Cd simi lazımdır . acil Cevap atarmısınız 

Teşekkürler

Bazen insanlara bakıyorum da hoşlanmaya değer birşey görmüyorum.Herkesten uzaklaşmayı sağlayacak kadar para kazanmak istiyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Xp yüklemeye çalıştıysan ve HDD SATA ise xp Sp2 desteklemez . O yüzden Xp sp3 ile denersen olur sanırım :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gaara
    Gaara's avatar
    Erkek

Aynen hocam sp 2 denedim :d

Ama Elimde 3 yok :d 

Bazen insanlara bakıyorum da hoşlanmaya değer birşey görmüyorum.Herkesten uzaklaşmayı sağlayacak kadar para kazanmak istiyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    roccocan
    roccocan's avatar
    Erkek

sata disk driverlerinin olmamsından kaynaklı,  bir durum sata disk için özel krulum cd'si yapmalısın...

yapım yöntemleri ve sırasıyla uygulamayı buradan takip edebilirsin.  kolay gelsin inşallah yardımı olur

http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gaara
    Gaara's avatar
    Erkek

Eyvallah hocam saol bir deniyeyim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek

Bios kısmında harddisk kısmına gir Ahci yazan kısmı ide ye getir sonra format atmayı dene sorun çözülür.

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

donanım sorunu hoca

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

venom88 bunu yazdı:
    -----------------------------

Bios kısmında harddisk kısmına gir Ahci yazan kısmı ide ye getir sonra format atmayı dene sorun çözülür.

En kolay çözüm bu..

Bios'unda achi ile ilgili bi ayar mutlaka vardır, enable disable şeklinde de olabilir. Kapat işte onu olsun bitsin :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

HiyarliBaba bunu yazdı:

Xp yüklemeye çalıştıysan ve HDD SATA ise xp Sp2 desteklemez . O yüzden Xp sp3 ile denersen olur sanırım :)

Ben çok mu yetenekliyim çok mu şanslıyım en az 5 kere SATA hard diskime XP - xp sp2 kurdum

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:

HiyarliBaba bunu yazdı:

Ben çok mu yetenekliyim çok mu şanslıyım en az 5 kere SATA hard diskime XP - xp sp2 kurdum

model olarak düşün. sp2 misal 2007 de çıktı. 2007'ye kadar olan sataların driverleri içinde vardır. seninkide bunun gibi bişeye denk gelmiştir. yetenek değil şans ;)

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    self
    self's avatar
    Erkek

driverde gerek yok bazı notebooklarda sata ide olayını ıde yapa biliyosun biostan bölme ekranında görüyo hdd yi veya win7 yi kaldırıyosa cihaz win7 kur direk cözüm 

Toplam Hit: 2065 Toplam Mesaj: 13