folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop"Un DVD Writer"I Bozuldu. Ne Yapmalıyım?

Laptop"Un DVD Writer"I Bozuldu. Ne Yapmalıyım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhabalar. MSI 163C marka bir laptopum var. 1 Senedir kullanıyorum. Garantisini bozmuş durumdayım. Geçenlerde farkettim ki ne zaman sisteme bir cd taksam döndürüyorr döndürüyorrr okumuyor. Bir de arada sanki geri vitese takarmış gibi garç diye bir ses çıkarıyor. CD'ye bakıyorum çizik falan yok. Nitekim en son CD'sini de yarım saat sonra okuduktan sonra bir daha bişey okumaz oldu.

Şimdi ne yapmalıyım?

- External (Harici) bir DVD-RW mi alayım?

- Dahili bir DVD-RW alıp paraya kıyarak servise mi gideyim? (Garanti yalan oldu demiştim.)

- Eli boş mu servise gideyim baktırmak niyetiyle?

- Laptop'u atıp yenisini mi alayım?

TBT hardwarecileri bir yol gösterirse çok sevinirim.

PS: Linux kullanıyorum ve bios şifremi unuttum. Belki bunları söylemenin faydası olur.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

Biraz alakasız olcak gibi ama, garantisini nasıl bozdun ya? Benim bildigim elketironik ürünlerde garanti süresi 2 yıldır.

başıma gelmedi ama faturasiyla birlikte gittiginde bakmalar lazim. 

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Arkadaşım, şu an için bilgisayar fiyatları yüksek olmasından dolayı, yeni bilgisayar almak yerine (eğer memnunsan bilgisayarından hala) bozulan sürücünü değiştirmeni öneririm. Sevise yolladığında muhtemelen tamir etmek yerine yenisini takacaklardır. Garanti kamsamında değilse maaliyeti seni zora sokabilir, çünkü harici sürücülere nazaran daha pahalıdır dizüstü bilgisayar sürücüleri.

Benim tavsiyem; "harici sürücü kullanabilirim, acil lazım" dersen harici bir sürücü al kullan. Eğer eskisi gibi olsun, sağlam olsun dersen, bilgisayarını servise yollamanı tavsiye ederim. Ama yeni bilgisayar almayı gözün yiyorsa sağlam markalı bir model seçebilirsin. Seçim senin...

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

gidip orjinalini servise sorarsan sana astari yuzunden pahali fiyat cikartacaklardir.

ist.daysan kadikoy e in yazicioglunda dizustu tamiri yapan yerlere sor. ama mutlaka yetkili servisde de fiyati alip oyle git.

eger oda pahali gelirse tasinabilir harici (slim)  dvdrw fiyatlarina bak derim

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 1150 Toplam Mesaj: 4