Laptopuma Format Atılmıyor
-
Arkadaşlar Pc Açarken mavi ekran çıkıor ve res atıor bende format cdsini takdım Format atıcakdım işte format atarken hani Şu
devam için enter R onar esc Çık Bölümü çıktı orda enter bastım ve karsıma Yerel disk C d bölümleri çıkması gerekirken Sabit diske ulaşılamadı yada bağlı deil gibi bir uyarı verdi Nedir hocalara bu olay başına gelen varmı
NOT: Ayrıca Ustalar Fdisk Yaptım Sabit Disk Fdisk De Görünüyordu Dos Bölümlerini fln silmdim.
Acaba Laptop'un orjinal Cd simi lazımdır . acil Cevap atarmısınız
Teşekkürler
-
Xp yüklemeye çalıştıysan ve HDD SATA ise xp Sp2 desteklemez . O yüzden Xp sp3 ile denersen olur sanırım :)
-
Aynen hocam sp 2 denedim :d
Ama Elimde 3 yok :d
-
sata disk driverlerinin olmamsından kaynaklı, bir durum sata disk için özel krulum cd'si yapmalısın...
yapım yöntemleri ve sırasıyla uygulamayı buradan takip edebilirsin. kolay gelsin inşallah yardımı olur
-
Eyvallah hocam saol bir deniyeyim
-
Bios kısmında harddisk kısmına gir Ahci yazan kısmı ide ye getir sonra format atmayı dene sorun çözülür.
-
donanım sorunu hoca
-
venom88 bunu yazdı:
-----------------------------
Bios kısmında harddisk kısmına gir Ahci yazan kısmı ide ye getir sonra format atmayı dene sorun çözülür.
-----------------------------En kolay çözüm bu..
Bios'unda achi ile ilgili bi ayar mutlaka vardır, enable disable şeklinde de olabilir. Kapat işte onu olsun bitsin :D
-
HiyarliBaba bunu yazdı:
Xp yüklemeye çalıştıysan ve HDD SATA ise xp Sp2 desteklemez . O yüzden Xp sp3 ile denersen olur sanırım :)
-----------------------------Ben çok mu yetenekliyim çok mu şanslıyım en az 5 kere SATA hard diskime XP - xp sp2 kurdum
-
ltcelik bunu yazdı:
HiyarliBaba bunu yazdı:
-----------------------------Ben çok mu yetenekliyim çok mu şanslıyım en az 5 kere SATA hard diskime XP - xp sp2 kurdum
-----------------------------model olarak düşün. sp2 misal 2007 de çıktı. 2007'ye kadar olan sataların driverleri içinde vardır. seninkide bunun gibi bişeye denk gelmiştir. yetenek değil şans ;)
-
driverde gerek yok bazı notebooklarda sata ide olayını ıde yapa biliyosun biostan bölme ekranında görüyo hdd yi veya win7 yi kaldırıyosa cihaz win7 kur direk cözüm