Lcd Televizyon & Led Televizyon
-
lcd alda gör. sağdan bakıyon renkler farklı soldan bakıyon farklı dimdik karşısından izlicem diye bi hal oldum amk ya bizim televizyon boktan bişey yada tüm lcdler böyle
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------
kendi kendimi cevapladım :D sorun yok.
edit medit :)
-----------------------------:)
bu led

bu da lcd
bunda florasan var

-
Nitrous bunu yazdı:
BarisYigit bunu yazdı:
kendi kendimi cevapladım :D sorun yok.
edit medit :)
-----------------------------:)
bu led

bu da lcd
bunda florasan var

-----------------------------biliyorum biliyorum küçük bi karışıklık oldu :)
katot floresan aydınlatma ve led aydınlatma :)
renk aktarımı aynı backlight dediğimiz olay farklı :)
-
LED TV sanıldığı gibi ayrı ayrı RGB LED pikselleden oluşmuyor. LCD de flouresant lamba kullanılırken, LED de ise aydınlatma için LED lambalar kullanılıyor. Görüntüyü oluşturmak için oluşturulan ışık benzer işlemlerden geçiriliyor.
Kontrast, Parlaklık, Yenilenme zamanı vs.. bir çok etken görüntü kalitesini etkileyebilir. Çözünürlüğün FULL HD olmasında fayda var. LED de sanırım siyah rengi daha iyi veriyor ve RGB ışıkları daha homojen içerdiğinden dolayı belki LCD ye göre pek de fark edilemeyecek ölçüde renklerde daha doğru cevaplar verebilir.
-
Şu makineyi almak üzereyim ne diyorsunuz. Özellikleri kafi mi ? birde wireless falan diyor ne ayak bu
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------Şu makineyi almak üzereyim ne diyorsunuz. Özellikleri kafi mi ? birde wireless falan diyor ne ayak bu
Lcd alma hacım asla.Kullanıyorum bır duzgun renk ayarı yapamadık .Gunesten de etkılenıyo ayar olursun. -
SUPERBICO bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
Şu makineyi almak üzereyim ne diyorsunuz. Özellikleri kafi mi ? birde wireless falan diyor ne ayak bu
http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=119058
Lcd alma hacım asla.Kullanıyorum bır duzgun renk ayarı yapamadık .Gunesten de etkılenıyo ayar olursun.
-----------------------------Hocam zaten çok fazla kullanmıyoruz ki. Akşam bi kaçsaat falan yeter li olyr gibime gelio
-
Antikilller bunu yazdı:
Nitrous bunu yazdı:
daha az ısınır
-----------------------------hocam sana burda katılmıyorum valla bizim samsung led 6. seri yanıyor
-----------------------------samsung mu?
led in mantığı daha az enerji daha az enerji kaybı ve dolayısı ile daha az ısınmadır. ama senin tv de ya da tasarımında hata olabilir:)
-
SUPERBICO bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
Lcd alma hacım asla.Kullanıyorum bır duzgun renk ayarı yapamadık .Gunesten de etkılenıyo ayar olursun.
-----------------------------ne la babanın tüplü tv fabrikası mı var:)
eskidendi hocam o artık aha şu anda karşımda pc var bi yandan tahribata giriyorum çaprazımda yaklaşık 150 dereceden izliyorum tvyi fark yok. yeni tvler o sorunu çözdü.
-
Nitrous bunu yazdı:
SUPERBICO bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
-----------------------------ne la babanın tüplü tv fabrikası mı var:)
eskidendi hocam o artık aha şu anda karşımda pc var bi yandan tahribata giriyorum çaprazımda yaklaşık 150 dereceden izliyorum tvyi fark yok. yeni tvler o sorunu çözdü.
-----------------------------Koy bakalım güneşin önüne yanına da bir led tv hangisi daha iyi ?