Laptopumu Şarj‘Dan Cıkarınca....
-
Arkadaşlar elimde casper nirvana markalı bi laptopum war.Mesela oyun oynuyorum şarjdan cıkarınca oyun kasılıyo cok yawas oluyo yanı oyun pek oynanamıyo
bu sorun neden kaynaklanıyo olabilir sizce. weya bilgisayarım'da mı bi sorun war ?
-
Gücü kestiğin için oluyor işte. saatin yanında muhtemelen güç ayarı olacaktır onu en yükseğe getirmeyi dene
-
Kontrol ettim hocam herşey son ayarlarda..
-
Tam olarak emin değilim ama casper laptoplarda onboard ve harici ekran kartları arasında otomatik geçiş vardı diye hatırlıyorum. Laptop bataryaya geçtiğinde ekran kartını değiştiriyor olabilir.
-
Balyoz99 bunu yazdı:
-----------------------------Tam olarak emin değilim ama casper laptoplarda onboard ve harici ekran kartları arasında otomatik geçiş vardı diye hatırlıyorum. Laptop bataryaya geçtiğinde ekran kartını değiştiriyor olabilir.
-----------------------------Peki hocam bunu dzültmenin bi yolu yok mu ? bu sorun hep böylemi kalacak ?
-
Klavyenin üstünde bulunan GPU tuşu ile kontrol ediliyormuş ama oyun açıkken değiştirmemesi gerekiyor.
http://www.casper.com.tr/blog/?p=95
-
ekran kartı özelliklerinde bu uygulamayı bu kart çalıştırsın deniliyor olabilir
-

2 tane ekran kartı var diye (teki onboard) pil moduna geçince gerçek ekran kartını pasif ediyo,
Pille çalıştığında otomatik olarak güç tasarruflu GPU 'yu seç 'i pasif et düzelir
kendi ekran kartının panelini karıştır vardır ordada böyle bişey.
-
Balyoz99 bunu yazdı:
-----------------------------Klavyenin üstünde bulunan GPU tuşu ile kontrol ediliyormuş ama oyun açıkken değiştirmemesi gerekiyor.
http://www.casper.com.tr/blog/?p=95
-----------------------------Hocam bizim nirvana okadar yeni değil yanlız verdiğin linkteki son model nirwanalar bizim laptop sanırım 2 seneye yaklaşıyo :)
-
....
-
bende hp marka laptop var aynı sorun bende de oluyo. ama sadece oyun oynarken değil. mesela video izliyorum internetten şarjdan çıkardım mı accayip yavaşlıyo, kasıyo vs.
çözümü şarjdan çıkarmamakta buldum ben :))