Lazer Kalemleri Yasaklandı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Erkek

Avustralya'da lazer kalemleri yasaklandı

Avustralya'nın en büyük eyaletlerinden New South Wales, uçak pilotlarında geçici körlüğe neden olan birkaç olaydan sonra lazer kalemlerini yasakladı.

Hükümetten yapılan açıklamada, piyasalarda çok rahat bulunan bu kalemlerin bundan sonra yasaklı silah sayılacağı ve bu kalemleri izinsiz taşıyanların 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği kaydedildi.

Avustralya'da birçok pilotun, yakın zamanda iniş ve kalkış sırasında kokpitlerinde yüksek yoğunlukta lazere maruz kaldıklarına dair rapor vermesi üzerine bu kararın alındığı belirtildi.

kaynak:cnnturk

Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Yeşil Lazer

Çıkış Güçleri
    10mW
    30mW
    50mW
    80mW
    100mW
    150mW>
    Lazer ışığı noktasal
    görünür
    Lazer ışığı gece görünür
    Lazer ışığı gündüz görünür

Siyah plastik malzeme üzerinde iz bırakır

Siyah ya da koyu renkli balonları patlatır

Cildi yakar

Kibritleri tutuşturur

İnce plastikleri deler

Kauçuk ve plastikleri eritir

• BALON PATLATIR, KİBRİT YAKAR
    • NOT:Satıştaki tüm Lazerlerimiz Emniyet Müdürlüğünden izin alınarak ithal edilmiş olup resmi ithalattır.Ürünle birlikte ithalat izin belgeside gönderilecektir
    450.00 YTL
    bazı yerlerde
    389,90 YTL

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    stillalive bunu yazdı:
    -----------------------------

Yeşil Lazer

Çıkış Güçleri
    10mW
    30mW
    50mW
    80mW
    100mW
    150mW>
    Lazer ışığı noktasal
    görünür
    Lazer ışığı gece görünür
    Lazer ışığı gündüz görünür

Siyah plastik malzeme üzerinde iz bırakır

Siyah ya da koyu renkli balonları patlatır

Cildi yakar

Kibritleri tutuşturur

İnce plastikleri deler

Kauçuk ve plastikleri eritir

• BALON PATLATIR, KİBRİT YAKAR
    • NOT:Satıştaki tüm Lazerlerimiz Emniyet Müdürlüğünden izin alınarak ithal edilmiş olup resmi ithalattır.Ürünle birlikte ithalat izin belgeside gönderilecektir
    450.00 YTL
    bazı yerlerde
    389,90 YTL

ben istiyorum :|

siz kaça satıyosunuz ? 

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

: ))) pphuhhuhuhha

Hadin bi deneyeq! Bilmem kaç bin fitte uçan uçağa hep billikte lazer sıkaq.

Kolay mı o öyle yav... Asparagas bunlar... :I

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı:

iniş yada kalkış sırasında oluyomuş bunlar, yazıyı okumadan ezbere yazmayalım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

cnr abi bu ubuuntunun yenı versiyonu diğer versiyonlar gibi ücretsiz daüıtılacakmı ytine ?

bu arada harbiş gercekmı bu lazer :| yani balon fln patlatma ucak fln düşürme dorumu :|

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    HeadBanger bunu yazdı:

cnr abi bu ubuuntunun yenı versiyonu diğer versiyonlar gibi ücretsiz daüıtılacakmı ytine ?

bu arada harbiş gercekmı bu lazer :| yani balon fln patlatma ucak fln düşürme dorumu :|

balon patlatıyorlarda uçak düşürürlermi bilmiyorum, pek mantıklı deil. balon şeyisi için youtube de "green light laser" yaz arat

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

aha 95mW lazerin ettikleri hem kibrit yakıyor hem balon patlatıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=uRvdsPyAytw

1. sayfada verdiğim örnek yani alttaki lazer ise 200mW :)

http://img128.imageshack.us/img128/3977/92351134yj5.jpg

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    hotboy bunu yazdı:
    ltcelik bunu yazdı:

Kardeş ortada fizik yasaları denen bir şey var...

Böyle bir şey kalkışta mümkün değildir çünki bu aşamada uçağın burnu havaya doğrudur dolayısıyla bizim sfır sıfır çiftsıfır7 ajanlarımızın  birkaç yüztanesinin elindeki kalem tipi lazerlerle havada soteye yatıp kokpite doğru lazer fışkırtmaları gerekir

İniş sırasıda da uçağın burnu havaya dorudur, çünkü inişsırasında uçaklar kontrollü bir düşüş yaparlar, gövde uçağın hız vektörüyle aynı açıda değildir böylelikle uçak hızı frenlenir (uçak hva akımını burun tarafından değil gövdenin altkısmından karşılar ) uçak  arka tekerleklerinin üzerine iner filimlerde dikkat et

hadi bunları da geç

bu adamlar hava alanının belli bir yerinde toplanması lazım Alanın  neresine yerleşiyorlar kolay mı öyle hava alanının güvenliğini geçip pistte sotelenceksin...

Sen o kalemle belli bir mesafede olacaksın o mesafeden ışın demetinin kokpite denk gelmesini sağlayacaksın (üstelik görerek) uçak da  o sıra bilmem kaç km saatle hareket ediyo olacak? Bunu elle basit bir sitemle yaılabilir olduğunu düşünüyorsan  biraz kitap karıştır  derim koşarak hareket eden arkadaşın bile denk getiremezsin sen bu lazeri 

Ha? uçaktaki pilotu lazerle kör etmek mümkünmü dersen mümkündür ama bunun için çok yüksek teknoloji lazım çok hassas bir radarla uçağı takip edecek ve lazer ışınını kokpit camına yöneltecek bir sistemle olabilir de bu işler lazer kalmlerle yapılacak iş değildir.. Haberde geçen olgu doğru ise de öyle lazer kalemlerle yapılacak iş değildir yani.. Arkasında büyük güçlerin belli hedefleri olması lazım...

Lazerle insan kör edilmiş midir ? dersen evet

Yanlış hatırlamıyorsam 70li yıllarda israil ajanları bir filistinli  ya da lübnanlı lideri fotoğraf makinasına gizledlkleri görünmez ışın yayan lazerle kör ettğiğinden bahsediliyordu...

Yani böyle bir iş McGawyercılık oynayan çoluk çocuğun işi değildir

Ha bir de bana sitem etmişsin ezbere yazmayalım diye, yürekten ve samimi sevgilerimi yolluyorum.. Bakmakla görmek okumakla anlamakarsındaki farklar üzerinde biraz düşün derim

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    bende diyodum maçlarda kalecilere bu tutulan yeşil şey ne :)))

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı:
    hotboy bunu yazdı:
    ltcelik bunu yazdı:

Kardeş ortada fizik yasaları denen bir şey var...

Böyle bir şey kalkışta mümkün değildir çünki bu aşamada uçağın burnu havaya doğrudur dolayısıyla bizim sfır sıfır çiftsıfır7 ajanlarımızın  birkaç yüztanesinin elindeki kalem tipi lazerlerle havada soteye yatıp kokpite doğru lazer fışkırtmaları gerekir

İniş sırasıda da uçağın burnu havaya dorudur, çünkü inişsırasında uçaklar kontrollü bir düşüş yaparlar, gövde uçağın hız vektörüyle aynı açıda değildir böylelikle uçak hızı frenlenir (uçak hva akımını burun tarafından değil gövdenin altkısmından karşılar ) uçak  arka tekerleklerinin üzerine iner filimlerde dikkat et

hadi bunları da geç

bu adamlar hava alanının belli bir yerinde toplanması lazım Alanın  neresine yerleşiyorlar kolay mı öyle hava alanının güvenliğini geçip pistte sotelenceksin...

Sen o kalemle belli bir mesafede olacaksın o mesafeden ışın demetinin kokpite denk gelmesini sağlayacaksın (üstelik görerek) uçak da  o sıra bilmem kaç km saatle hareket ediyo olacak? Bunu elle basit bir sitemle yaılabilir olduğunu düşünüyorsan  biraz kitap karıştır  derim koşarak hareket eden arkadaşın bile denk getiremezsin sen bu lazeri 

Ha? uçaktaki pilotu lazerle kör etmek mümkünmü dersen mümkündür ama bunun için çok yüksek teknoloji lazım çok hassas bir radarla uçağı takip edecek ve lazer ışınını kokpit camına yöneltecek bir sistemle olabilir de bu işler lazer kalmlerle yapılacak iş değildir.. Haberde geçen olgu doğru ise de öyle lazer kalemlerle yapılacak iş değildir yani.. Arkasında büyük güçlerin belli hedefleri olması lazım...

Lazerle insan kör edilmiş midir ? dersen evet

Yanlış hatırlamıyorsam 70li yıllarda israil ajanları bir filistinli  ya da lübnanlı lideri fotoğraf makinasına gizledlkleri görünmez ışın yayan lazerle kör ettğiğinden bahsediliyordu...

Yani böyle bir iş McGawyercılık oynayan çoluk çocuğun işi değildir

Ha bir de bana sitem etmişsin ezbere yazmayalım diye, yürekten ve samimi sevgilerimi yolluyorum.. Bakmakla görmek okumakla anlamakarsındaki farklar üzerinde biraz düşün derim

beni bilgilendirmek için üşenmeyip o kadar yazı yazdığın için en içten şükranlarımı sunarım sana.

Toplam Hit: 4500 Toplam Mesaj: 16